Progestan kullanan var mı

Merhabalar anneler, 7 haftalık hamileyim, progestan kullanıyorum 2 hafta önce kahverengi akıntım oldu doktorum progestan yazdı . Ağızdan kullanımda çok yoğun baş dönmesi ve halsizlik yaptı bende . Gün bir tane vajinal kullanıma dönmemi söyledi doktorum etkilerin yok olacağını söyledi fakat vajinal kullanım sonrası beyaz toz gibi bir şey kalıyor iç çamasırımda ve özel bölgede. İlacı dün ilk kez vajinal kullandım akşam ve sabah kahverengi akıntım oldu. Benzer durum yaşayan oldu mu acaba? Ağızdan kullanımda herhangi bir akıntı vs olmamıştı

Alttan kullanım daha etkili biraz daha ileri doğru iteceksiniz

1 Beğeni

Merhaba Mucize Anneye hoş geldin canım. Aşağıdaki konuyu inceleyebilirsin.

Ben kullanıyorum 4 . Hastalıktan itibaren şuan 8 deyim . Vajinadan alınıyor , ağızdan alanlarda çok yan etki yapıyor ve mide yanması ,. Bazıları bilmeden makattan da almışti . Makat bölümü yara bere olmuştu. En iyisi vajina. Benimde düşük tehlikem için verildi

1 Beğeni

Bende 8 haftalıkken aynı sorundan dolayı kullanmıştım ama doktor ağızdan almamı söylemişti 1 hafta kötülendim sonrasında bünyem alışmıştı düşük riskim vardı o yüzden kullanmıştım şuan çok şükür 16+2 deyim inşallah en kısa zamanda seninki de geçer ve bırakırsın progestanı

1 Beğeni

Vajinal kullanım sonrası kahverengi lekelenme yaptı mı sizde acaba? Vajinal kullanım sonrası kesilen kahverengi lekelenme tekrar oldu fakat çok küçük az miktarda

Sağa Salim kucağınıza alın inşallah :hugs: Ben de kanama alanı görmedi doktor muayenelerimde . Kahverengi lekelenmem olduğu için tedbir amaçlı kullanıyorum. Ama ufak bi kahverengi lekelenme bile görsem aklım çıkıyor neden olur ki

Bende de ufak bi leke olmuştu sonrasında kullanmaya başladım 3 aydır kullanıyorum sanırım genital bölgemde bazen kalçamda yani alt bölgede sızı oluyordu düşük tehlikemden dolayı ama kullanmaya başladıktan sonra daha iyiyim en baştan beri vajinal yoldan alıyorum aynı zamanda iğneylede destekliyoruz bende dahil sürekli hareket halimde açılmak istiyor bu yüzden son gidişimde doktor günde 3 defa kullanmamı söyledi rabbim yardımcımız olsun sağ Salim yavrularımızı kucağımıza almak nasip etsin

Benim kese altında kanama alanı görmüştü ama şuan çok şükür öyle bir sıkıntı yok iğne de kullanmıştım ayrıca 2 gün

İğne kullanımı çok zor çok ağrılı bi iğne kimse kullanmak zorunda kalmaz inşallah

Ben de kullanıyorum vajinal yoldan. O beyazlık da ilacın artık hali sanırım, dışı falan. Benim de lekelenmem kesildi onu kullanınca

1 Beğeni

Bende öncesinde de lekelenme yoktu, doktor ister kullan ister kullanma dedi …keseden uzakta çok minik bir kanama alanı var demişti bende tedbir amaçlı kullanıyorum…Ama çok şükür hiç kanama veya lekelenme olmadı. O gelen beyaz şeyler bende ilacın dış kaplaması diye hep düşündüm ama çok fazla içeri ittigimiz zaman o da gelmiyor

Bende kullandim hep vajinadan kullandim. O dönem ped yerine önünüze pamuklu bez koymanızı tavsiye ederim. Pedlerj doktorlar önermiyor. Ayrıca kahverengi akinti normal kalan kalintilari temizliyordur bende de bir dönem oldu ve sonradan kesildi. Şuan sorunumuz yok çok şükür.

Kızlar bende kullanıyorum 16 haftadayız şuan ara ara lekelenme şeklinde akıntı ile beraber çok çok az kan geliyor çamaşırıma geçen bi kanama şekli daha olmadı , bu şekilde yaşayan var mı ? Doktoruma sorduğumda normal progestan hap yapabiliyor dedi

Bende 28 haftalıkken doktora gittiğimde rahim kısalığı var dedi erken doğum riski yan onun için verdi progratan kullanıyorum daha perşembe günü kontrolüm var inşallah geçmiştir rabbimin izniyle

Benimde 15 haftalık ve benimde aynı sorun var akıntı halinde pempe açık ama sonra nokta şeklinde akıntılar da geliyor yarın doktora gidicem ama içim de bir korku piskolojim bozuldu kendimi kontrol etmekten sizin de mi öyle

Evet benimde aynı şekilde doktor bi sıkıntı yok dedi , neredeyse 3 haftadır devam ediyor ara ara , moralimizi bozmayalım

Aynı durumu yaşayan biri ile konuşmak bazen iyi geliyor ama piskolojik olarak iyi değilim sanki sürekli kendimi kontrol etme isteği var bende

Tabiki öyle ama moralimizi bozmmak gerekiyor çünkü bebişide etkiliyor. Biraz daha dikkatli olmak gerekiyor ev işleri vs biraz askıya almalıyız

Bende 6 haftalık hamileyim düşük riskimden dolayı progestan kullanıyorum bundan önce tekrar bir düşüğüm daha olmuştu 3 4 gün öncede aniden kanamam oldu 15 gün dinlen dedi ama ev işini yapmayınca canım gidiyor​:melting_face: