Merhaba tatlı hamişler Biz dün itibari ile oğlumla kavuştuk çok şükür, ilk gebeliğim olduğu için bilinçlenmek adına burdaki tüm pozitif hikayeleri okumuş biri olarak koşa koşa sizlere hikayemi yazmaya geldim, 38+5 te rutin doktor kontrolümüz vardı herşey yolunda nst çekildi sancı vs çıkmadı ordan çıkarken doktoruma umarım bi dahaki gelişim doğum için olur dedim ve akşam 21 de adet sancısı şeklinde bi sancı geldi, herhalde yalancı sancı dedim pek oralı olmadım 1 saat sonra tekrar geldi, daha sonra 20 dk derken bu savcılarım 5 dk da bir gelmeye devam etti, ama ben hala yalancı sancı olduğunu düşünüyorum çünkü dayanamayacağım bir ağrı değil, belimle sırtıma vuruyor adet sancısının daha şiddetli hali gibi, sancı geldikçe derin nefes alıyorum odada adımlıyorum 50 sn sonra geçiyor, saat 23 civarı bi ılık duş aldım ılık su sancılarıma çok iyi geldi, bu sırada sancı sıklığı 3 dk da bire düştü sancıda çok daha şiddetlendi eşimle dedik bi hastaneye gidelim en azından bi doktor görsün ona göre hareket edelim, ne nişanım geldi ne suyum ben dedim kesin bizi açılma yok diye geri gönderecekler hastaneye gittik nst ye bağladılar ebe alttan muayene etti dedi 6 cm açıklık hemen yatışı yapılsın doğum başlamış, eşimde bende şokuz tabi, önce lavman yaptılar daha sonra ben gelen sancıdan dolayı çok şiddetli bi şekilde kustum ebeler bunun çok normal olduğunu söyledi, o sırada hala sancılarım geliyor ebe alttan tekrar kontrol etti ve açılmanın çok iyi gittiğini söyledi yarım saatte açıklığım 8 cm oldu o sıra bana serum taktılar ağrı kesici diye, ben suni sancı olduğunu daha sonradan anladım onunla birlikte yaklaşık 10 dk da tam açıklık oldu ve beni çatala götürdüler gerisi malumunuz Bebeğimi kucağıma koydukları anda tüm o ağrı ve sancılar bir anda siliniverdi muhteşem bir his 9 ay boyunca hayalini kurduğum kokusunu merak ettiğim yavrum o an kucağımdaydı Benim bu süreçteki en büyük şansım hastanedeki ebelerin çok deneyimli ve tatlı oluşlarıydı, her konuda bana yardımcı oldular desteklediler diğer şansım ise eşimi doğuma almalarıydı, onun doğum anında sesini duymak beni öyle çok rahatlattı ki terimi silmesi ettiği duaları bana çok iyi geldi Bir de meryem ana otunu çok inanarak yaptım ve açılmamda gerçekten faydası olduğuna inanıyorum, ben son haftalarım diye önceden dualarını okuyarak suyunu bi kavanoza koymuştum hastaneye giderken doğum olacağını düşünmediğim için yanıma almamıştım eşimi hemen eve gönderip getirttim ve hastanede otu suya koydum ve açılmam çok hızlı ilerledi bir de hurma ile çok aram olmadığı için son iki haftada hergün 1-2 dilim ananas yedim onunda faydası olduğunu düşünüyorum Benim hikayem bu kadardı, umarım tüm hamişler sağlıklı ve en güzel şekilde bebişlerinize kavuşursunuz, doğumdan ve süreçten sakın korkmayın özellikle ilk gebeliği olanlar kimsenin hikayesi ile kendinizi strese sokmayın gebeliğim boyunca hep iyi olacak güzel geçecek diye kendimi motive ettim ve düşündüğümden de güzel bir doğum geçirdim, evet zor ve sancılı ama bebiş doğduğu an o sancılar geçiyor hatırlamıyorsun bile Dilerim sizde hayal ettiğinizden de güzel bir doğum geçirirsiniz Sağlıcakla kalın
Ne güzel bir doğum hikayesi Allah analı babalı büyütsün inşallah Darısı isteyen ve bekleyen tüm annelere…
Aminn inşallah canım Rabbim bekleyen tüm hamişleri bir avazda kurtarsın
Sağlıkla büyütün evladınızı inşallah , böyle güzel motive edici doğum hikayelerini okuyunca doğum korkum hafifliyor gerçekten darısı bizlerin başına
Yaa ne güzel maşallah hayırlı olsun inşallah çok hayırlı bir evlat olur Allah analı babalı büyütsün inşallah
Hayırlı olsun, kesiniz oldu mu acaba
Aminn inşallah canım Kesinlikle korkulacak hiç bişey yok Rabbim biz kadınları öyle muhteşem yaratmış ki doğumdan sonra bunu bi kez daha anladım Bol dua et Umarım en güzel ve kolay bi şekilde bebişine kavuşursun
Çok teşekkür ederim inşallah canım ⚘ Rabbim cümlemizin de evlatlarını hayırlı evlatlar eylesin onları tüm kötülüklerden korusun
Evet olmaz mıı bebiş haftasına göre önde gidiyordu 38+5 tik ama kafa ve karın büyüklüğü 40. Haftaydı ebe kesi attı çıkması kolaylaşsın diye ama ona rağmen bebiş çıkarken birazda yırtıklar oluşmuş
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah, yaşı uzun, sağlıklı olsun bizde kilo olarak 2 hafta önde gidiyoruz doktor 4e yaklaşırsa normal doğum zor olur dedi, sizin bebiş kaç kilo doğdu acaba
Maşallah canım çok güzle geçmiş sürecin buyle şeyleri okumak gerçekten inasana iyi geliyor dilerim darısı bizlerin başına lohosaligin hayırlı olsun rabbim anne babalı büyütsun inşallah
Aminn inşallah canımm Bebiş 3660 kilo doğdu, bana da doktorum öyle söylemişti 10 gün ilerden gidiyordu 4 kilo ve üzerine normol doğum önermiyorum diyordu bende 4 ü bulmadan doğsun diye çok dua etmiştim, ama doğum sonrası ebeler ile bu konuyu konuştuğumuzda eğer riskli bir gebelik değilse çocuğun kilosunun çok etkili bir şey olmadığını söyledi, sadece ilk gebelikte zorlayıcı olabilir bizim 4 buçuk kilo doğurttuğumuz bile oluyor demişti o yüzden çok dert etme canım
Aminn inşallah canımm Rabbim seninde bebişini sağlıklı ve en güzel şekilde kucağına almayı nasip eylesin ⚘
Hikayen umut oldu bana inşallah bizim süreçte bu kadar güzel ilerler bende dua ediyorum çok teşekkür ederim bebişinle her anın bol keyfini çıkarın
Annem 3. Çocuğu evde 5.5 kilo doğurmuş rabbimin istemesiyle alakalı bence doktorlar risk almak istemiyor bence kilolu olduğunda doğum zor oluyor galiba ondan
Ne mutlu bana ⚘ Çok daha güzel bir doğumla sende bebişini al kucağına Allahın izniyle
Hay maşallahh annenize Kesinlikle öyle Rabbim istesin yeter ki, normal yada sezeryan doğumun her türlüsü zor cidden Rabbim cenneti boşuna annelerin ayaklarının altına koymamış
Her yerde dedim burda da deyim eğer mümkünse ben normal doğum taraftarıyım acısı çocuk doğduğu saniye bitiyor yaran yok beren yok Rabbim isteyen herkese normal nasip etsin
Gözünüz aydın Rabbim anali babali saglicakla büyütmeyi nasip eylesin bebisinizi ne güzel normal dogum isteyip de olumsuz hikayelerden dolayi korkanlara umut vadeden cümleler kullanmissiniz Allah razi olsun
@Birpolisbiranne doğumun ve lohusalığın hayırlı olsun gözünüz aydın bebişinizi sağlıkla büyütmek nasip olsun