Merhaba hamişcanlar… İlk dogumumda suni ve uzun geçen bir doğumdan sonra ikinciye hamile kaldığımı öğrendiğim günden itibaren hep dua ettim kolaylıkla olsun, merhametli doktorlarla doğuma gireyim diye. Çok şükür de öyle oldu. Şimdi gelelim benim hikayeme. Sekizinci aydan itibaren evde squat, ördek yürüyüşü, ananas hurma ne derseniz yaptığım halde ne sancı ne açılma birşey yoktu. 39+4 olduğumda doktor yatış yapip suni ile doğumu başlatmak istedi ama ben bütün ısrarlara rağmen imza verip hastaneden çıktım. Çocuğumun hareketleri gayet iyiydi ve bir sorun olmayacağına annelik icgudumle karar verdim buna. Eve gelince de üç gün boyunca günlük olarak bir iki saat yürüyüş parktaki spor aletlerine uygun olanlara yarım saat spor yaptım, Merdiven inip çıktım ama bir türlü sancım gelmedi. 13 ekime girdiğimiz gece tam da 40+0 olduğumda burda başlık açtım doğumu nasıl baslatirim diye bir arkadaş da YouTubeta bir kadının videosundan bahsetmişti hemen girdim baktım ve meme başı uyarılması ve eldeki akapuntur noktasına basidan bahsetmişti, denemekte fayda var diyerek meme başıma aralıksız 45 dk okşama-masaj hareketi yaptım. İnanılmaz ama ben yaptıkça sancım başladı 20 dakikada bir 10 dkda bir derken 5 dakikada bire indi ama öyle çekilmez bir sancı kesinlikle degil. Belden kasiklara karna giriyor 45 sn kadar ve ara veriyor. Suni sancı gibi bir sancı beklediğim için yalancı sancılar sanmıştım ama periyodik olarak gelip süreler kisalinca eşim hastaneye gitmemiz için ısrar etti ve hastaneye gittik. Sancılar da 3 dakikada bire inmişti. Veee tatammm 8 cm acilmam olmuş bile. Orda da bir buçuk saat kadar şiddetli olmayan sancılar çektikten sonra tam açılma oldu ve son 15 dk şiddetlendi vajinada zonklama ve affedersiniz kabız olmuş da aşırı bir ıkınma hissiyatı ve akabinde bir mide bulantısı yaşadım. Meğer başı geldiği içinmiş. Beni hemen çatala aldılar birkac ikinmadan sonra kuzum doğdu. Ve en güzeli de hiç dikişim olmadı. Doğduktan sonra herşeyi unutuyorsunuz zaten 15-20 dakika sonra odamıza geçtik. Çok şükür kuzum da ben de iyiyiz. Dünyaya bir can getiriyoruz tabiki kolay olmayacak ama lütfen korkmayın normal doğum o kadar da zor birşey değil. Sancı dedigimiz bir lütuf. Her sancı yavrumuza bir adım daha yaklastigimizin belirtisi. Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin. Unutmayın her çocuk biricik olduğu gibi her doğum da biricik. Kimsenin olumsuz hikayelerinden etkilenmeyin. Siz ne kadar pozitif olursanız emin olun doğumunuz da o kadar olumlu olacaktir.
Ayyy maşallah gerçekten çok güzel bir doğum olmuş Allah’ım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bizim içinde çok güzel bir bilgi oldu ilk oğlumda benimde 41 haftada artık 20 saat süren bir suni sancıyla doğum hikayem olduğu için yarın 38 haftalık oluyoruz ve ben artık bir an önce gelsin istiyorum dediklerinizi mutlaka deneyeceğim
Teşekkür ederim. İnşallah sizin dogumunuz daha da güzel geçer. Normal sancı çok çok daha hafif emin olun.
Buna çok sevindim gerçekten bugün de bir mide bulantısı birde kasıkta geçmeyen bir ağrı var artık gün geçtikçe daha da ağrılı oluyor herşey ama bakalım ne zaman gelecek benim oğlumda
Merhaba özelemi yoksa devletemi gidiyordunuz bende 39+3 olduk Perşembe günü gittiğimde herşey normal dedi pazartesi tekrar çağırdı eğer bir hafta sonra çağırırsam 40 hafta dolacak o yüzden pazartesi gel dedi acaba yatışmı yapacak yoksa tekrar muane için gün mü verecek
Bu arada hayırlı olsun rabim anneli babalı büyütsün yavrunuzu
Mesajlar karışmış ben doğurmadım daha inşallah Allah söyletmiştir
İnşallah Rabbim sizin de bebişinizi bir an önce kucağınıza almanizi nasip eder ben de öyleyim artık her an gelsin istiyorum
Aminnn inşallah hepimizin gerçekten insan doğmayan bebeği özlüyor resmen
Cok guzel cok kiymetli anlar saglikla buyutun bebeginizi kac kg dogdu evladiniz? 38.haftamdayim bebegimin iri oldugunu soyluyor doktorumuz
En doğru zamanda kolaylıkla gelsin bebişiniz. Bol bol hareket edin lütfen. İlk doğumda 17 saat suni alan biri olarak korkunuzu anlıyorum. Ama normal sanciyi gordugunuzde çok şaşıracaksınız zaten ilk gibi uzun da olmuyor
Teşekkür ederim, devlette doğum yaptım. İlk çocuğumda 41 haftalık vakti geçtiği için suni ile dogurmustum. Bunu da aynı hastanede doğurdum. Eğer bebeğinizin veya sizin sağlık sikintisiniz yoksa devlette 41+3 e kadar bekletebiliyorlar. Suni biraz daha zorlu oluyor ama tabi sağlık öncelik. Öyle de böyle de bitiyor kucağınıza aldığınız an unutuyorsunuz çektiklerinizi bebeğinizi sağlıcakla ve kolaylıkla kucağınıza almanız dileğiyle
Amin inşallah oturmak ne mümkün zaten iş güç hiç bitmiyor yeter ki sağlıkla gelsinler de her an bekliyorum artık sizin hikayenizde bana çok güzel motivasyon oldu
Teşekkür ederim, bebeğim 3100 gram doğdu, ama genelde doktorun söylediğinden 200-300 gram daha az doguyorlar. Ben baya minyon biri olduğum halde ilkini 3600 ikinciyi de 3100 dogurduysam herkes her kiloda çocuğu doğurabilir diye düşünüyorum. Çatinız dar değilse korkmanıza gerek yok. Bol bol hareket ile daha rahat bir doğum yapabilirsiniz emin olun. Sağlıklı ve kolay bir doğumunuz olur inşallah
Ne zaman doğum yapan birini duysam görsem hastanede ağlayan biri olarak, hikayem birilerine moral olsun istedim. Bunu hissettiyseniz ne mutlu bana hareket candır
Kesinlikle çok pozitif bir hikaye oldu bana
Allah analı babalı büyütsün sağlıcakla Hikayenizi okuyup yattığım için sayenizde rüyamda ikinci çocuğumu doğururken gördüm kendimi
Amin inşallah hayırlı bir şekilde gelir bakalım 40 hafta dolmadan çağırdı pazartesi gidicem ne diyicek bilmiyorum
Çok teşekkür ederim çok güzel motivasyon oldu sporcuyum zaten muayenemi de yaptı doktorumuz iri olunca doğum zorlaşır sadece dedi su an 3646 38+3 teyimm çok kilo almadan rahat bi dogum olacak inşallah evladınızı sağlıkla huzurla büyütün 🫶🏻
Bende 38+3te kontrole gittim kilosu sizinle aynı 2 hafta önde gidiyoruz Çarşamba gel çatı muayenesi yapalım kilosuna bakalım 3.800u bulmuşsa sezeryana alalım dedi sizin doktorunuz ne diyor acaba