@İlknur Sonradan çocukların odasını ayırmak zor oluyor. Uzmanlar da en az 6. ayda, en fazla da 1 yaşında çocukların odalarının ayrılması görüşündeler genelde. Çocuğun odasını beraber hazırlayarak, çocuğu ya da bebeği de sürece dahil ederek güvenli ayrılma sağlanabilir. Ben ilk kızımda 6. ayda ayırdım dediğim gibi, ona odasını tanıtarak başladık işe. Sonrasında odasında bolca vakit geçirerek alıştırdık odasına ve sonrasında ayırdık. Bir anda ayırmamalı zaten. Bebekler anlamaz diye düşünmeyin, kesinlikle anlıyorlar. Ben deneyimlediğim için ve bebeğimden de olumsuz bir geri dönüş almadığım için doğru yaptığımı anladım
O yüzden gönül rahatlığıyla erkenden oda ayırma fikrini tavsiye edebiliyorum
Yok siz haklisiniz bu portatif değil sanırım zaten ama işlevsel geldi bana da o yüzden ![]()
ayaklı ve ufak diye. Bizim beşik bu olunca diğer hepsi bana portatif geliyor ![]()
![]()
Çok teşekkür ederim kesinlikle dikkate alacağım dediklerinizi ![]()
Bişey değil canim ,yardımcı olduysam ne mutlu bana.![]()
![]()
![]()
Bu ilk aldiginmi? @İlknur
@İlknur Benim ilk kızımın beşiği de bu
Annemler hediye olarak bundan almışlardı. 60×120 cm yatak oluyor içine. Bizim beşiğin başına takılacak uzun tülü de var tabi, prenses yatağına dönüşüyor bir nevi ![]()
Evet bu ilk aldığım ![]()
Evet aslında park beşik düşünmüştük ama bizde kızın ailesi yapar beşiği. Babam yok, annemde deprem bölgesinde olduğu için 3 ay ise gidemedi ve maas alamadı biz de eşimle annemin hevesi kırılsın istemedik uygun fiyatlı bir beşik bulup biz bunu istiyoruz diyelim annemi de zorda birakmayalim diye düşündük
şansımıza beşik 1000 tlydi indirim ve hediye çeki ile birlikte 600 TL’ye denk geldi. Artık içine yatağı falan almak kaldı yavaş yavaş hallederiz inşallah ![]()
@İlknur Ahh, ne kadar düşünceli bir davranışta bulunmuşsunuz
Çok iyi yapmışsınız
Beşiği kız tarafının aldığını ilk kez duydum. Hangi yörede var bu ? ![]()
Malatyalıyız biz, sadece ilk torunun beşiğini kız tarafı alır
bizde düğün zamanı yatak odası takimini da kız tarafı alır mesela
Farklı farklı adetler var ![]()
Bizdede ilk bebeğin beşiğini kız tarafı alır. Aksaraydada öyle. Gerisi erkekte ama inanır mısın bişeylerini görmedim bugüne kadar herşeyi benim ailem yaptığı için bunu da biz yapalım dedik.
@Funda Bizde eşim tarafına bir şey düşmüyor sanırım çünkü hiç öyle bir teklifte bulunmadilar
biz her şeyini kendimiz alıyoruz. Bir tek beşiği annem aldı. Kimseden de beklentimiz yok gerçi,siz de bosverin kendinizi yipratmaktan başka bir işe yaramaz.
bizde de öyle
en çok kız annelerine yük düşüyor bu taraflarda
@İlknur ayy yok takmayı bırakalı çok oldu ilk 6 ayımı zehir ettiler daha da karıştırmam ve takmam da. Öyle konusu geçince söyleyiverdim![]()
@Nergiz13 kendi annelerimizin yapması daha iyi boşver yarın bir gün lafını yapamaz kimse. Anne gibisi yok![]()
![]()
benim kocam taraf istese de yapamaz zaten çöpsüz üzüm
bi tane kaynpeder var o da sağolsun herşeyiyle ilgileniyor elinden geldiğince maddi anlamda eşimin akrabaları da bazı şeylerle ilgilenuyor ama eşimin annesinin yapmalı olduğu bir çok şeyi benim annem düşünüyor alıyor napalm artık![]()
Azerbaycandada boyle ,ilk bebek icin beşik kıyafeti azerbaycanda alıyor anneler kız tarafı yani ![]()
Kız senin kayinvalidem yokki
ben oyle biliyorum.yanlismi ?
var demedim ki,kaynpeder var dedm![]()
@Kullanıcı123 Buraya da bakabilirsiniz