Arkadaşlar merhaba. Bebeğimizin odasında normal beşiği var. Ama ilk zamanlar anne yani için küçük portatif beşik düşünüyorum. Kullanan veya bilgisi olan varsa bilgilendirirse çok sevinirim.
Ben ilk kızımda almadım bundan. Beşiği hediye almıştı annemler Civil’den, beyaz ahşap beşikti. 1 buçuk yaşına kadar da kullandı. Bu bebişte de o beşiği kullanacaktım yine ama annemler hediye olarak bu senin attığın beşikten almışlar, gönderdiler. Kullanışlı duruyor. En azından 6. aya kadar kullanır diye düşünüyorum. Bizimki pilli olandan, kenarlarında pil yerleri var. Bir kenardaki piller beşiği titreşimli hâle getiriyor ve sallıyor, diğer kenardaki piller de müzik çalıyor. Daha denemedim, kutusunda duruyor ama önümüzdeki ay açıp kılıfını falan yıkarken bakarım detaylıca
Şu an bizde de beyaz ahşap beşik var. Ama anne yanına küçük bir şey istiyorum bundaki korkum da anne yatagi ile birleşmedikleri için gece emzirmek için kalkıp bebeği içinden alıp tekrar yatağa gelip emzirip tekrar koyacağız ya besige acaba uykulu uykulu bir sorun yaşar mıyım diye korkuyorum
Ben bir problem yaşamamıştım ilk kızımda da. Beşiği anne yanı değildi, rahattı ona rağmen
Teşekkür ederim ben zaten anne yanı beşiği kullanabildiği kadar kullansın diyorum sonrasinda da kendi yatağına alıştırmak gibi bir düşüncem var ama ne kadar uygularım bilmiyorum.
Herkes bunu istiyor ama genelde birlikte uyuyorlar 3 4 yaşına kadar. Bebeklikten alışmasını çok istiyorum insallah başarılı olurum
1 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Beşik mi park yatak mı?
@İlknur …
@İlknur 3-4 yaşına çocukla birlikte uyumak mı ? Kızım 6 aylıkken biz odasını ayırmıştık, hiçbir problem de yaşamadık. Bizim odamızın hemen yanındaydı zaten odası. Telsiz de almıştık uyanırsa duyalım falan diye ama gece uyanması da hiç yaşamadık biz. Zaten doğduğundan itibaren de hep beşiğinde yatırdığım için zorluk çekmedim belki de. Emzirip geri hemen beşiğine koyuyordum ben çünkü. Gündüz hep kucağımdaydı, yeterince de ten tene temasta bulunuyorduk. O yüzden de gece o kendi yatağında, biz kendi yatağımızda yattık. İnşallah bu bebişte de aynısını yapacağız yine
Gebe okulundaki ebe de 1-2 yaş dedi
Gebe okulundaki ebeler hani aynı odada uyumak anlamında 1-2 yaş demişlerdir çünkü zamanında ben de gebe okulunda sormuştum, böyle demişlerdi ama bence bebeği gözlemleyerek bu süreç değişebilir
Tabi ki tercih meselesi ama bende 2 yaşında odasını ayırma taraftarıyım
Doğru bencede çünki 3 4 yaşında yatagini ayirinca cocuk korkup ayrilmayani gördüm .kardeşim 4 yaşına kadar annemlerle yatmışdı.annem başka oda degilde hic olmasa otarafa yatak koyayım yat dedi kardesime kardeşim yatmadı.bencede 6 ay veya 1 yaşında odayı ayırması gerek.
Evet teşekkür ederim ebe de böyle söylemek istedi
Beşik almışlar anne yanı portatif beşik arayışındalar
Atdıklarım anne yanı beşikler,demin atdgım beyaz ise,hem anne yanına hemde başka yere konula biliyor
O tarz beşik almışlar ek olarak anne yanı için beşikten daha küçük bir beşik bakıyorlarmış
Direkt benim teyzem 16 sene sonra tüp bebekle ikizleri oldu ve bebekler doğunca eşiyle boşandılar. Bu yüzden asla ayırmadi yatakları şu an 6 yaşındalar ve kocaman bir yatak almışlar 3 ü birlikte uyuyor. Asla ayrı uyuyamiyorlar. Bunu gördüğüm için ben erken ayırma taraftarıyım. O yüzden portatif bir şey alıp bebek artık sıgmadigi zaman beşiğine alıştırmak istiyorum.
@Cesurumm bu attiginiz da çok hoşuma gitti hem küçük, hem kenarı açılıyor. Ayakları ahşap ya ona bir bakayım sağlam mi diye bunu araştıracağım çok teşekkür ederim
O zaman ben @Cesurumm 'dan özür diliyorum. Resmini aldım başka yere gönderdim. Tekrar geri getirmemi ister misin
Beşik önerisi portatif olmalığı için ben tereddüt etmiştim.