Polikistik Over Hamile Kalma

Kızlar burda duygularımı paylaşmak istedim. 1.30 senedir evliyim ve polikistik over oldugu icin çocuğum olmuyordu kaç doktora gittiysem aşılama demislerdi ve 2 hafta önce hamile olduğumu ogrendiiiim​:heart::heart: bugün de kalp atışını duydum ve 7+4 olduk​:heart_on_fire: Demem o ki asla umudunuzu kaybetmeyin. Bu durumda olanlar yorum paylaşırsa birbirimizin sıkıntısı, mutluluguna ortak olmus oluruz

9 Beğeni

Aramıza hoşgeldin :tada:

Gebeliğin hayırlı olsun :ribbon:

Böyle hikayeler duydukça insanın umudu yeşeriyor. Hayatınızın mucizesi olmuş :blush::heart:

Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :pray::heart:

2 Beğeni

5 yıllık evliyim bende de pcos var. Catlatma ignesi ile 8+3 haftalik hamileyim ben de. Cok agladim olmuyor diye bunun stresini cok yaşadım hic kimseyle konusmak dahi istemiyordum.Rabbim nasip edince oluyor iste. Hic strese girip uzulmeyin nasibinz size gelecek er ya da gec :bouquet::bouquet::bouquet::bouquet:

4 Beğeni

Bende de polikistik over vardı henüz bekarken doktorun biri 5 cm kistimin olduğunu ameliyat gerektiğini söyledi çok şükür kendiliginden atildi evlendikten sonra başka doktor tedaviye başlayalım dedi acelem yok diye gitmedim ümidimi de kesmemistim bazı doktorlar da stres yapma olur demişti şükürler olsun bir kızım var nasip olursa bı ay sonra da ikinci bebeğime kavusacagim​:heart:Rabbim isteyen bütün anne ve babalara nasip etsin​:palms_up_together:

1 Beğeni

Bende bir yıllık evliyim olmuyor doktora gittim hiç birşey yok dedi her ay bir umutla bekliyorum inşallah benim de olur

2 Beğeni

Hepinze cok teşekkür ederim, amin inşallah. Rabbim kimsenin kucağını boş birakmasin. Stres vs yapmayin inaninki oluyor uzmeyin kendinizi​:heart_on_fire:

1 Beğeni

Merak etmeyin olur allahın izniyle, moralarinizi bozmayın stres en büyük dusmaniymis​:white_heart:

1 Beğeni

Stresli bir insan değilim sağolun Gine de Allah razı olsun

1 Beğeni

Yanlis anladiniz, çocuk olmuyor diye akliniza taktiginizdan ister istemez o konu hakkinda stres oluyorsunuzdur diye demistim

1 Beğeni

Günaydın canım aramıza hoşgeldin :star_struck: Gebeliğin hayırlı olsun :smiling_face_with_three_hearts: Mucizeler hep var bu güzel duyguyu bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim Rabbim tüm isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu​:palms_up_together:t2:

1 Beğeni

Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin bende pkos var 1 buçuk yıl istedik uğraştık çatlatma iğnesi kullandım olmadı sonra özel muayenesi olan doktora gittik rahimde yara varmış 3 seans dondurma işlemi yağtı tüpler kapanıyor böyle olunca dedi hsg çektireler tüpüm kapalıymış sonra bi ay korunduk hamile kaldım nasip olmadı kaybettim rabbım arkasına bidaha nasip etti suan 7+2 ama bundada ağrı kahve rengi leke bide kese bebeğe göre küçük dediler dün

2 Beğeni

Bende 4 yıl doktor doktor gezdim bir sonuç vermedi.Tam işe girdim kafamı işe odakladım bi baktım beklenmedik anda bebek varmış:face_with_hand_over_mouth:Kafanı rahat tutacan.Bedenini idare eden beynindir.O sakin olmalı ki vücudunda her şey yoluna girsin.Çok düşünüp stres yaparsan bedenin zaten olumsuz davranır.Psikoloji çox önemli

1 Beğeni

Rabbim sağlıklı sıhhatli size hayırlı bi evlat verir inşallah rabbim geciktirdikçe güzelleştiriyodur folik asit başlayabilirsiniz etkili oluyo diyolar hamile kalmada ilişkiden sonra ayaklarınızı havaya verip kalçanızın altına yastık alıp 5 10 dakika beklemek te etkili oluyor bi de ovülasyon testleriyle de deneyebilirsiniz yumurtlama günlerinizi tam bilerek adetinizle beraber 10. Gün ve sonrasında gün aşırı ilişkiye girmemizi söylemişti doktorum deneyebilirsiniz en yakın zaman çift çizgi görürsün inşallah

1 Beğeni

Bi gelisme olursa yazar misiniz bnm de 7 haftalik bana da bir doktor kese bebege gore kucuk dedi farkli doktora gittim herhangi bir sikinti yok dedi bn 5 yillik evliyim pcos luyum ve ilk hamileligim jmarim hepimiz saglikli bir sekilde bebişlerimizi kucagimiza alırız

1 Beğeni

Bende 7 yıllık evliyim çocuğumuz olmuyordu ve biz daha erken diyorduk ve sonrasında tüp bebek tedavisi için doktorumuza gittik daha hiçbir işleme başlamamıştık ve çok şükür hamileyim kızlar en önemlisi kilo vermelisiniz bence pcos çözümlerinden bir kesinlikle kilo vermek

2 Beğeni

Aramıza hoşgeldin :dancer:

Gebeliğin hayırlı olsun :pregnant_woman:

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah :pray::heart:

2 Beğeni

teşekkür ederim amin inşallah :smiley:

1 Beğeni

Bende 1 buçuk yıllık evliydim 7 aydırda bebek istiyorduk ama olmuyordu 3 tane doktora gittim ilkinde 2.5 mm kist olduğunu söyledi ama zararsız gebe kalmaya engel değil dedi ilaç vermişti adetinin 2. Günü gel bir bakalım hem hormon testi yapalım dedi gittim kist erimemişti 2.5 olan kistim 2.9 olmuştu yani ilacı kullandığımda daha da büyümüştü ama hormon testim ve kiste yaptıkları kan testi normal çıkmıştı daha sonra doktor kendiliğinden erimesini bekliceksin dedi bende gebelik düşünebilirim ama dimi engel olmaz demiştiniz dedim sonra bana ben öyle birşey demedim engel olur dedi bende sinirlendim ve doktor değiştirme kararı aldım farklı bir doktora gittim oda kistimi söyledi ama yumurtalık kisti kendiliğinden kaybolur dedi ağrı olduğunu ve idrarda gizli kan çıktığını söyledim bununla alakası olmaz genel cerrahiye görün farklı birşey vardır dedi folik asit başladı bana bi kaç ay denemeden sonra olmazsa bir bakalım dedi neyse ben folik asiti başladım kullanmaya ertesi gün genel cerrahiye gittim ve oda çok farklı birşey söyledi 2 kere ultrason tam kan testi fıtık kontrolü falan herşeyi yaptı ve hiçbirşeyin olmadığını kistten kaynaklanabileceğini ve kistin su değil kan dolu olabilacağini söyledi iyice korkmaya başlamıştım 1 ay sonra falan erimiş olabilirmi acaba diye tekrar farklı bir kadın doğum uzmanına gittim ve yine aynı şekilde cevaplar aldım kistimin aynı olduğunu kendileğinden erimesi gerektiğini vs ümidimi yitirmeye başlamıştım ve artık gebeliği değil kisti düşünmeye başladım bu arada benim kistim 9 yıldır vardı ve kendiliğinden erise bu süre zarfında erimesi gerekmez miydi ? Derken soğan kürünü biliyorsunuzdur denemekten zarar gelmez diyerekten ona başladım ilk ay 8 gün kullandım ve o ayki adetim 6 gün gecikti korkmuştum ama belki soğan küründendir diye bekledim bu arada ağrılarımda yavaş yavaş kaybolmaya başladı 2. Ay oldu adetimden sonra soğan kürünü tekrar kullanıcaktım ki bu kezde 4 gün gecikmem oldu sonra farklı bir doktordan tekrar randevu aldım çünkü benim hiç adet gecikmem olmazdı neyse gittim bu defa doktor daha ultrason yapmadan kistimin çok uzun yıllardır olduğunu ve tedavi uygulamadan gitmeyeceğini söyledi soğan kürünü yüptığımı söylememiştim ultrasonla muayneye başladı ve benim kistimin kaybolduğunu söyledi o kadar mutlu oldum ki anlatamam size soğan kürü ilk kullunımımda kistimi eritmeşti ve doktora sonrasında soğan kürü kullandığımı onun etkisi olmuş olabilirmi diye sordum oda olabilir ve olmuşta dedi devam etsem sıkıntı olur mu dedim sıkıntı olmayacağını ve gebelik düşündüğüm sürece kullanabileceğimi kendisinin de önerdiğini söyledi bu doktoru sevmiştim çünkü ilgisi gerçekten güzeldi neyse eve geldim 2 gün sonra tekrar başladım kullanmaya ve 2. Ayım son soğan kürü kullanışım ve son adet görüşümmüş çünkü sonrasında hamile olduğumu öğredim kistimin kaybolduğunun ertesi ayı gebeliğim olmuş şimdi aynı doktorla devam ediyorum gebeliğiminde sağlıklı ilerlediğini söyledi biraz uzun oldu ama asla vazgeçmeyin ve imkanlarınızı zorlayın bazen engel olmaz dedikleri engel oluyor ve bazen engel olur dedikleri de engel olmuyor kendi tedavinizi kendiniz de oluşturun ve eğer bu durumu yaşayan biri varsa kesinlikle soğan kürünü öneriyorum bizzat denendi ve onaylandı :heart:

3 Beğeni

Bende de 11 yıldır var pcos. Bir kere özel hastanede doktorumun çok yan etkili diyerek verdiği özel ilacı kullandığımda geçmişti. Sonra yine başladı. Zaten genelde yeniden başlıyor. Soğan kürünü duydum ama hiç uygulamadım. Benim de hep düzensizlik ve on gün adet görme gibi bir sorunum vardı. Bazen 15 günü buluyor ve iki adetimin arası çok kısa oluyordu. Doktorun birisi 10 gün adet görmemin normal olduğunu söylemişti. Aynı senin gibi çok farklı doktorlara gittim. Evlendikten sonra benim de korkumdu hamile kalamamak. Neyse ilk zamanlar korunduk sonra korunmayı bıraktığımızda birinci ay adet oldum ve dedim ki ben kesin hamile kalamam uzunca yıllat vs. Derken ikinci ay adetim gecikti hep düzensizlik de olunca bir umut vardı ama sanmadım yine de hamile olacağımı test yaptım ve pozitif çıktı. Bu arada son gittiğim bayağı cahil bir doktordu ben adetim iyice düzensiz oldu diye ona gittim hiç bebek vs sormadım ilk önce kist işini çözmek istedim. O da ilk ilaç bile yazmadı beni gönderiyordu. Sonra dedim ilaç yazmayacak mısınız dedi ki şikayetim yok yazmayalım ben de var dedim söyledim böyle böyle tekrar. Sonra yazdı. Bir dahaki aya kullanacaktım doğum kontrol hapını eşim ilacı alamadı işinin yoğunluğundan neyse kullanamadım artık çünkü ilk gün başlamak Grek ya ona neyse dedim vardır bir hayır o da korunmadığımız aydı diğer ay kullanacaktım onda da hamile kaldığımı öğrendim. Bir de bunca zaman çok kez doğum kontrol hapı kullandım hiçbir faydası olmadı. Elhamdülillah Allah ol dedikten sonra oluyor.

2 Beğeni

Sizin adınıza da çok sevindim. Okurken çok duygulandım. İnşallah bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin Rabbım.

2 Beğeni