Kizlar moralim çok bozuk.Bugun kontrolüm vardı.Bebişlerim çok şükür iyi ama plesanta rahim ağzını kapatmış.Erken doğum riski ve kanama olabilirmiş.19+5haftaliğiz.Bide çok kilo almışım acil diyete başlamam gerekiyor.Kiloyu hallederimde şu plesanta başına gelen varmı.Google hiç iyi şeyler yazmıyor ve çok canım sıkıldı.
Nadiren de çok aşağıda yerleşir ve rahim ağzını kısmen ya da tamamen kapatarak, gebelikte ciddi kanamalara, erken doğuma ve normal doğumun gerçekleşememesine sebep olabilir. Plasentanın yerleşimi ultrason sırasında değerlendirilir ve atlanmaması, not edilmesi gerekir.
Her durumda, plasenta, rahim ağzını kapatacak şekilde yerleşmişse ve bu son aylarda da değişmediyse, doğum vajinal yolla gerçekleşemez ve sezaryen gerektirir. Plasenta rahim ağzını kısmen kapatıyorsa, “marjinal, kısmi plasenta previa”, tamamen kapatıyorsa, “plasenta previa totalis” denir.
Bu tarz yazılar okudum inşallah düzelir canım sen ikizleri sezeryan olmayacak misin
Arkadaşım o durumda. Sadece belli başlı yasaklı şeyler var. Cinsel ilişki yasak, alltan muayene yasak, kendini yorması yasak, full dinlenme modunda. Canını sıkma. Doktoruna söyle bu durumu . Üzüldüğünü ve endişelendiğini bilsin. En iyi yorumu o yapar. Çok geçmiş olsun. Kötü enerji yollama evrene
Canım çok tşk ederim doktorlar ikizleri hep sezeryanla aldıklarını söyledi ama benim ilk tercihim normal doğum dedim.Doktorda eğer bebeklerin başları asagida olursa normal doğum olabilir dedi.
O zaman bol bol dinlen cinsel ilişkiden uzak dur inşallah normale döner canım dualarım seninle birlikte
Canım cinsel ilişkiyi banada yasakladı ama başka bişey demedi.Şadece kanaman olabilir dedi ozaman hiç beklemeden acile git bide tansiyonumu sık sık olcmemi söyledi.Evet dün bende okudum internette aynı senin yazdıkların yasak ama yapanın olmayınca mecbursun.Bide bana diyet verildi hergun yürüyüş yada pilatese gitmemi söyledi doktor.Yani inan anlamadım hem internette dinlenme istiharet diyor ama bir yandan da doktor yürüyüş yada pilates diyor.
Google’a çok bakmamaya çalışın. Zaten doktorunuz sıkı takibe almıştır sizi. Kendinizi gözlemleyin sürekli, kötü şeyler düşünmeyin. Güzel düşünün ki güzel olsun. Dualarım sizinle
Canımsın çok tşk ederim.İnsallah Allahimin izniyle yawrularimı tam zamanında sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım.
Canımsın çok tşk ederim.Zaten cinsellik olsada olur olmasada yeterki yawrularimi sağlıklı bir şekilde kucağıma alayim.
İnşallah tatlım benim Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
AMİNNN AMİNNN İNŞALLAH tatlım
Canım geçmiş olsun. Umarım sağlıklı şekilde gebeliğin devam etsin. Bu durum benim bildiğim normal doğuma engel. Detaylı ultrasona giriceksin değil mi ? Perinatoloji uzmanı durum hakkında daha detaylı bilgi verir ancak, doktorun muhtemelen cinsel ilişkiyi yasaklamıştır diye düşünüyorum.
Çok tşk ederim canım.Allahin izniyle saglimli bir şekilde kucağıma alırım yawrularimi.Martin 14unde detaylı ultrasona gircem.Evet cinsel ilişkiyi yasakladı zaten bebeklerimin sağlığından önemli değil.Yeterki onlar zamanında gelişimlerini tamamlamış bir şekilde sağlıklı dünyaya gelsinler ben başka bişey istemiyorum.
Evet benim de 30 haftada aşağı inmişti bende aşağıda ağır hissediyordum doktorum erken doğum olabilir ama çok erken riski dedi hastanede yattım 3 gün benim de kendiliğinden yukarı çıktı tabi hep uzandım şimdi kendi yerinde yukarı çıkmış dedi olabilir yani demekki
İnşallah benimde yukarı çıkar ya.Daha 20 haftalık lar.Ben işimi gücümü yapıyorum öyle uzaniyorum.İs güç derken işte yemekti bulaşık çamaşır gibi.oyle ağır iş yapamıyorum sadece.
Şimdi tekrar sordum. Bir miktar yukarı çıkmış belki senin de çıkar. Sıkma canını
Bende bugün bu kötü haberi aldım doktor korkma dedi 28ve30 haftaya kadar yukarı cikabilir dedi o zamandan sonra çıkmazsa sorun yaratabilir dedi şimdiden kendini üzme
İnşallah tatlım inşallah bebişlerimiz sağlıklı dünyaya gelsinlerde başka bir şey istemiyorum.
İnşallah canım ya inşallah.Sana ne gibi yasaklar koyuldu veya nelere dikkat etmen gerekiyor.Bu konuda açıklama yaptımi doktor.Bide kaçıncı haftadasin.
Sadece cinsel ilişkiye girme dedi çok sık yani onun dışında kilom felan normal bişey demedi herhangi bir sıkıntı yok kan ve idrar verdim ona bakınca söyler artık (22. Hafta )