Banada 26 haftada 3 cm yukarı çıkmış normal doguma engel degil denildi şuan 31 haftamdayım haftaya kontrole gidicem belkide dahada çıkmıştır
Bende plasenta previa ile doğum yaptım banada eğer kanaman fazla olursa durduramazsak rahmi alırız dedi doktor hatta kağıt imzalattılar ama rahmi almamışlar rahme balon takmışlar kanamayı durdurmak için 2 gün kalmıştı sonra balonu çıkarıyorlar 1 günde takip ediyorlar kanama oluyormu diye kanama olmuyor zaten hastanede 3 gün kalıyorsun sonra normal hayatına dönüyorsun zaten seni bilgilendirmek için ve olabilecek en kötü şeyi söylemek zorundalar senden habersiz bir şey yapmıyorlar
Bana da sizin doktorun söylediğinin aynısını söyledi. Yukarı çıkmazsa 37. Haftada sezeryanla doğum yaparsınız kanama olur ona da kan takviyesiye bişey olmaz endişelenme dedi. Bazı doktorlar çok kprkuturken bazıları stresi azaltıyor
Merhaba arkadaşlar şehir hastanesinde doğum yapanlar bilgi verebilir mi? Kaçıncı haftada sezaryen günü veriyorlar? Benim plesenta previa var perinatoloji takipliyim yukarı çıkmaya başlamış fakat yaprak gibiymiş yukarı çıkmış olsa da plesenta bu durum da normal doğumla kanama olacağını söyledi doktor. Fakat net olarak birşey demedi normal olacak ya da sezaryen olacak VS. Ne zaman acaba gün veriyorlar ilk gebeliğim. Bu arada 33+4olduk
O kadar kişi görüyor bir cevap veren yok
Kaynana muhabbeti açmam gerekiyordu sanırım cevap verilmesi için
Bilmedikleri bir konu demek ki insanların kendi adima bilmiyorum bu konu ile alakali birşey kaynana gorumceye gelince herkesin kaynanasi ve gorumcesi var ve çoğu ayni ne yazik ki bu yuzden cevap veriliyor diye düşünüyorum.
Bu konuyu da hiç bilmeyen yoksa burda yok artık derim
Birde burası kaynana görümce sorunu anlatma çözüm bulma yeri değil ki burası hamileler ve yeni anne olanlar için yapılmış bir platform bir çok doğum yapmış insanlar var burda hem özel de hem devlette görülme oranı da az değil hani o kadar kişiden hiç doğum yapmayan yok mu bana tuhaf geliyor. İki gün önce post açtım yine aynı hadi bilmeyen olur dedim onu 1 kişi sağolsun cevap verdi yardımcı oldu ama bu konuyu bilen yaşayan çok insan var burda canım.
Canımcım buna yorum yapamayız ki doğum planını ancak doktorun belirleyebilir.
@MucizeSu evet gebelik takip uygulaması ama insanlar o an sıkıldıkları kimseyle paylaşamadıkları konuları paylaşabiliyorlar. Bu konularda sorunlar genelde ortak olduğu için çok yorum yapılıyor. Diğer konularda da mesela senin ki gibi sadece bilgisi olanlar yazıyor kimse sırf cevap vermiş olmak için birşey yazmıyor yani . Paylaşımını görenlerden kimse bu durumu yaşamamış demek ki.Kimsenin kimseye sitem etme gibi bir hakkı yok… Soruna gelecek olursak!!! Sezaryen doğumun zamanlaması, plasenta previanın tipine ve anne ile bebeğin sağlık durumuna bağlıdır. Genellikle, plasenta previa durumunda sezaryen doğum 36. ile 37. haftalar arasında yapılır . Ancak, kanama gibi acil durumlar ortaya çıkarsa, doğum daha erken de gerçekleştirilebilir.
Ben 36 da veriyolar diye biliyor um ama yanlış yönlendirmemeyeyim geçmiş olsun bu arada sağlık la kavuş bebeğine @MucizeSu
Canım dün doktora gittim çok şükür riskli gebelikten çıktım ama emin olmak için özele gidecem haftaya. Özel de aynı şekilde sorun yok derse normal doğumu bekleyecem sezaryen doğum olmayacam o kadar mutlu oldum ki inşallah özel de aynı şeyi söyler. Ayrıca bilgi verdiğin için çok çok teşekkür ederim
Bende plasenta previa vardı 33 haftalık olduğumda gün vermişlerdi 37 haftalık sezeryan için ama kanama yada suyun gelirse hemen almak zorunda kalırız demişti
Arkadaşlar merhaba plesanta aşağıda olup sezeryan doğum yapan var mı bu konuda çok korkuyorum yardımcı olur musunuz
Merhaba kacinci haftadasiniz
25deyim su an 26 olcam 2 gun sonra
Benim ki de aşağıda denildi 15 haftamda öğrendim detaylı ultrason zamanını bekliyorum
Benim de assagida cikar dedi doktor insAllah yani cikar sizin de cikar Allahin izni ile
Aminnn hepimizin inşaAllah çıksın hepimize