Plasenta Previa Hakkında?

İste insallah doner bunun icinde ne yapmam gerektiğini çokta bilmiyorum açıkçası

Merhaba benimde aşağıdaydı hiç yukarı çıkmadı sezeryanla doğum yaptım çamsakurada zaten kan bankası olan hastanelerde ancak doğum yapabiliyorsun yani benim kendi doktorum öyle demişti bana ama korkulacak bir şey yok evet kanaman biraz fazla oluyor ama zaten müdahale ederek durduruyorlar bebekte sende sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatıyorsunuz bende çok korkmuştum hatta masada kalıcam evladımı göremicem yada rahmimi alacaklar diye kendimi çok strese sokmuştum eşime hakkını helal et dedim okadar kötüydü psikolojim ama hiç gerek yok bunlara çok kolay ve rahat atlatıyorsun daha doğrusu atlatmak zorundasın evladın için bize ihtiyacı var

Şansa doktorda hemşirede çok ilgiliydi bana çok morel verdiler doğum sonrası bile ilgiyi kesmedi bebekle bile ilgilendiler hastaneden çıkmak istemedim o kadar güzel ilgilendiler hiç kafana bir şey takma psikolojini bozma allahın izniyle sağlıklı ve güzel geçecek inşallah

Kızlar merhabalar 20 haftalık hamileyim detaylı ultrasona girdim dün doktorum plesantanin rahim ağzına çok yakın olduğunu ve ilerleyen zamanlarda risk olabileceğini söyledi bu durumu yaşayan var mı aranızda ya da bilgisi olan

14 haftadan beri öyle ara ara kanamam bile oldu şuan 34 haftalık yukarı çıkmadı halen sinirda normal doğum olmuyor böyle durumlarda ama senin saha küçük yukarı çıkabilir

1 Beğeni

Başka bir sıkıntı oluyor mu peki ağrı vs

Merhaba benimde şu anda 26 haftalık plesanta çok aşağıda riskli gruptayım.Sizin kaçıncı haftada doğum planlanıyor acaba.40. Haftayı bekleyecek mi doktorunuz

Benim çıkmaya başladı inşallah inmez 27 haftalığım bebek hareketlendikçe çıkıyor sadece dinlemene bak

1 Beğeni

İnşallah sağ salim vaktinde kucağınıza alırsınız çok sevindim sizin adınıza

1 Beğeni

Merhaba bana da en basindan beri assagiya uzaniyor dedi suan 20.haftamdaym yukari cikabilir cikmazsa normal dogum olmayacagni soyledi kasılma olmadn sezeryn ile dgm gerceklesecgni soyledi

1 Beğeni

plesentanın bebeğin eşi mi deniyor Türkiye’de bilmiyorum ama o işte aşağıdaymış . Rahmi kapattığı için normal doğum imkanı yok . 18. Haftadayım Belki yukarı çıkabilir ilerde ama eğer böyle devam ederse erken doğum riski hatta anne ve bebeğin hayati tehlikesi varmış . O kadar korkuyorum ki . Zaten öncesinde kaybım var . Bu bebeğimi de kaybetmek istemiyorum :persevering_face: bunu yaşayan düzelen var mı ya da nasıl ilerledi hamileliği .

Canım kendin için kötüsünü düşünme İnşallah sen de bebeğin de sağlıklı bir şekilde kavuşacaksınız burada aynı durumu yaşayan bir arkadaşımız vardı ama sanırım hesabını silmiş gönderiye ulaşamadım hem yapışma durumu hem rahim ağzını tamamen kapatma durumu olmasına rağmen sezaryenle sağlıklı bir şekilde yavrusuna kavuşmuştu :folded_hands: benim de plasenta aşağıdaydı fakat rahim ağzını kapatmıyordu bir süre sonra yukarı çıktı o yüzden

Çok teşekkür ederim rahatlatıcı mesajınız için . İnsan umut olcak her şeye muhtaç oluyor böyle durumlarda :persevering_face: . Bebeğimi kaybetme korkumu bir türlü yenemiyorum. . Biri olumsuz bişey söyleyince çok kızarım aslında “kötüyü çağırma” diyerek ama engel olamıyorum …

1 Beğeni

Hamilelik başından beri hep endişe ile geçiyor güzel duygulara odaklan kuzum :revolving_hearts:

1 Beğeni

Benim de öyleydi hem plesenta öndeydi hem bebek makat gelişti 28 haftada düzeldi bebek hareket ettikçe plesenta yukarı çıktı bebekte baş aşşağı oldu korkmayın ağır kaldırmaktan ani hareketlerden kaçının düzelir inşallah daha erken gebeliğiniz

Benim de ilk gebelıgım öyleydi düzelmedıgı için sezeryan oldum ama oyle erken de dogmadı.Doktor istedıgı tarihte aldı bebegi bir sıkıntı olmadı dogum sırasında

1 Beğeni

Sevindim sizin adınıza . Darısı kızımla bizim başımıza :heart:

Merhabalar nasılsınız iyi misiniz korkularınızı yendiniz mi bende plasenta previa vardı rahmi kapatıyordu ve hamileliğim boyunca sürekli kanamalarım oldu sürekli doktor kontrolündeydim 37 haftalık doğum yaptım 2640 gram doğdu evet biraz zor ve yorucu bir süreç ama kendinizi sürekli kötü şeyler olacakmiş gibi odaklamayın allahın izniyle sorunsuz sıkıntısız sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız inşallah biliyorsunuz her hamilelik farklıdır ben hep dua ettim ve bebeğimi allaha amenette ettim çok şükür 6 buçuk aylık olduk oyüzden hiç canını sıkma allahın izniyle hiç bir şey olmayacak

Benim 25. Haftamda plesanta previa idi 1 hafta sonra kontrole gittim değişmiş 28 de gittim normal di sıkıntı etmeyin daha erken haftalarda o yer değiştiriyor endiselenmek için erken

Merhabalar yorumunuz için teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts:Umut oluyor . 20. Haftaya geldik Rabbime şükür hiç kanamam olmadı . Dikkat ve dua . Başka yapcak bişeyim yok . Her hafta rutin kontroldeyim bende . Bebeğimi kucağıma alana kadar korkularım geçmiycek anlaşılan ama biraz daha iyim :smiling_face_with_three_hearts::folded_hands:t4:

1 Beğeni