Plasenta Previa Hakkında?

Maşallah maşallah Allah bağışlasın çok mutlu oldum.İnsallah bizim çıkar yukarı ve bizde sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız bebişlerimizi.:smiling_face:

2 Beğeni

Alırsınız tabii Allah nasib edecektir​:blush: Kendinize dikkat edin önemli olan o​:smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Edebildiğimiz kadar dikkat edelim inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebişleri :smiling_face: cevp için teşekkürler :pink_heart:

1 Beğeni

Doktor bana yatak istirahatı ve kesinlikle ani kalma eğilme demişti plesenta koparsa annenin hayati tehlikesi olur dedi ve 9 ayıma girdim hiç bir iş temizlik yapmadım Allah eşimden razı olsun bütün ev işi temizlik 4 yaşında kızım var onunla ilgilenmesi ve yemek birde çalışıyor bütün hepsini tek başına yaptı birde görümcem in kızı ebe ondanda iyi bilgiler ve destek aldım Allah sizden ve bana destek olan herkesten razı olsun

2 Beğeni

Şanslıymışsınız ne güzel :smiling_face: benim de 3 buçuk yaşında bi kızım var dikkat etmeye çalışıyorum ama çalışıyorum. Doktor çalşmanda bi sakınca yok dedi ama başka bi doktora daha soracağım büyük şehirdeyiz yoğun bir hayat tempomuz var umarım sağlıklı bir gebelik süreci geçirebilirim

1 Beğeni

Benimde 16 haftalık tamamen kapalı durumda şuanda riskli gebeliktesin dedi hiç kanamam olmadı sadece karın ağrım var biraz ama ilaç iyi geldi acaba düzelir mi kesin sezaryan olman gerekir dedi çok iş yapmıyorum yemeğimi yapıp dinleniyorum 2hafta sonra kontrolüm var inşallah düzeliriz :folded_hands:t2:

1 Beğeni

Sizinki henüz erkenmiş umarım zamanla yukarı çıkar :smiling_face: ben 22 haftalığım bu saatten sonra yukarı çıkmaz dedi :disappointed_face:

Selam kızlar, benimde 16. Haftada büyük bir kanama ile hastaneye kaldirildim sonuç plasenta previa kısmen kapatıyor. Doktor full yatıs verdi hiç bir şekilde kalkmayacaksin dedi birde benim tüp bebek, bende dediğini yaptım 7 hafta full kanamam vardı hiç durmayan. Hep annemde kaldım o baktı bana. Sadece tuvalete kalktım başka bir iş yapmadım. Şuan 24 hafta olduk çok şükür ki kanamam artık yok ama plasanta hâlâ aşağıda risk devam ediyor yukarı falan çıkmadı. Doktor riskin devam etse de önce ki haftalara göre daha iyisin dedi artık oturabilirsin ama yürüyüş yapmak yok fazla ayakta kalmak yok kaldirmak indirmek yok vs vs dedi bir bir uyguluyorum inşallah sağ salim kucağıma alabilirim ve alabiliriz :heart:

1 Beğeni

Ne zamana kadar ilişki yasak dedi bana da öyle dedi de 21 haftalık hamileyim

rabbim korusun sen dikkat etmeye devam et kalkma sağsalim gelsin. İnsallah gerisi önemli değil

1 Beğeni

Bizden bebeğinizden önemli değil sezaryan olsun ben sagliklı olmamasından korktum sağlıklı dedi doktorum inşallah sagsağlim doğsun bebişlerimiz :folded_hands:t2:

Şükür bu zamana gelmişsiniz devamında da hiç sıkıntı yaşamadan doğumunuzu yaparsınız inşallah :palms_up_together: bende kanama yok ama sol kasığımda baskı ve ağrı hissediyorum

2 Beğeni

Bana bi süre vermedi sadece ilişkide bulunma ağır kaldırma kendini yorma dedi

1 Beğeni

Evet kesinlikle öyle ben de bebek için endişelendim benimkime de sağlıklı dedi umarım sonuna kadar öyle gider hepimiz için :palms_up_together:

1 Beğeni

Aslında ben 9 ay ilişkiden uzak durdum eşim de ben de istemiyorduk. Bebeğe birşey olur diye. Ama kontrole gittiğimde normale dğndüğünü söylemişti doktorum yani ne zaman yukarı çkarsa o zaman ilişkiye gire bilirsin

35.haftadayım bayadır plasenta previa tanısı vardı. Doktor alttan muayene etti yukarı çıkma olmamıs. Doğum sezeryan olcak dedi kanaman çok olursa rahmin alınabilir dedi ben çok korkuyorum böyle olup da sorun yaşayan oldu mu guzel seyler duymaya ihtiyacım var. Hic iyi hissetmiyorum

Neden rahmin alınıyor? Aynı durum bende vardı doktor endişe edilecek bir durum değil sadece yukarı çıkmazsa sezeryan doğum olur ve genelde 37.haftada alıyoruz sadece fazla kanama oluyor bunun için kan tedarik edip planlı doğum hazırlıyoruz demişti, neyse ki gerek kalmadı

Bir ihtimal kanama çok olursa alınabilir dedi morelim cok bozuldu

İnsallah bana da gerek kalmaz

Korkma onu bilgilendirme için söylemek zorundalar … benim de aşagıdaydı 30 dan sonra 3 cm yukarı çıktı şimdilik bi problem görmüyorlar normal doğum için ama aynı şeyleri bana da söylemişlerdi kan tedariki gerekebilir falan diye.. seni korkutmasın bu durum en kötüsünü söylemek zorundalar ama bişey olmayacak rahat ol küçük bir ihtimal o.. öyle olsa bile sorun yok o şekilde doğum yapan arkadaşlar var

1 Beğeni