Öztürkçe kız çocuk isimleri

Nasip olursa kızımın adini nehir koyacağım

Kuranda geçen ve yeni nesil kız bebek isimleri önerisi anlamlarıyla önerirmisiniz kizlar :blush::rose::heart_eyes::heart:

Ben de hamileyim, kızıma Karsu adını koyacağım. Anlamı çok hoşuma gitti. Kerem sahibi demek. Düşünebilirsiniz:)

1 Beğeni

Benim bı kızım var adı Asmin. Üçüncü çocuğuma hamileyim yine kızım olacak Helen düşünüyoruz. Bakalım

Ben kızıma Elif Simra ismini koyucam. Simra isminin anlamı yıldızların gökyüzüne yansıması. Kur’an da geçmiyor ama cennet, gökyüzü, prenses anlamına geliyor. :hatching_chick::blush:

Ilk kızımın adı Lena 2.Kızımın adını Liva düşünüyoruz ama biraz söylemesi zor galiba değiştireceğiz

Bende Asu mila koyucam inşallah

Bir tanıdığımız Meva ismini koydu, Kuran’da geçiyor, anlamı cennet bahçesi demekmiş, düşünebilirsiniz​:+1:t2:

Cuma günü doğumum var inşallah Parla koyacağız bizde :cherry_blossom::heart:

Kuranda geçmesee de miray ismi çok hüzel ablamıda erkekte giray :see_no_evil: benim kendi ismim giray oğlum olucak onuda giray koyacağım

Kız bebek isim önerilerinizi bekliyorummm

Yeni doğacak bir kız bebeği için modern ve güzel isimler seçmek, bebeğin kişiliğine ve gelecekteki benliğine uygun bir başlangıç yapmak için önemlidir. İşte çeşitli kaynaklardan esinlenerek derlediğim modern ve güzel kız bebek isimleri:

1. Elif: Anlam bakımından zengin ve köklü bir isim olup, zarafeti ve sade güzelliği temsil eder.
  2. Lina: Arapça kökenli bu isim, yumuşaklık ve nezaketi ifade eder. Uluslararası alanda da kolay telaffuz edilebilir bir isimdir.
  3. Maya: Hem tarihi hem de modern bir isim olup, güzelliği ve doğanın bir parçası olma hissini yansıtır.
  4. Zeynep: Geleneksel bir isim olmasına rağmen modern zamanlarda da popülerliğini koruyor. Güçlü ve kararlı bir kişiliği temsil eder.
  5. Asya: Genişlik ve kapsamlılık anlamına gelir. Aynı zamanda bir kıtanın adı olmasıyla uluslararası bir çekiciliğe sahiptir.
  6. Nehir: Doğal güzellikleri ve akışı temsil eder. Huzur ve serinliği çağrıştıran bir isimdir.
  7. Sena: Gökyüzünde parlayan bir yıldız anlamına gelir. Nadir bulunan ve anlamı güçlü bir isimdir.
  8. Ela: Göz alıcı bir güzelliği ve zarafeti ifade eder. Ayrıca, doğal ve sade güzelliği temsil eden bir isimdir.
  9. Defne: Zafer ve onuru simgeleyen tarihi bir isimdir. Aynı zamanda doğal bir güzelliği ve zarafeti de temsil eder.
  10. Alya: Gökyüzü, yücelik ve asalet anlamına gelir. Uluslararası alanda da popüler olan bu isim, modern ve güzel bir seçenektir.

Bu isimlerin her biri, modern çağda güzellik, zarafet, güç ve doğal unsurlar gibi çeşitli anlamlar taşımaktadır. Seçim yaparken, ismin anlamının yanı sıra telaffuzunun da beğenilmesi ve aile için özel bir anlam ifade etmesi önemlidir.

3 Beğeni

Kızlar Asel isminin yanına gidebilecek Kürtçe kız ismi arıyorum yardımcı olabilir misiniz ?

Asel Rengin kulağa hoş geliyor​:smiling_face:

1 Beğeni

Bencede çok güzel uymuş:blush: benimdr kızım olacak nasipse hala isim bulamadım

1 Beğeni

Mercan da guzel isim

1 Beğeni

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :two_hearts:

Bu sayilanlar kürtce isimlermi yahu

1 Beğeni

Asel avjin - Asel arın -

Rahşan asel

1 Beğeni