Özel aşılar hakkında

Başka çocuklarla ilgisi yok aşinin sizi koruyor sadece bence bunu baskalarini zan altinda birakarak belirtmeyin isteyenler yaptirir istemeyen yaptirmaz yani herkes tabiki coxuğunu düsünür 4 yaşina kadar yapilmasi gereken aşilar yapiliyo bizimde ben ekstra rotaya karsi olan aşiyi yaptirmam mesela yaptiranlarda rota vurusu olup gunlerce çekti şahit oldum bana gereksiz geliyor cocugun bebek yaşta kemiklerini bagisikligini bu tarz şeylerle pasif hale getirir ha yapanlarda cocugunu dusunerek yapiyo tabi saygi duyuyorum hepimiz anneyiz sonuçta ama yaptirmanizin kendinize faydasi var baska cocuga değil kovid aşisi cikmasina rağmen aşi olmalarina ragmen kovid olup agit gecitenler oldu ve şuan o aşiyi yaptıranlar çok pişman ve bağişikliğini düşürdüğü kanitina vardilar benim anlatmak istediğim bu

2 Beğeni

Ben kimseyi zan altında bıraktığımı düşünmüyorum. Ama bu tarz hastalıklarda aşılanma ne kadar çok olursa hastalıkla karşılaşma ihtimali o kadar az.

Umarım hasta olmaz ve hasta etmeyiz kimseyi. Ben şahsen o vebali alamam.

Kovid aşısı hakkında yorum yapmak istemiyorum. Çünkü deneysel olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu inkar etmeye gerek yok.

Bahsettiğimiz aşılar 2 yıllık aşılar değil sonuçta. Aşılanmanın mantığına da bakın lütfen. Sevgiler.

1 Beğeni

Burda kimse kimseyi zan altinda biraktigi felan Yok bizim burda yaptigimiz fikir alisverisi Eninde sonunda yine karar vericek olan Bireyler. Bide hollanda bu asilar senede 170.000 cocukta Uygulaniyor.

1 Beğeni

Benim de kendi araştırmalarım aşıların bağışıklık kazandırdığıdır. Çünkü o virüslerin zayıflatılmış hâli enjekte ediliyor vücuda yani bu durumda vücut bağışıklık kazanıyor. İlla ki o hastalığı yaşayınca bağışıklık kazanılmaz bana göre. Hadi risk aldım ve yaptırmadım diyelim. Ya çocuğum menenjit olursa ? Bunu da düşünmek lazım diye düşünüyorum. Ama aşı olup da menenjit olan ya da aşıya rağmen menenjit olup da ölen ya da hasarlı kalan bir çocuk duymadım ben. Elbette herkesin kendi tercihi, böyle konuları tartışmak güzeldir, severim ben farklı fikirleri :blush:

1 Beğeni

Biz de Nimenrix ve Bexsero’nun aynı yapıldığı aylar var cano. Doktora sorduğumda ikisi de aynı menenjit aşısı, bir şey olmaz demişti

1 Beğeni

Aslinda guzel bisey ayni konu hakkinda ayri dusunceler olan annisler boyle bisey de olsaymis Bu uygulamada dedigin gibi nuran

1 Beğeni

Ben de aşılarla ilgili araştırma yapmıştım. İmstagramda Hakikatbilgisi diye bir sayfayı keşfettim. Delilleriyle ve bir çok yabancı+ yerli doktorun bebeklere ve gebelikte anneye yapılan aşıların zararlarından bahseden açıklamarı bulunmakta. Bende bebeğime aşı yaptırmayı düşünmüyorum

2 Beğeni

Ben covid aşısı yaptırmamıştım. Ama eşim iş yerindeki baskılardan dolayı mecburen yaptırdı. Şimdi devamlı eklem ağrıları var. En yakın zamanda hacamat yaptıracak İNŞALLAH. Aşının zararları da bir çok doktorlar tarafından itiraf edildi. Biontech firmesina binlerce dava açıldı. Özlem-Uğur çifti de hala yargılanıyor. Bebek aşıları içinde bir çok söylem var. ALLAH sonumuzu hayr etsin

1 Beğeni

Katiliyorum ve bende çok araştirdim bunu ki şuanki ilerleyen dönemlerde çikan hastaliklarin çoğuda bundan kaynakli cok sevdigim bi hocam var ondan ogrendim ve ben zaten sağlikçiyim cok arastirip okudum

2 Beğeni

Çok tatlisiniz :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Ne demek, siz de çok tatlısınız :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Ben de duymadim ama yaşadim kardeşim oldu aşiya rağmen ve bu yuzden çok araştirmiştim bunu aktarmakta vicdanen kendimi rahat hissetmek için fikrimi sundum ama çok guzel cumle kurmuşsunuz farkli fikirler tartişmakta guzel bence evet bu uygulama bu yuzden çok guzel bayildim :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Üniversitede hocalarımla çok fikir ayrışmazlığım olurdu benim. Hep konu tartışırdık. Ben daha çok araştırma yapayım diye de üstüme gelirlerdi, beni hırslandırırlardı :blush: Bir hocam bana demişti ki 'İnsanın beyni her dediğinin onaylandığı yerde gelişemez. Zıt görüşler de olacak ki bilinçaltımız kendini zorlasın ve altta yatan diğer bilgiler de açığa çıkabilsin. O yüzden zıt görüşlü yerlerde bulun hep ve fikrini savunmaktan çekinme ’ demişti

Bu cümle o günden sonra hep kulağıma küpe oldu :smiling_face_with_three_hearts: Saygı çerçevesinde yapılan her bilgi tartışmasında yer alırım :blush:

3 Beğeni