Işte bende buna katilmiyorum çok arastirdim ve cok okudum kesinlikle aşi bagisiklik kazandirmaz tabi sizlerede saygi duyarim karşi cikmam herkesin kendi fikridir
Evet ayni ayda 3 5 13 veya 5 7v13 sizin tercihinize kalmiş
Nimerix ve becero aynı aşı deil farklı aşı mi yani
2 farklı aşı. Aynı anda ikisini yapmazlar. İkisi de menenjit aşısı. Bence bir doktoruna tekrar sor.
Abla ben boĝmaca vurulmuştum. Bebek normalde kaç doz normalde hangi aylardaydı
Yok arkadaşım ikisi de aynı anda olabiliyormuş ben sordum bi zararı olmaz dedi
Aaaa şaşırdım. Aman şifa olsun da her doktorun uygulayacağı şekil farklı olsun
Evet biri menenjit biri bagişiklik bazi vurus ve hastaliklara karşi korumasi için yapilan bi aşi 3 dozu bulunuyo siz hangi aylarda yapmak isterseniz isterseniz 3 5 13 isterseniz 5 7 13 aylarinda
İkisini aynı anda vurdursam
Yani ikisinide aynı anda yaptırsam olur yani 1 doz yaptırsam sadece
Virüse antibiyotik etki etmez
Şimdi şöyle, asi zayiflatilmis.mikroptur ve aynı mikroba denk gelirseniz evet aşının faydasını görürsünüz ancak çevre koşulları etkisiyle virüsler sürekli mutasyona uğradıkları için virussel hastalıklarda aşı virüsü karsilayamayabiliyor, o yüzden ben de asi taraftarı değilim açıkçası.En iyisi bağışıklığı güçlendirmek.
Her ikisi de meningokok aşısı.
Bexsero B tipi menenjit, Nimenrix dörtlü menenjit (A,C,Y,W) aşısı.
Menenjit bazında konuşacak olursam bakteri bazlı bir hastalık virüs değil. Aşının içeriğindeki ölü ya da zayıflatılmış bakteriler veya bakteriyel bileşikler bağışıklık oluşmasına yardımcı oluyor.
Aşılamada önemli olan toplum sağlığı. Yani aşılama ne kadar çok olursa hastalığın görülme oranı düşecektir. Yaptırmamak sizin tercihiniz elbette ama faydaları ve zararları iyice hesaplamak lazım. Sonuçta aşılamada sadece kendi çocuğumuzu değil diğer çocukları da koruyoruz.
Benim oglanin konsulasyon burosundan verdikleri kitabi cekiyim gonderiyim takip ettigimiz asilar.
Bogmaca 2 doz eger anne hamileyken vurulmazsa Yoksa digeri de 4 yasinda hamileye 22 haftadan itibaren soruyo istermisin vurulmayi. Yok sa bebegin 2 aylik ve 4 yasinda vuruluyo cansu Semayi gonderdim (kinkhoest)diye geciyoBen hiç bir şey anlamadim
Hangi asiyi merak ediyosaniz turkce cevirebilirim