Özel aşılar hakkında

Kizlar rotavirus ve menenjit gibi hastalıklar için aşı yaptıran var mı vaptirmali miyim sizce rotarix gibi asilar

2 Beğeni

Ben yaptırdım bence yaptırılmalı

1 Beğeni

1740 tl imiş kac para olursa olsun fark etmez sağlığı her şeyden çok önemli

2 Beğeni

Ben de ilk dozlarını yaptırdım. Bu ay ikinci dozları var. Yaptırılmalı

1 Beğeni

Merhaba hanımlar. Aramızda bebeğine rota virüsü ve menenjit aşısı yaptıranlar var mı? Bir sorun oldu mu? Bebeğim 3 aylık olacak rota virüs aşısını düşünüyorum ama menenjit konusunda kararsız kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

3 Beğeni

Ben etrafımda bir kaç olumsuzluklar duydum bu yüzden kesinlikle yaptırılmalı. Bizde nimenrix ateş yapmadı rotarix de hiç yan etki yapmadı.

1. Ayda diğer menenjit aşısi var o yan etki yapar mı bilmiyorum
1 Beğeni

Rota virüsü kesinlikle vurulmalı. Yeğenime vurdurmamışlar çocuk tam 1 ay hastanede yattı ishal kusma yüzünden. Ağır antibiyotik tedavisi gördü. Hala pahalı diye inat edip yaptırmıyorlar ama, ben kesinlikle tavsiye eder ve çocuğuma da yaptırırdım. Çünkü bulaşıcıı hastalık. Bezini değiştiedik hepimiz ishal kusma olduk.

2 Beğeni

Bende yaptırmayı düşünüyorum

1 Beğeni

Biz yaptirdik bugun

Ateslenmedi sukur bakalim gun ne gosterecek.

1 Beğeni
  1. Ayda mı yapılıyordu
2 Beğeni

Biz ikinci ayda nimenrix yaptırdık. Üçüncü ayda rotarix ve bexsero oldu. Nimenrix ateş yapmadı ama bexsero içimizden geçti. :smiling_face_with_tear:

Her doktor neredeyse farklı bir yöntem izliyor aşı konusunda. Bizim kız zaten ateşli diye erkenden menenjitle başladık biz.

Aşılar biraz pahalı. Bizim sağlık sigortası çoğunu karşılıyor. O yüzden tam fiyat bilmiyorum ama ne olursa olsun yaptırmak lazım.

Şifa olsun bebişlerimize​:heavy_heart_exclamation:

2 Beğeni

Benim oglan ateslendi normal ama yinede takip etmem lazim fitil verdim dustu biraz 38 ustu cunki

1 Beğeni

Açikcasi aşilara karşiyim ben bebeklerde daha bağişiklik kazanmadan onlarla korunuyor grip olmak onlar için problemlidir tabiki ama bagisiklik guclendirmesinde faydali fikrimi sundum sadece ben yaptirmiyorum çocuklarima bu bebegimede yaptirmayi düşünmüyorum ve çok şükür çocuklarim gribide ayakta atlatiyor ve kolay kolay enfeksiyon geçirmiyorlar

3 Beğeni

Tabi yine de siz bilirsiniz ama benim de aşılarım tam ama ben de hep gribi ayakta atlattım.

Daha geçenlerde okudum biri bebek gormeye diye gitmiş bebeği öpmüş menenjit kapmış Allah korusun şimdi engelli olmuş kimse evladını o halde görmek istemez

1 Beğeni

Ben hemen fitil vermiyorum. Hatta hiç vermedim. Kısa kollu tek bir zıbın ile tuttum. Oda sıcaklığını 22 derece yaptım. 6 saatte bir calpol verdim. Çok geçmiş olsun. İnşallah yükselmez daha fazla :hatching_chick:

1 Beğeni

Herkesin kendi tercihi diyorum ama toplum bağışıklığı için önemli. Sonuçta sadece kendi çocuğumuzu düşünmemeliyiz. Diğer çocukların hakları da çok kıymetli.

Cansu’ya katılıyorum. Benim de bütün aşılarım tam. Bırakın ayakta atlatmayı, kolay kolay hasta olmam bile. Yani aşılama ya da aşılamama böyle hastalıklar konusunda kesin yargı sağlamaz. Daha ciddi hastalıklardan korunmak önemli. Menenjit, rota, verem, su çiçeği, kızamık çok tehlikeli. Aşılar zaten bağışıklık kazanması için.

Allah hepimizin çocuğunu korusun.

2 Beğeni

Rotarix ve Bexsero olduk 3. ayda. Ateş ve ağrı çok yaptı. Menenjit bir tık ağır rotaya göre. Bacağını kıpırdattıkça çok ağladı ilk gece. Devamlı ateşimiz olmadı ama çok şükür, iki kez yükseldi, ilaç verince geri düştü. Tekrarlamadı ama ilk gece bacak ağrısından uyuyamadık hiçbirimiz

Bu ay 5 aylık oluyoruz ve ikinci dozları var. Yine yaptıracağız. Bence yaptırılmalı tüm özel aşılar

1 Beğeni

@Cansu @Zühre

Katılıyorum her bir cümlenize

Aşılar bağışıklığı düşürmüyor. Aksine güçlendiriyor. Dünyada her gün yeni bir hastalık yayılıyor. En azından bilinen bu hastalıklara karşı aşılarla bağışıklık kazandırılmalı diye düşünüyorum

2 Beğeni

Bunlari kastmemiştim rota grip aşisi vs sonradan vurusler için çikan asilardan bahsetmiştim ben bu yuzden karşiyim dedim :innocent::blush:

2 Beğeni

3 ncü ayda ilk olarak rotarix rota virüs 1 ncı doz olacak e ikinci doz ne zaman olmalı menenjit i kaç doz olucak doktor kağıt verdi ama anlamadım bir şey

1 Beğeni