Açıkçası oğlumda ondan şüpheleniyorum inanın hiç iyi değilim …
Acıyı hisseder bir yeri acıyınca anne acıdı der öperim ama son zamanlar öfkelenince bağırır ağlar kafasına vurur . Bay bay yapar . Bazen normal ses tonuyla konuşur ama genelde yüksek sesle konuşuyor. Kamyona magma diyor ona kamyon diyorum diretiyor magma da takılı kalıyor değiştirmiyor . Ama istediği şeyleri parmakla gösteriyor . Bişeyler yapınca anne bak diyor . Bazen çevrede farklı birşey görünce bu ne diyor . Soğuğu sıcağı bilir .
Ömer arkadaş seçiyor yani arkadaşıyla oynar kuzeniyle ama büyük kuzeniyle oynar küçük kuzenini iter kovar istemez biraz geçer küçüğüyle oynamak ister büyüğünü döver iter istemez kreşte de aynı şekilde bi kız var ona kızar oyuncaklarını alır bırakmaz kız birşeyler yapsın halbuki kızcağızın yaptığı karıştığı bişey de yok benle oynarken babasını istemez kızar babasıyla oynarken bana bağırır kızar bazen kriz geçirir çok ağlayınca veya içten ağlayınca öksürür kusar Ekolali var komutları algılar bir Kelimeyi birden fazla söyler anne sıcak sıcak anne sıcak falan . Uyku düzeni de pek yok aslında geceleri ara ara uyanır zorla sallarım yatırmaya çalışırım ilk yatıracağım zaman . Takıntı olarak elini ağzına sokar genelde strese girince yapar ama yine de sokar iyileşme. Ayaklara da sanki takıntısı var başlarda ayakları öpmek isterdi avuştururdu şimdi ayak pis öpme diyorum öpmüyor . Yapma etme vurma dedikçe devam eder laf dinlemez asla . Göz temasımız çok iyi . Seslenince de bakar . Herşeyi sıralar dizer . Taklit çok var. Oyuncaklarını dizer biri hafif bozuldu mu sinirlenir düzeltir dikkatlice. Bi oyuncağını koyar yan koyar mesela tam yan durmazsa sinirlenir bağırır hatta ağlar . Öfkesini konuşamamasına bağlıyorum ama anlayamadım ya iki kişi aynı anda konuşamaz Ömer’le benim yanımdayken mesela babası bi ömüş dese kızar bağırır
Hanımefendi internet bilgilerine göre çocuğunuza teşhis koyamazsınız. Bu yaptığınız şey çocuğunuzda hiçbir şey yoksa dahi hastalıklı hâle getirir. Biraz akışına mı bıraksanız ?
Ayrıca burda bu belirtileri saysanız da ben bir teşhis koyamam. Çocuğu görmeden bu tarz belirtilerde uzaktan teşhis koyamayız biz. Etik olmaz
Ben size otizmli ya da atipik otizmli desem size bir yararı olmaz ki bunun. Çünkü çocuğunuzu görmedim. Lütfen siz bir uzmanla anlaşın ve onunla görüşün. Dil terapistine de düzenli gidin. Kreşten ziyade özel eğitim merkezini öneririm. Siz kafanızdan çıkarıp bir rahatlayın önce, sonra çocuğunuza yönelin. Çocuğun her davranışını da bu şekilde izlemek çocuğu rahatsız eder. Siz evde birinin sizi 24 saat böyle izlemesini ister miydiniz ? Siz nasıl tepki verirdiniz ? Çocuğunuzun hırçın olmasını biraz da size bağlıyorum ben. Siz önce bir saki kalın
Tamam teşekkür ederim