30 Haftalık hamileyim hanımlar oruç tutmayı düşünüyorum inşallah sizler tutacak mısınız
MErhaba aramıza hoş geldin canım. Bir anketle soralım Mucize Anne’lere bakalım
- Evet
- Hayır
Doktorlar tavsiye etmiyrm iki canlısın tutmasan seni. Yararına zorlanirsin ama yine de sen bilirisn bebeğin susuz kalır ben tutmayi dusunmiyrm ama elimden geldiği kadarı ile kuran i okuyacam rabbim kabul eder inşallah
Hoşgeldiniz aramıza Gebeliğiniz hayırlı olsun
Hayır tutmicam
bebegimin bana ihtiyaci var iki canlisin ben önermiyorum doktorlarda pek onermiyor bi anda tansiyonun sekerin düşse bayilip kalsan bi yerde vs gibi seyler bebeklerin gelisme zamanlari bol bol su tuketip yemek lazim
Doktorum; oruç tutmanda bir sakınca yok tutabilirsin, Her bünya farklı, bazısı gebeyken de kaldırabilir bazısı kaldıramaz. Bunu ancak sen deneyerek görebilirsin dedi. Baş dönmesi, fazla açlık, fazla susuzluk gibi sorunlar yaşarsan tutmaya devam etme ama yaşamazsan tutabilirsin dedi. Bende deneyeceğim sahur ve iftar arasında içebildiğim kadar su içeceğim. Havuç suyu da suyun çoğalmasına etkili diyorlar haftada 2 kez yapmayı düşünüyorum. Normalde doğuma yakın yapılan bir şeymiş bir arkadaşım önerdi
@Mayısannesi aramıza hoş geldin bence kişinin doktoru kendisidir, denemeden tutma diye birşey söylemeyelim, bir kaç gün dene zorlanmıyorsan tut bence, karar senin tabi ki sevgiler
Ben tutamıcam doktorum izin vermedı bnm hamılelıgım cok sıkıntılı gecıyo
Bende 24haftalığım tutacam kızlar
Bu konu çok fazla uzadı bence. Herkesin kendi vicdanına bırakılmalı. Doktor önermiyor hocalar fetva veriyor doktor önermiyorsa tutmayın diye . Sanki tutmayınca azılı suçlu ilan edilecek gbi bir itam var ya. Bu inat niye. (Şahsa hitaben değildir bu yazı . )
Ben tutmayacagim migrenim var tutarsa ilaçta kullanamam oyuzden tutmayacagim
Her bünye farklıdır.ben normalde de oruç tutarken çok zorlanan bi insanım.tansiyonum çok çabuk düşüyo.bir kaç kere oruçluyken bayılmışlığım var.o yüzden doktorum da tutmasan iyi olur dedi.tabi senin bünyen kaldırıyorsa etkilenmiyorsan tutabilirsin
Merhaba Bende çok yeni hamileyim ve çalışıyorum belki evde olsaydım tutmayı çok isterdim ama maalesef çok eforlu bir işim var anaokulunda öğretmenim bu sebepten ilk aylar önemli tutmayı düşünmüyorum kendimi iyi hissedersem haftasonları ara ara tutabilirim hayırlı ramazanlar hepimize
Ben tutmicam . Çünkü kan şekeri tansiyon vs… gıbı durumlar olabılır . O rıske gırmemelıyız bebegın sağlığı için .
Hoşgeldiniz aramıza Gebeliğiniz hayırlı olsun
Ewet tutucüm Allahın izniyle