Normal doğummu yoksa Sezaryenmi?

Ağrısız doğum yapanı gözlerimle gördüm.
Önce kendimiz inanmalıyız

2 Beğeni

Korkmadıgımizı yapmalıyız.ve sezeryan yapacak annelerimizi boyle korkutmamalıyız yani çoğu anne boyle yapiyor.normal doğumun adı normal olsada onunda dezavantajları var dun okudum şimdi bulamıyorum resmi.
Çocuk tehlikeye giriyor yani vajinal yoldan geldiği için rahat gelicekmi gelmiyocekmi bişey olcakmi olmayacakmi diye bu bir dezavantajmış normal doğumda bende bunu daha öncədən bilidigim için normal doğum istemiyorum.yani 9 ay karnında taşımışım iyisiyle zoruyla.bişey olsun istemem .
Ve sezeryanın da dezavantajı sadəcə 10 güne iyileşmek . Ama vallah insan bebegini görüncə acısını unutur diye dusunup sezeryan ile doğum yapan annelerimize korkmayın bebişinizi daha erkən goruceksiniz diye motive edyorum :sweat_smile::heart_eyes:

2 Beğeni

1 Beğeni

Hiç bir doktor bebege bir şey olsun istemez. Burda devlet hastanelerinde ebeler tehlikeli bir durum yoksa en önce normal doğuma alınıyor. O esnada bile bebekte bir terslik olursa anında sezaryene alıyorlar.
İstersen normal doğumdan korkmamak için öneriler adı altında konu açabilirsin
Bilenler bildiklerini paylaşırsa korkuların azalabilir.

Burda büyüklerimiz de bizi normal doğuma zorluyor.
Zorlama da bizim bilinç altımıza geçiyor.
Orda demek ki ne güzel sizi normal doğuma zorlayan yok

2 Beğeni

Zorlama değil .annemle eşim normal doğum yap diyordu hep.ama istemedim.istemiyorum falan dedim.boşuna zorlamayın yapmiycam dedim.bebegime bişey olursa sizsiniz səbəbi diyrdum.babam o doguramaz küçük daha diyordu .bebege zarar verir doyordu oylece benim kararimla ameliyyat oldu işte .doktorum bana dediki sen buna karar veremessin sinirlendim.dedim korkuyorum onuncin doğum yapmayacagım bisey deyemedi.annamde sen istemiyrossn zorla yaptirmayiz dedi zaten.insallah Allah sağ salım kovuştursun inşallah :pray::pray:

1 Beğeni

9 gönderi yeni bir konuya bölündü: Pozitif normal doğum hikayem

Gerçekten söylenen sözler çok önemli ne konuşsak psikolojik olarak o hale bürünüyoruz . Bir doktor kasılmaları sancı, ağrı olarak söylemenin bile doğru olmadığını ağrısı yoksa bile kendini buna inandırdığı içinzor doğumlardan bahsetmişti

3 Beğeni

@afrikanın_gelini54 Katılıyorum buna evet. Ben daha iyi anlaşılması için burdaki açıklamalarımda sancı kelimesini kullanıyorum fakat kasılma olarak nitelendirmek daha iyi hissettiriyor :blush:

2 Beğeni