Normal doğummu yoksa Sezaryenmi?

Sezeryan doğum yapana normal doğum yaptırmıyorlar.Sezaryen doğummu yoksa normal doğummu iyidir?:face_with_head_bandage:

3 Beğeni

eğer bir sorun yoksa normal doğum daha iyi ama 30 35 yaşlarına gelince idrar kaçırma fln sorunlar oluşuyo her iki doğum da zor ve sorunları çıkıyo ben sezeryan olucam doktorum öyle uygun gördü

1 Beğeni

Hayır sezeryanla doğum yapana normal doğum yapıyolar,düzenli takible yapanlar oluyo

Normal doğum olmasını engelleyen sebeplerden dolayı sezaryene karar veriliyor.
Kimi doktorlar da bilerek mi bilmeyerek mi hasta normal doğum olabilecekken sezaryen yapıyor.
Günümüzde bir iki doktor sezaryen sonrası normal doğum destekçisi olmaya başladı
Sezaryen sonrası tekrar sezaryen olur demelerindeki sebep bence, bu hastanın normal doğumu engelleyen durumları olmuş yine normal doğum olmaz diye düşünüyorlar böyle tahmin ediyorum.

2 Beğeni

Doktorunuz erken karar vermiş. Sizinle aramızda 20 gün (?) Var.
Geçen randevumda doktora doğum şekli belli oldu mu dedim
Çatı muayenesinde belli olacak dedi
Size çatı muayenesi yaptı mı?
Sizin ilk doğum sezaryen diye mi yine sezaryen olacaktı?
Bazen hafızamda tutmakta zorlanıyorum kusura bakmayın :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Kayın validen ilk doğumunu normal yapmış diğer 4 doğumu sezaryen

1 Beğeni

çocuk çıkan yerler küçük bende o yüzden tehlikeli çanaklık denir bizim dilde benim annemde de küçük o yüzden 3 çocukda sezeryan olmuş

1 Beğeni

hayr canım ilk doğumum​:blush:

evet ben de duymuştum oluyo

əgər ilk hamileligini sezeryan yaptirip ikinci bebegi 5 6 sene falan sonra yaparsan.jormal doğuma iziň veriyorlar.

1 Beğeni

Ben hic bilmiyodum annem 40da oyle bisey oldugunu hic soylemedi belki kisiden kisiye deyisiyordur

1 Beğeni

Tam olarak ne zaman belli oluyo boyle seyler

1 Beğeni

Doğuma yakın belli oluyor ama Nergiz hanımda erken belli olmuş

1 Beğeni

Doktor bana doğa bilirsin dese bile dogmam ben.sezeryan yaptiracam inşallah

Nedense bende korkuyorum.azerbaycanlilarin çoğu boyle qaliba.turkler hepsi doguruyor :+1:

Burda normal doğumdan korkan da var. Benim 18 yaşımda normal doğum izledim. Kadın daha fazla çığlık atar avazı çıktığı kadar bağırır sanıyodum. Çünkü etrafımızdaki dengezisler öyle anlatıyor televizyon vs hep öyle anlatıyor.
Hiç de öyle anlattıkları gibi olmadı kadın çığlık bile atmadı. Yarım saatte bebek çıktı.
Ağrısız doğum mümkün. Kafanızın içinde büyütmeyin. Normal doğuma engel bir durum yoksa bi deneyin @Cəsurumm

2 Beğeni

Yani doktorda bilgili ise zaten doğum kolay oluyor.Başka turlu benim akrabam herkesden önce gitmisdi doğum haneye ordakilarin hepsi doğmusdu ama onum sancisi olsada 1 gun doğum yapamadi

2 Beğeni

Açılması erkenken yatmış. Doktor da evde biraz daha dur öyle gel deseydi daha iyi olurdu.
Ondan önce doğuranlar evde açılmayı beklemiş

1 Beğeni

Açilma nasil birsey su geliyo ama sonrasini bilmiyorum