Sevgili anneler merhaba. Normal doğum yapan annelerimizin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.Yaşadığınız,tücrübe edindiğiniz bilgileri paylaşmak istermisiniz? Doğum başladığında,sancı geldiğinde nasıl davranacağım hakkında hiçbir fikrim yok malesef
Normal doğum yapmadım ama ,bildiğime göre.yapman gerekenlerden biri telaş yapma’mak sakin kalıp ,Derin derin nefes almak gerek. Burnunda alıp ağzından veriyorsun.
Once bi sakin olucan basta yatagina naynolunu ser Onceden carsaf gibi olan evde kimse olmasin esin haric.uzerine cikar bornozla rahat edersin. Banyona sandalye koy yukaridan beline dogru Su fiskirt. Bu hareketi bi kac kere yap. Nefesini 4 saniye burnundan al 4 saniye burnundan Ver. Arada bi yatagina uzan sola dogru. Yatagin batmasin carsafi serdin . Sanci sayacini kur. 5 dakikanin altina duserse ve 90 saniye felan surerse haber et ona gore seni cagirirlar Zaten artik ne kadar acilman olduguna. En az 2 santim acilmis olur zaten sen hastaneye vardiginda.orda da devam edersin yuruyus yap suya Gir cik ama yataga baglama kendini ikinma zamanin gelince uzan yatagina. Sakin ol puf pufla.bak gor cok rahat gececek.
@Hava Peki az az suyum geliyor şimdi bu ne zamana kadar biter sancı gelir?
Onu pedin icine alip gostermen lazim bebegim Ona anca ebe karar verebilir yogunlugunu. Ama senin suyun daha devam edicek galiba bir hafta felan.endiselenicek bisey olsa yatis verirlerdi Biraz rahatsiz edici biliyorum boyle islak islak. Ama sure bilir daha sancilarini takip et. Bakmadilarmi acilma varmi diye
Sen yinede depend le dolas belkide nisanin Gelir anirden disarida hazirsiz yakalanma Korkma ama cunki su iki tarafta bulunuyo Ondeki sivi bitecek once sonra arkadaki su yavas yavas biter demisti ebem gecen bebegin susuz kalmaz dedi.
@Hava Hayır sadece suyum geliyor az az açılma yok.Doktorum eve yatış vermedi evet,eve git sancıların ne zaman başlarsa o zaman gel söyledi.Kanlı su gelse bile endişe etme söyledi ama doğum sancısı gece saatlerinde gelirse ben burada olmayacağım,nöbetde hangi doktor olursa doğumu o yapacak söyledi.Konuştum ki,ben sizinle rahat ediyorum sizi istiyorum paraysa sorun sıkıntı değil dedim yok,ben geceleri çok yorğun oluyorum söyleri
Haklisin fidanim ama malesef bebis karar vericek Ne zaman gelmek istiyorsa ozaman gelicek. Buyuk ihtimal gunduz baslar aksam gec vakitte anca dogumun olur.kendini sadece o doktora Odaklama bebegim cunki digeride ayni Isi yapiyor sonucta tamam anliyorum seni Tanidigin doktor olursa gorunce bi oh cekersin Rahatlarsin tanidik yuz. Ama soyle dusun o sadece isini yapiyo Asil is sana dusuyor sen yapicaksin bu anini Da bu bebeginle bir daha yasayamiycaksin Cok ozel onun icin guzel seylere odaklan. Diger detaylara cok takilma… Tamammi fidanim abla tavsiyesi…
@Hava Ahh,çoook teşekkür ederim ablaÇok çok haklısın,hakkımızda hayırlısı olsun diyelim ve bekleyelim.Hepimiz için kolay doğum diliyorum sadece,herşey değilde çoğu şey biz annelerin elinde
Gebe okulunda ebe, sızıntı şeklinde suyunuz gelirse endişe etmeyin bir günde su bitmez 3 gün kadar sürer demişti. Dürüst olmak gerekirse senin kolay bir doğum yapacağına inanıyorum. Bende kanama olmuştu. Ben nişan geldi sanmıştım. Hep kaç saniyede bir ne kadar sürede kasılmam olacak diye takip ettim. Hatta keske bir kez daha ördek yürüyüşü yaparak banyoyu temizlemiştim. Suni sancı alacağım gün 2 cm açıklık ile girişim yapıldı. Şuan hangi doĝum belirtin oldu
Inshallah ablasi oyle olacak merak etme
@Cansu Ben hiçbirşey hiss etmiyorum.Ağrı,sancı,nişan vb hiçbirşey olmadı.Bu gün kontrole gitdiğimde bebeğin az az suyu geldiğini söyledi sadece bende gördüm ama benden hep akıntı geliyordu diye yine odur diye düşündüm.Doktoruma böyle suyun gelmesi daha kaç hafta devam ede bilir 1,2 hatta 3 hafta bile devam ede bilir söyledi.Şu an 35+1 cigeri ne kadar açılmış ve kilosuda normal olduğunu söyleselerde ben en azından 36,37 olayım diyorum endişem bu sadece
Sana taze bir örnek sunmak istiyorum daha dün tramvayda bebekli anne görünce sohbet ettik 36 haftada doğum yapmış ve bebeği bugün 6 aylık. Ben inanıyorum sağlıkla bebeğine kavuşacaksın. Küveze girerse bile tedbir amaçla girer diye düşünüyorum. Üstelik bebeği anne karnında kilo bile alamamış
Bakalım hayırlısı artık.Ablam 34 haftada doğum yaptı bebeğin küveyze girmesine bile gerek kalmamıştı.Hayat mucizelerle dolu,bakalım bizi neler bekliyor Nedense hiç endişem yok kendimi pozitif hiss ediyorum
Süper bebeğine kavuşmana çok az kaldı ben çok heyecanlıyım
Oyle zaten ablacigim herturlu gelicez ustesinden Merak etme.
@Cansu Bu konuyu kapatalımmı yoksa kalsınmı?
Bence çok güzel bir soru olmuş bence dursun belki taze ve güzel tavsiyeler gelmeye devam eder
Sen ozune baska doktor bul canim o nasil oluyo su biterse cocuk bogulur ve su geldiyse en azindan suni sanci yapa bilir ve kan gelince dovum zaten baslamis olur bebeye bisey olur diye dusunuyorum en azindan hastaneye yatisin verilmelidir