Ben oglumu kendim dogdum ama bende acilis vardi suyumda gelmisdi ama sancim yok idi o yuzden doktor hastaneye yatis verdi 1 gun once ve suni sanci iynesi vuruldu aksama dogru sancilar basladi ilk once kendini kasma rahat ol sanci geldikce uzu koylu bir yere yaslan ve sancinin gecmesini bekle sonra dancilar sklasicak ve sanci bitince guc gelicek sana guc geldiginde dogurmalisin ikin dediginde ikin doktoru dinle doktor ne zaman ikin derse o zaman ikin ben dinlemedim coklu dikisim oldu oglumda
@Medisim Su bitmiş söylemedi azalmış söyledi.Zaten doğum yaklaştığı zaman suyun az az gelmesi normal.Su bitince sancı başlıyor.Zaten her an doğum gerçekleşe bilir bu bebeğin gelme isteğine bağlı birşey 1 haftayada olur 2 haftayada ve ya 2,3 günede.Doktorumun bilgi ve tecrübesine güveniyorum
Benim baldiz doktor ondanda sordum oda soyluyo az az gelirse korkusu yokmus bir anlik korkdum canim hayirlisi olur inseAllah
Suyun birden gelirse ya da öncesinde nişan lekesi gelirse korkma öncelikle. Su geldikten birkaç saat içinde sancılar gelmeye başlıyor. Sancılarımın geldiğini nasıl anlayacağım diye bir korkuya hiç kapılma, zaten anlıyorsun onun doğum sancısı olduğunu. Sancın gelmeye başladığında önce sakince bekle. Düzenli olup olmadığını tespit et. Sonra derin derin nefesler almaya başla. Doktorunla irtibata geç bu süreçte. Doktorun hastaneye gel dediğinde, yatış yapıldığında odanda egzersizlere başla. Beni en rahatlatan egzersiz kurbağa pozisyonuydu. Yatağımın kenarlarından tutunmuştum, sancı gelene kadar iki bacağımı yanlara açıp nefes alıp vererek eğilip kalkmıştım. Sancım gelince de aynı pozisyonda eğilir şekilde durup sallanmıştım. Sancı geçince yine eğilip kalkmıştım. Açılmayı da arttırır hem. Sadece sakin ol ve bebeğinle bolca konuş. Ben senin gücüne inanıyorum. Sen çok güçlü bir annesin Umarım faydalı oldu bu bilgiler
@NURAN Su azalmış söyledi doktor ama sancı yok şimdiye kadar azda olsa sancımın olması gerekmiyormu?
Yok canım. Su birden gelirse yani bebeğin içinde bulunduğu kese patlarsa sancı başlar
@NURAN Bu gelen su bebeğin suyu değilmi peki? Kusura bakma kardeşim anlamadımda
Bebeğin suyu da olabilir ama kese tam olarak patlamamıştır arkadaşım
Ben duyduguma gore bebek buyudukce su azalir kendine yer acir yeni doguma az kalib
Öyle bir şey yok canım
Ola bilir canim deqiq bilmirdim
Yorumlar seni daha da strese sokmuş gibi sanki şimdi nasılsın
@Cansu Sadece doktoru dinliyorum şu an.Dün konuşma yaptık gelen her akıntının fotosunu bana yolla söyledi.Dünden bende atıyorum oldukca.Söyledi ki,böyle gelmesi normal ama sırıl sıklam olursa bez hastaneye gel.Hastaneyide değiştik özele geçtik yeniden
Doktorun çok iyiymiş helal olsun
Doktorun çok iyiymiş gerçekten , tebrik ettim