Normal doğum sonrası vajinal dikiş atmasi

arkadaşları bugün 1 haftalık olduk bebisimizle​:candy::smiling_face: bir haftada atmayan dikiş bir daha atar mı? biraz ağrım var bı noktada başka bişey yok

1 Beğeni

Yok canim atmaz kaynadigi icinde agri olabilir

1 Beğeni

içimi rahatlattıniz,:hatching_chick:

1 Beğeni

Canım dikat et gene her ihtimale karşı bir hafta çok taze bir yara için

inşaallah dikkat ediyorum sürekli oturuyorum yatıyorum yemeklerim önüme geliyor bı tek tuvalete kalkıyorum

Enfeksiyona çok dikat et ayaklarını çorapsız bırakma bu dumemde hijenik ol lohosalik hasas bir şey

Lohusalığın hayırlı olsun canım bende normal doğum yaptım malesefki doğumdan 6 gün sonra dikişlerim açıldı daha sonra tekrar dikiş atıldı tekrar açıldı tekrar dikiş tekrar açıldı yani anlayacağın bu ağrıyı acıyı üç kez yaşadım en sonra baktılar olmuyor dikiş atmadilar kendi kendine kaynar kapanır dediler. Çok dikkat et yara taze belli olmaz açılabilir hijyene çok dikkat et sürekli batikonlu suyla yıkan bir litre suya bir kaç kapak batikon koy çalkala onunla yıkan her lavabo sonrası. Ve en önemlisi bence sürekli küçük bir aynayla kontrol et dikislerini benim ağrım oldu ben normal sandım önce sonra aynayla kontrol edince açıldığını farkedip öyle hastaneye gitmsitim. İnşallah kimsede öyle bir durum olmaz tez zamanda iylesirsin :smiling_face_with_three_hearts:

Geçmiş.olsun okurken stres yaptım, :(((( 37 deyim, normal doğum gözüküyor . İlk gebeliğim. Normalde de sürekli lavaboya çıkan biriyim , bu dikisler lavabo ihtiyacinizda yanma yaomiyor mu :frowning: oranın temizliğini nasıl yapicaz , peçete tahric etmez mi .

Temizliği ni ılık su ile yaparsınız peçete kesinlikle olmaz bide idarar yaparken ağrı oluyor ama ona iyi gelen de aslında idarar şaka gibi kurkulacak bir şey yok o dikişler çok çabuk iyileşiyor gerçekten

Bende çok fazla idrardan kaynaklı bir yanma olmadı temizliği batikonlu suyla hafifce dokunarak yıkamak gerek ihtiyaç bittiğinde de peçeteyi surtmeden sadece üstüne koyup kurutmak gerek o yüzden tahriş olmuyor pecetyle

Teşekkür ederim , çok stresliyim açıkçası:( bir de konudan bağımsız şeyi merak ediyorum, bugün ıkınma videoları çok izledim, özellikle bebeğin başı geldiğinde ikinmayi bırakıyorsunuz ki yırtık az olsun diyor doktorlar . O sırada bebek nasıl çıkıyor, ellerini mi içimize koyarak çıkarıyorlar :pleading_face::pleading_face:

Hayır canım zaten başı geldiği zaman sende ıkınma isteği oluyor bırakamıyor sun ki başı geldiğin de onlar hafif ellerini başının altına koyup çevirip alıyor lar yeter ki başı gelsin gerisi akıp geliyor kendini korkutma ilk gebeliğin miydi senin

Evet ilk gebeliğim , düşündükçe uykum kaçıyor :frowning:

doğumla ilgili eğitime katildiniz mi .korkulariniza faydasi olacaktır

Hayır, özel muayenehaneye gidiyorum onunda kontrolü bitti artık ,doğumu bekliyoruz .. hiç eğitime falan katilmadim

Şöyle kolumdan kan alınsa dahi bakamıyorum:( nasıl yapicam diyorum hep kendi kendime :frowning:

Bence en güzel i ilk doğrum herşey ilk olacak senin için kendini germe rahat bırak iyi düşün iyi olsun ilk doğum da önceki çocuk tan kalma dikişin yok travman yok sen kendini o zaman zaten hazır hisedecek sin emin ol

henüz 37. haftadasin devlette eğitimlerde oluyor eğer yakın zamanda eğitimleri varsa katilmani tavsiye ederim . bebeğin kafası çıktıktan sonra ıkınma dediklerinde ikinmamak gerekiyormus ama o an ıkınma ihtiyacı hissedermissin bunun içinde dilini üst damağında koyup hızlı şekilde nefes verirsek istesekte ikinamaz misiz bunu zaten doktorunuz ya da ebe mutlaka söyler o an doktorun dediklerini uygulayabilirsek ne ala tabi :slight_smile: korku bedeni kastigi icin doğum kasılmalarında daha fazla acı duymamiza sebep olurmuş olumlu dusunmeye çalış . kendini o ana hazırla kasilmalara duş çok iyi gelirmiş sevdiğin müzikleri şimdiden kayıtla o an gelince dinlersin. nefes hareketlerine şimdiden çalış doğru nefes ve uzun süreli nefeslere ihtiyacimiz olacak .o an yaşadığın her bir kasılma seni bebeğine daha fazla yaklaştıracak sen ne kadar sakin olursan bebeğinde sakin kalır .kan aldirirken bile bakamıyorum desende anne olmaya adım atmış çok güçlü birisin aslında:)

1 Beğeni

kontrolü bitti artık derken ne demek istediniz tam anlayamadım . ayrıca perine masajini da önermislerdi 35. haftadan itibaren .

Beni yanlış anlamayın ama o an hiç bir şey planlı gitmiyor ne yazık ki korkutmak için demiyorum yanlış anlamayın o an o kadar farklı duygular içerisine giriyoruz ki akla hiç bir şey gelmiyor tek akla gelen biran önce bebeğin ordan çıkması emin olun aslında düşündükçe komik geliyor bana bende ne pilanlar yapardım ama doğum olacağı gün elimiz ayağımız bir birine dolandırdı ama hatırladığım en güzel doygular birincisi normal de çok korkardım ama doğumun olacağı gün o kadar sakin olur dum ki o korku tamamen yerini cesarete ve kavuşma arzusuna bırakıyor du ikinci en güzel doygu gerçekten her şey çok çabuk geçiyor dokuz ay gibi bir serüven en fazla bir iki gün içinde bitiyor ve yavrumuz kucağımızda oluyor Allah böyük sıkmayın canınızı :smiling_face_with_three_hearts: