Benim de ilk doğumum korkuyorum ama bir yandan da cesaretliyim
Gebeligimin 10.haftasindayım. henüz doguma cok var . Fakat normal dogum hem istiyor sağlıklı buluyor , hem cok korkuyorum. Kendimi nasıl teskin ederim. Benim gibi korkulari simdiden baslayan var mı ?
Bende öyleyim aşırı korkuyorum doğumda vefat eden akrabam oldu
İlk doğumumda bende aynı şeyleri yaşadım. Ama kimsenin doğum hikayesini sormadım ya da bi video izlemedim. Çünkü kimine göre bi tık rahatken kimi daha çok acı çekmiş olabiliyor. Sezeryan içinde bi sebeb yoktu normal doğum yaptım. Sancı çekerken yarın bebeğim kucağımda olacak hepsi geçecek diye teselli ettim kendimi ve öyle oldu. Sabrınızı şimdiden buna tüketmeyin işi seyrine bırakın. İnşallah sizin için en iyisi olur.
Ben varım
Benim pozitif normal doğum hikayelerim belki size yol gösterir
Suyumun gelmesinden doğuma kadar 31 saatlik bir doğum sürecim oldu. Öncesinde de hadtalardır hastanede kalıyordum anlayacağın baya bir zorlu süreçti ama ona rağmen korkulacak bir şey olmadığını söyleyebilirim. Bu defa malesef normal doğum yapmak nasip olmayacak ama keşke yine normal doğum yapabilseydim. İmkanınız varken bu mucizeden kendinizi mahrum bırakmayın kızlar. Bebeğinizin doğumuna şahit olmak bu dünyada yaşayabileceğiniz en güzel duygu. Tabii sağlık vs sebepler ile sezaryen olacaksanız o ayrı ama imkanınız varsa normal doğumdan kaçmamanızı öneririm. Gerçekten hiç korkutacak bir şey yok.
Bebek doğduktan sonra hiçbir ağrım sancı sızı vs olmuyor. Eğer tek korkun buysa hiç korkmana gerek yok. Hemen eskisi gibi oluyor insan.
Normal doğumda epidural isteyemiyor musunuz ?
Benim dikişim fazlaydı ona rağmen hiç zorluk çekmedim. Sizin de öyle olur umarım hatta belki dikişiniz bile olmayabilir
Fazla araştırma yapma doğum videoları izle ama pozitif şeyler izle çok rahat bı şekilde doğum yapıp ameliyat masasından kalkıp bebeklerini kendileri giydiren anneler var onları örnek alalım kötü doğum geçirmiş insanlar var kötü ebeler var biz vücudumuza güvenelim hayırlısıyla kucağımıza almak nasip olur inşallah
Normal doğum dikişleri iyileştikten sonra halla görünüyor mu yani ne bilim insan vücudunun neresi olursa olsun dikiş görmek istemez
Bol bol eğzersiz ve spor yürüyüş yaparsan korkmana gerek yok vücudun esnek olursa dikişsiz doğurursun dikişli doğuranlar genelde spor ve yürüyüş yapmayanlar bunlardan biri de benim hareket etmedim çok fazla dikişli doğum yaptım hareket çok önemliymiş onu anladım
Ben normal doğumdan değil de sezeryandan daha çok korkuyorum kaç kat deri kesiliyo normal doğumda da kesiden çok korkuyorum daha dogumuma çok var Allah’ım nasip ederse her hangi bi sıkıntı olmazsa normal düşünüyorum ama işte dediğim gibi tek korkum o vajinal kesi doğumdan sonra hemen toparliyabilir miyim bilmiyorum
Valla ben kendimi yatistiriyorum artk tek doğuran sen değilsin kadınlar hep doğuruyor bak bir şey oluyo mu diye sende atlatırsın diyorum
Aynen böyle devam
2 normal doğum yaptım ve dikişlerim görünmedi iyileştikten sonra
Allah korusun öyle düşünmeyin yine de . Başınız sagolsun . Allah kimseye yasatmasın
Güzel bir hikaye ve cesaretiniz icin tebrik ederim hayran kaldım.
Gebe okullarına gidin o süreç te bi fikriniz olur zaten normal doğum mu sezaryen doğum mu diye. Herseyi detaylica hatta cok güzel anlatıyorlar süreçleri ve hepsi icinde yapman gerekenleri anlatıyorlar . Sende bakarsın yapabileceği ne inanirsan ona göre karar verirsin .