Normal Doğum Hakkında?

Yaaa yerim seni :smile:

Bak şöyle düşün ki ikinci doğumumda biliyorsun ki seçme şansım olmadan kimse yoktu yanımda. Ona rağmen kendim başardım. Kimseye ihtiyacımız yok ki zaten. Ben o an anladım. Biz kadınlara verilmiş farklı bir güç var. Neden kolaya kaçalım ki zaten kolay dediğiniz şey emin ol daha ağrılı bir şey. Evet, doğum anında kolay sezaryen ama sonrası zor gerçekten. Elimizdeki gücü kullanmak varken neden kolay yani ? Bebeğinin o gücüne şahit olmak varken niye sezaryen olasın zorunlu olmadığı sürece ? Bebeğinin ne kadar güçlü olduğunu görüyorsun çünkü o an ve gurur duyuyorsun kendinle ve bebeğinle. Bence bir bakış açısı herşeyi değiştirir

Ben elim kesilse hastaneye koşan biriyim, düşün ki o kadar tatlı canım ama iki çocuk pırtlattım epiduralsiz :joy::joy:

3 Beğeni

Yola normal doğum ile başladın diyelim istediğin zaman doktoruna danışarak beni sezaryene alır mısın diyebilirsin özel hastanede böyle devlette nasıl bilmiyorum

3 Beğeni

Bence normal doğum çok daha iyi ebe biraz beni kotkuttu bebeğin kafası uzamış kalacak orda dedi bende panik başladı ağlamaya başladım o an bunun normal olduğunu biliyorum ama aklima anormal olarsk geldi. Yoksa 12saat durumu güzel yönetiyordum :sob::pensive:

2 Beğeni

En kötüsü de o dedi doktor normal ile başlayıp acı çekip sezeryana geçmen dedi

1 Beğeni

Devlette gerekli görülmedikçe sezaryene çevirmiyorlar arkadaşım

Sen son ana direndin zaten arkadaşım. İki doğumu da yaşadın bir nevi :kissing_heart:

1 Beğeni

Herkesin vücudu farklı herkes normal doğum yapamaz benim görüşümde artık buna inanıyorum . Kimisijin vücudu el vermiyor kimisinin son anda beklemediği şeyler gelişiyor. Evet en kötüsü normal diye sancı cekip daha sonra sezaryene alinmak ama yasamadan da bilemiyorsun bide ilk önce normal olarak dusuneceksin ben korktugum icin hep sezaryen odakliydim hep istiyordum sonra normal doğuma yaklastim ama @Cansu dedigi gibi bebegin kafasi as rkadan uzamisti ki donmuyordu acil sezaryen yaptilar . Normali isteyin odaklanin umarim basarirsiniz

3 Beğeni

Normal dogum istiyorum ama çok korkuyorum oturup kara kara duşunuyorum nerdeyse

1 Beğeni

Neden korkuyorsun ? :grin:

Acaba yapabilirmiyim? Sancıları kaldıra bilirmiyim? Çok mu zor acaba? Diye düşünceler sarıyor dogumhanenin oraya varınca bagrışlar falan insan haliyle etkileniyor nuran hanim tabiki her insanın vucudu farklidir da bilemiyorum

1 Beğeni

Herşeye kulağını tıkayıp sadece bebeğine odaklanınca daha kolay ilerliyor. Her doğum başlı başına zorluk. Önce bu zorluğu kabullenmek lazım :blush:

Aynen öyle​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Normal doğumla başlayıp konuyu sezeryana bağlaman üzdü bizi :joy:

Merhaba guzel annelerim sizlere bişey sormak istiyorum ben normal doğum yapmak ıstiyorum şuan 34 haftaligim ilk gebeliğim olduğu icin bir bilgim yok başıma ne gelecek onuda bilmiyorum sizce normal doğum mu sezaryen doğum mu özelde yapacağım doğumu mu beni bilgilendirebilir misiniz tecrübeli annelerim bu arada normal doğum ıstiyorum ama çokta korkuyorum:((:pensive::pensive:

Her iki doğumun da kendine göre zorlukları var… normal doğumda sancılı bir süreç geçiriyorsun ama doğum bitince her şey bitiyor ve ayakta kimseye ihtiyaç duymadan hayatını idame edebiliyorsun… sezeryanda ise ağrısız bir doğum yapıyorsun ancak doğum sonrası bir süre kısıtlı oluyorsun… ben normal doğum yaptım ve yine normal doğum düşünüyorum… tercihe bağlı ama bence herşey yolunda ise normal doğum olmalı:blush:

1 Beğeni

Kesinlikle normal doğum tercih edin. Ben de 3 tane normal doğurdum. 4. Ye gebeyim. Bunu da normal doğurmak istiyorum inşallah bi sorun çıkmazsa

1 Beğeni

31 haftalikken bebegim baş aşağıya dönmüştü doktorum daha bilgi vermedi sezaryen olur yada normal dogum yaparsin diye ama sancinin gelmesine bagli diyince dedim herhalde normal doğum yapicam peki kesi aninda hissediliyor mu dikis atılırken felan

1 Beğeni

Rabbim Sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah

1 Beğeni

9 santim açıklıkla çatala alındım kesim var ama hiçbir şey hissetmedim dikis hissediliyor ama acı olarak değil orada birşeyler yapılıyor dokunuyor biri gibi bir his…

1 Beğeni

Bana sanırım 30 haftalıkken baş geliş dediler ama 34 haftalıkken rutin kontrolde baş geliş olmamış daha dediler… önümüzdeki pazartesi randevum var bakalım ne diyecekler

1 Beğeni