Kızlar iyi geceler son haftalarım doktorum bir tercih yapmamı istedi. Sezeryana yakınım şu an. Ama insanın aklı hep seçmediğinde kalıyor. O yüzden deneyimli annelere sormak istiyorum. Korktuğu kendinden emin olmadığı arada kaldığı halde normal doğum yapanlar olumlu olumsuz olarak nasıl bir süreç geçirdiniz ? İyiki mi diyorsunuz keşke yapmasaydım mı diyorsunuz
Seçenek hakkım olmadı açıkçası baştan beri hep normal doğum konuşuluyordu bende öyle istedim ve normal doğum oldu şartlarda uygundu tabiki. Şahsi fikrim olumsuz bir durum olmadıkça normal doğum yapmak ve sezaryene yönelmemek ama tabiki yine kişinin kendi tercihi. Şu an 2. Kez hamileyim doğum sancısı vs artık ne olacağını bilmeme rağmen yine normal doğum istiyorum umarım yine olur. Bence imkanı olan her anne doğum denen ve bize bahşedilen mucizeyi yaşamalı. Emin olun bebeğinizi gördüğünüz an çektiğiniz tüm ağrılar yok oluyor. Korkunuz buysa hiç korkmayın.
Kaygılarım olduğundan bahsedince doktorum beni sezeryana yönlendirdi açıkçası. Kararlı değilmişim falan. Çok güzel ifade etmişsiniz. Çevremde herkes yapamayacağımı düşününce ben de sezeryana karar verir gibi oldum. Bir yandan da aklım normal doğumda.
İlk doğumumda annem dahil hiç kimse asla normal doğum yapacağımı düşünmüyordu. Herkes kötü kötü doğum hikayelerini anlatıyorlardı, normal doğum yapmak istediğimi söylediğimde ‘Sen yapamazsın’ diyorlardı. Ben kendi içimde tüm kaygılarımı yok edip tüm dış uyaranlara kendimi kapattım. Doğum konusunu bile açmadım, açtırmadım kimseye. Doktorum bile son raddeye kadar pek ümitli değildi benden ama ben normal doğumu çok istediğim için kimsenin dediğini takmadım. Vücudum da normal doğuma elverişliydi. Çok şükür ki normal doğum yaptım. Hatta doğum hikayelerim de var uygulamada, detaylı şekilde anlattım
İkinci doğumumda bile odada tek başıma olmama rağmen, eşim dahil kimse yanımda olmamasına rağmen yine içimde kabullenip tüm olumsuzlukları unutup sadece bebeğim ve kendime odaklanarak atlattım süreci
Bence gerçekten istiyorsanız siz de kararınızı değiştirebilirsiniz
Ben ağrı şiddeti olarak ikisini kıyaslamanın sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Ağrı kişiden kişiye çok değişen bir şey çünkü hem fiziksel hemde duygusal olarak. Hamileliğin başından beri normal doğum istedim kafam da hep şu vardı Allah bizi normal doğuma uygun yarattı bu kaldırılamayacak bir yük olamaz her şeyin doğalı bence en iyidir düşüncesi ile hala da böyle düşünüyorum. Fakat sonradan izlediğim videolar okuduğum hikayeler doğrusunda şöyle bir karara vardım. Sürekli egzersiz yapan bir insan ile hiç egzersiz yapmayan biri denk olamaz. Eskiden annelerimiz sürekli ev işi yaparak eğilip doğrularak kendilerini aslında hazırlarlarmış doğumlarında bir sıcak su ile pelvik bölgeyi rahatlatarak yırtıksız doğum yaparlarmış. Bizde bir de şey vardır gelin almadan kalça kemiklerine bakarlarmış kalça kemikleri geniş olan için bu kadın çok rahat çocuk doğurur derlermiş. Böyle böyle düşüne düşüne kendimin normal doğum yapabileceğine ama yapsamda kesin çok yırtılmam kesiğimi olur düşüncesine kapıldım. O kesiğin yırtılmanında sezaryen yarasından daha zor olduğunu duydum. Şu an biraz daha sezaryena kaydım açıkçası
İki normal doğum yapmış biri olarak söylüyorum ki doktor bu süreçte çok önemli bir etken. İlk doğumumda doktorum çok iyiydi, çok güzel dikiş yapmıştı ve ağrısızdım. İkinci doğumum fakültede olunca asistan doktor dikmişti ve çok acı çektim. Yırtıktan ziyade doktorun eline bağlıyorum ben bu durumu ve sezaryen dikişinden daha zor olduğunu düşünmüyorum
Beni de korkutan o yırtılma kesik sanırım
Sezaryende de kesiyorlar, hem de daha çok
Karın kesiği bi nebze daha iyi gibi geliyor
Korktuğunuz kadar değil emin olun
Benim doğumumda sağ tarafımı kızım yırtmış sol tarafıma ebe kesik attı. Kızımın yırttığı yerde bir kez bile acı ağrı hissetmedim ama ebenin kesik attığı yerin acısı oldu açıkçası ama dayanılmaz mı dersen çokta sıkıntı yaratacak bir acı değildi. Benim de kuyruk kemiğim içe kırık normal doğum yapamazsın demişti seneler önce doktorum ama doğum sürecinde normal doğuma bir engel olmadığını söyledi doktorum. Banada çok küçüksün cansızsın normal doğum yapamazsın dediler çatır çatır yaptım valla aslında işin özü şu doğamızda zaten bu var zamanı gelince vücut ne yapacağını kendisi biliyor ve doğum için gerekeni yapıyor.
Kesinlikle katılıyorum
Teşekkürler kızlar yazdıklarınız çok değerli. Sizin gibi düşünüyordum doktorun dediklerinden sonra iyice kafam karıştı. Perşembeye kadar düşüneceğim bakalım.
Umarım en en hayırlısı olur sonuç ne olursa olsun önemli olan bebeğinize sağlıkla kavuşmak
Bende nedense bu şekilde düşünüyorum bilmiyorum makata olan o kesikler yaralar beni çok korkutuyor. Kıyaslayabileceğim şeyler çok yakın şeyler değil belki ama kafam da hep şu var apandist ameliyatı oldum hiç acı hissetmedim ama Bir basurum olsa bir acıdan kıvranıyorum gibi. Çok alakasız belki ama işte bilinçaltı benim
Kesinlikle öyle dediklerinize çok katılıyorum doğamızda var benim tek korkum o kesikler, kesilmeside sorun değil ya oturamazsam ya tuvalete çıkamazsam bir de göremediğin yerde olunca kesik insan daha çok korkuyor. Karnında olunca yatarsın dikkat edersin geçer gibi geliyor bilmiyorum. Kesik olmayacağını bilsem on kere normal doğum yapabilirim gibi geliyor nasıl olsa o an ki acı bebeğini kucağına alınca geçiyor varsın o an canım yansın problem değil.
Kız yok çok büyütme içinde
Çok rahat oturuyorsun tuvalete
@Cansu @afrikanın_gelini54 Sana sezaryen sonrası zorluklarından bahsetsin bakalım. Cansu da normal doğum için boşuna çabalamadı. Ki görmediğin yerde değilki dikişler, aynadan bak görürsün
Ahaha ya Nuran çok tatlısın acayip insanı rahatlatıyorsun keşke doğumda yanımızda olabilsen eminim ki seninle normal doğumu yapmak çok güzel olurdu acayip güç destek veriyorsun insana Doğum koçluğu yapmayı düşünmelisin bence ciddiyim
Yaaa teşekkür ederim, mahcup ettin beni
Öyle bir şey düşünsem yemin ederim zorunlu olmadığı müddetçe sezaryen doğumu ortadan kaldırırdım herhalde. O kadar destekliyorum normal doğumu
Keşke doğumunda yanında olabilseydim, bir dakikada fırtlattırırdım sana
Ahah ama doğru olan bu zaten keşke bize seçim hakkı verilmese diyorum bazen böyle kararsız kalıp bilip bilmeden sezaryenı seçiyoruz. Belki zorunda kalsak önce bir denesek hepimiz çatır çatır doğuracağız. Ama şimdi insanın elinde imkan varken hangisi kolaysa onu seçme eğilimindeyiz. Ben doğumda yanımda kimseyi istemem mesala kocam ailem arkadaşım falan ama seni çok isterdim ya