Nişan veya Su gelmeden doğum başlar mı?

Merhaba kızlar, Gruptan sormak istemedim belki benim gibi kafası karışan olursa buradan bulup okur diye. Ben 38. Haftama giriş yapmak üzereyim. Uzun zamandır hiç Sancım olmuyordu. Bu gece sık sık sancılandım. Araları uzundu, geri uyudum her defasında. Ama doğum sancısı mı yoksa sadece şiddetli bir karın ağrısı gibi bir şey mi ayırt edemiyorum. Sonra kafama bir soru takıldı aradım taradım bir şey de bulamadım en iyisi bizim Annelere sorayım dedim. Nişan ve/veya Su gelmeden de doğum başlayabilir mi? Benim her ikisi de gelmedi. Rahatlayabilir miyim? :see_no_evil:

4 Beğeni

Doğum sancısıda ola bilir.Mesela bende nişan yok,sancı yok ama az az suyum geliyor.Belkide görmüşsün doğum başladığı zaman doktorlar keseyi kendileri bile patlatıyor :smiling_face:

3 Beğeni

Su gelmeden sadece sancıyla doğum başlayabilir ama nişan gelmeden başlamaz çünkü nişan lekesi rahim ağzının yumuşayıp doğuma hazır hâle gelmesiyle gelir. Yani nişan bize vücudumuzun doğuma hazır olmaya başladığını gösteren bir işaret bir nevi :blush: Seninkinin doğum sancısı olduğunu düşünmüyorum çünkü şiddetli karın ağrısı gibi değil o sancı. Ayırt edememekten korkmayın, ayırt edilecek kadar farklı bir ağrı doğum sancısı :grin:

3 Beğeni

Evet kasılma da bir doğum belirtisidir. Düzenli olarak gelmeye başladığında doğum sancısıdır.

4 Beğeni

Çok teşekkür ederim :smiling_face: Su sızıntı şeklinde de gelebiliyormuş ya ben kesin fark etmem diyordum ama Nişanı fark etmeme gibi bir durum söz konusu olmaz diye düşünüyorum :smile: Rahatladım :smile: Ben doğum sancısıyla normal ağrıları ayırt edemiyorum. Nstde sancım çıktı geçen hafta ama ben onun sancı olduğunun farkında değildim. Sancı diye düşündüğüm de sancı değilmiş meğer. Kafalar çok karışık :smile:

2 Beğeni

Çookkk teşekkür ederimmm hemen ekran görüntüsünü alıyorum :smiling_face::hugs:

2 Beğeni

bende de sabaha kadar sancım oldu tualete gidip geldim her 15 dkdan bir sabah kalktm bir baktım suyum nişan hepsi gelmiş aynı anda :grin:

3 Beğeni

Ben de sadece kasilma vardi birazda adet sancisi gibi bel ağrısı ne nisan ne su geldi kontrole gittigimde dogum basladigini ogrendim 5 6 saat sonrada dogum yaptim :smiling_face:

4 Beğeni

Strese sokmadan bütün duyguları aynı anda yaşatmış:smiling_face:

3 Beğeni

Gerçekten miiii Yani nişan ve su gelmeden de doğum başlayabiliyor mu :pleading_face: Ben ağrıların arasındaki süreyi kontrol edeyim o zaman en iyisi :frowning:

2 Beğeni

İlk 29 haftalıkken erken doğum riskinden hastaneye yatış yapılmıştı bana. Nst’de çıkana kadar ben de sancım olduğunu bilmiyordum. Meğersem karnın sertleşmesi de bir sancıymış. Kasılma daha doğrusu. Ama doğum sancısı başladığında hem karında sertleşme hem de ağrıları bir arada hissediyorsun. Doğum sancısını fark etmemen imkansız. Eğer düzenliyse kesin bilirsin canım

1 Beğeni

Rahim ağzı yumuşamadan doğum başlamaz ki ama. Rahim ağzının yumuşadığı da nişan gelmesinden belli olur. Fakültede de doktorlar sorduğumda bana böyle demişlerdi. Sende kahverengi bile olsa doğumdan birkaç gün ya da birkaç hafta öncesinden hiç lekelenme olmadı mı ? :thinking:

1 Beğeni

Tekrar rahatlıyorum ben o zaman :smile:

1 Beğeni

Nişan ya da su gelmeden doğurdu ablam. Direkt sancıyla başladı. Suyu hastanede doktor patlattı. Lekelenme vs herhangi bir şey asla gelmedi. Yani illa nişan gelecek diye bir durum yok bence :joy:

3 Beğeni

Nişan ve su gelmeden doğum başlaya biliyormuş.Ben suyumun geldiğini bile anlamadım :face_with_diagonal_mouth: Kontrole gitdiğim zaman senin suyun geliyor söyledi.Cuma tekrar kontroller yapılacak ve nst yapılacakmış

2 Beğeni

İlla nişan gelecek diye düşünmüyorum ben de ama sadece aklım almıyor. Çünkü doğum başlaması rahim yumuşaması ve açılmasıyla başlıyor ya hani. Rahim yumuşar ve açılırsa da nişan lekesi gelerek sinyal verir diye biliyorum. O yüzden şaşırdım :thinking::person_shrugging:

2 Beğeni

Ben daha doğurmadım ama zamanı gelince kendi tecrübemi de paylaşırım :face_with_hand_over_mouth:

3 Beğeni

Yok hayır hic olmadi pazartesi cati muayenesinde rahim yumusamaya baslamis dedi cuma dogum oldu ama hic akinti lekelenme olmadı cuma kontrolde bakinca dogum basladigini öğrendim kasılmalarin oldugunu

1 Beğeni

Ayni bendeki gibi olmus ablanda :sweat_smile: suyumu doktor patlattı benimde :smiling_face:

2 Beğeni