Nar çekirdeğimin doğumu

Nereden başlasam bilmiyorum. Almilanın emzirme saatini beklerken uyku tutmadı yazmak istedim doğum hikayemi. Şuan doğurduğuma ve buraya hamilelikle alakalı soru değil de doğum hikayemi yazdığıma inanamıyorum. İnanılmaz bir duyguymuş. Size en ince ayrıntısına kadar anlatmak istiyorum. Geçtiğimiz Salı günü 19.09.2023 tarihinde kadın Doğumda doktorumda kontrolüm vardı. Nstye bağladılar, sancı çıkmadı. Ardından doktoruma aşağıda ağrım olduğunu söylediğimde çatı muayenesi yaptı Doktorum. Rahim ağzında yumuşama ve 1 parmak kadar minik bir açılma olduğunu, normal doğum için şuan hiçbir engel olmadığını söyledi. Leken olabilir dedi, akşam çok hafif lekem vardı. Ertesi gün Çarşamba günü 20.09.2023 tarihinde önce Pazara ardından Kaynanamgile yemeğe gittik. Çok şiddetli sancılarım geldi hemen acile götürdü beni Annemle eşim. Tekrar çatı muayenesi ve ardından nst oldu. Açılmam hala 1 cm’di. Sancı da çıkmadı denecek kadar azdı. Aynı şekilde lekelenme olabilir dedi ebe. Eve döndük. Akşam bir şey olmadı, ertesi gün Perşembe de olmadı. Cuma günü 22.09.2023 tarihinde gece 4 de tuvalete kalktığımda korktum. İlk çatı muayenemden çok daha fazla kan vardı çok endişelendim ama Almila hareket ettiği için de sakinleştiriyordum kendimi, akşamında da kanama azalınca geçti diye düşündüm, Haftaya Salı zaten kontrolüm var doktoruma sorarım diye düşündüm. Cumartesi günü 23.09.2023 gece yine silbaştan başladık aynı hikayeye. Birden geri artmıştı. Bu sefer Almilanın hareketleri de yoktu. Ne yaptıysam hareket ettiremedim, oynamadı. Annem de direk hastaneye giriyoruz dedi tekrar acile gittik. 2 gündür kanamam var bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum dedim. Çatı muayenesine aldı ebe beni, ondan evvel ama kalp atışını kontrol edecekti. Bakıyor bakıyor kalp atışı yok. Panikledi ebe. O kadar korktum ki ağlamaya başladım. Çok uğraştı ebe ama kalp atışı yok, ardından doktoru çağırdılar acil. Çok şükür kalp atışını duyduk. Doktor acil yatış veriyorum sana dedi Kadın doğum ünitesine yatırdılar. Nstye bağladılar saatlerce kontrol altında kaldık. Sancım çıktı ama ben sancı hissetmiyordum toco 100 gösteriyordu üstelik. Doktor suni sancıyla doğurtalım dedi. İstemiyorum, her şey olabildiğince doğal ilerlesin istiyorum dedim ve her şey benim sorumluluğumda diye imza verip çıktım hastaneden. Eve gittik, Haftalar önce planlanan Babyshower Party’sini yaptık. O sırada Sancılanmaya başladım. 7 dakikada bir Sonra 6 sonra 5… derken misafirler gittikten sonra kendimi acil duşa attım. Duştan çıktım, sancılarım en son 2 dakikada bir’e düşünce Annemle eşim daha fazla beklemeyelim gidelim dediler. Direk beni Kadın doğuma aldılar. Akşam saat 23:00 civarında gittik. Sancılarım git gide artıyordu ama açılmam daha 3 cmdi. Geceye kadar o şekilde takip ettiler. İnanılmaz sancılarım vardı ama açılmama yetmiyordu. Artı üstüne suni sancı da verdiler. Hem kendi sancım hem suni sancı çekmeye başladım ama hala açılmam çok yavaş ilerliyordu. Sürekli arttırdılar suni sancıyı. Toco 100e çıkıyordu her sancılanmamda. O kadar dua ettim ki her sancı çektiğimde. Allahım nolur bana dayanma gücü ver, nolur kolay sağlıklı doğumum olsun diye. Çok yorgun düştüm. Ondan önceki günler de uyuyamamıştım zaten uykusuzdum. Bazen gözüm dalıyordu sancılar arası. 11 saat sonra ebe tekrar baktı açılmam daha 6cm’di Yolum çok uzundu ama dayanamıyordum artık yorgunluğa ve sancılara. Aradan 15 dakika geçti geçmedi, benim ıkınma ihtiyacım geliyor tutamıyorum kendimi dedim ebe muayene etti açılmam bir kaç dakikada 6dan 8e yükselmişti. Dayan az kaldı son 2 cm. 10 cm ile seni doğuma alacağım dedi ebe ama ben her sancı gelmesinde ıkınmak istiyorum tutamıyorum kendimi ıkınma hissi geliyor durduramıyorum. Ben dayanamıyorum artık dedim. Tamam dedi ebe, yanındayım ben ıkınman gelince bağırmadan sadece ıkın ben bebeğe yön vereceğim dedi. Eliyle bebeği yönlendirdi ben ıkındıkça. Ardından hemen doğumhaneyi hazırladılar. Acil doğumhaneye götürecekler beni, başka bir ebe geldi ben ıkınıyorum tutamıyorum kendimi. Dur kız buraya doğuracaksın şimdi dedi kolumdan tuttu koşturdu beni Doğumhaneye. Tekerlekli sandalyeyle götürse ıkınacağım biliyor. Koşarken ıkınamadım çekiştirdi kolumdan. Ardından yatırdılar kesik attı yırtılabileceği için ebe ve hemen başladık. 1 ıkınma… 2 ıkınma… Hadi son 1 kez daha dedi ebe. Son kez kısa ıkınma ve kızım doğdu :smiling_face_with_three_hearts: Hastanede 12 saat sancı sonrası 24.09.2023 tarihi saat sabah 11:05 3030 gr ile Üçüncü ıkınmada doğurdum kızımı. Göz göze geldik, gözleri açık doğdu bana bakıyor bir eliyle de sıkı sıkı kordonunu tutmuş Nar çekirdeğim. Ebe, ilk defa gözü açık bir bebek doğurttum dedi​:smiling_face: Kucağıma vermediler, Nabzı yüksek kontrol amaçlı Yoğun bakıma götürmeliyiz dediler. Sadece koklayabildim ve yanağımı yanağına değdirdim. Öyle güzel bir duyguydu ki. Demek beni aylarca tekmeleyen sendin ha dedim :smiling_face: Hala anne olduğuma inanamıyorum. Şuan hala ayrıyız. Durumu iyi fakat emmediği için bu şekilde gönderemem dedi doktor. Küvezde şuan. 1 saat sonra emzirmeye gideceğim tekrar. Her ne kadar emmese de. Emzik vs de emmiyor. Sütüm hemen geldi ama nafile. Şuan mama veriyorlar. Her mama saati öncesi emzirmeyi deniyoruz. Henüz bir sonuç alamadık. İnşallah hepimiz sağlıkla büyütelim, kavuşalım. Henüz doğurmayanlar da en kısa zamanda doğurur inşallah. Bu arada çok tuhaf ama insan gerçekten doğumda çektiği acıları unutuyor. Daha 24 saat olmadan unuttum bile. Acı elbette oluyor ama nasıl bir acıydı net hafızamda kalmadı.Doğum esnası zaten o kadar hızlı ve güzel oldu ki. Çok rahat doğdu çok şükür. Sancıların bile tadını çıkarmaya çalıştım. Her sancı kızıma daha çok yaklaştığım için. Korkmayın asla​:two_hearts: Sonunda yavrularımıza kavuşmak olduğunu bilince insana öyle bir güç veriyor ki Allah. Asla bağırmadım usul usul çektim sancımı. Beni bilen bilir, tatlıdır canım Acı eşiğim çok düşüktür.

Bu da benim doğum hikayem :smiling_face_with_three_hearts::two_hearts: İnşallah en kısa zamanda evimize bebeğimizle dönmek de nasip olur

Burada 9 ayımı geçirdiğim ve sizleri tanıdığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Çok güzel dostluklar kuruldu burada. Endişelerimizi, korkularımızı, mutluluklarımızı, yeri geldi yemek tariflerini bile paylaştık birbirimizle :smiling_face: Her ne kadar çok aktif olamasam da gün içinde Mucize Anne uygulamasına girmeyi çok seviyordum. Yeni bir sürü şey öğrendim burada. Hepiniz iyi ki varsınız güzel Anneler :two_hearts: Bütün güzellikler sizinle olsun​:cherry_blossom:

23 Beğeni

Arkadaşım :face_holding_back_tears: tüğlerim diken diken oldu :face_holding_back_tears: allah sağlıklı güzel ömür versin :heart: suni sancı dedin 11 saat dedin acını içimde hissettim. :face_holding_back_tears:

3 Beğeni

Yine mühteşem bir hikaye.:pleading_face: Allah analı babalı büyümeyi nasip etsin . Dünyaya hoş geldin Almiracım :cherry_blossom::pleading_face:

4 Beğeni

Benim güzel kızımın güzel arkadaşı doğduuuuu ben teyze olduuum, kızımda daha 11 günlükken minik bir dosta sahip oldu şimdiden. Betüş sayendee sanki normal doğumu da yaşamış gibi oldum benim güzel arkadaşım :white_heart::cherry_blossom:. Doğum yaptığınn gece sabaha kadar uyumadım heyecandan sonunda her gün konuştuğumuz böyle yaptı şöyle yapmadı konuşmalarımız yerini kızlarımızın büyüme sürecine bıraktı gözün aydın Allah sağlıkla analı babalı büyümeyi nasip etsin inşallah​:slightly_smiling_face:

4 Beğeni

Canimmmm ağladimm sabah sabah gözun aydin olsun cok güzel bir hikayeniz olmus güzel kızınla sanki kendi dogumum gibi hissettim mutlu oldum cok güzel bir ömür diliyorum Almila hanıma sağlikla büyüt prensesini :heart::heart::heart_eyes::heart_eyes:

4 Beğeni

Yaaa arkadaşım :smiling_face_with_tear: Gözyaşlarım pıt :smiling_face_with_tear: Sanki bana doğum anımı tekrar yaşattın. 11 saat sancıya dayanabilmen ne kadar güçlü bir kadın olduğunu gösteriyor. Gurur duyuyorum seninle :heart: Almila o kadar şanslı ki senin gibi bir anneye sahip olduğu için :heart:

Bu arada son anda Baby Shower’ı da aradan çıkartman kaçmadı dikkatimden :joy: Ohh, ne iyi yapmışsın son dk. İçinde kalmamış ne güzel. Allah sağlıkla ve huzurlu şekilde büyümeyi nasip etsin inşallah Almilakuşa. Hastanedeki şimdiki süreci de atlatacaksın. Bebeğin ordayken bolca dinlen sen de, sütünün artması için dinlenmeye de ihtiyacın var. Seviliyorsunuz güzel anne. Hoşgeldin aramıza lohusa :smiling_face_with_tear::heart:

5 Beğeni

Toplamda hastanede 12 saat sancı çektim ama toplasam 5 dakika bile sürmemiştir doğum çok şükür :pleading_face::two_hearts: o kadar güzeldi kiiii onu ilk gördüğüm kucağıma aldığım an. Annelik müthiş bir şey. 28 sene yarımdım, şimdi tam oldum çok şükür :pleading_face::two_hearts::two_hearts::two_hearts:

5 Beğeni

Âmiiinnnnnn inşallah cümlemizinki inşallahhh​:pleading_face::two_hearts::two_hearts:

3 Beğeni

Bu süreçte beni hiç yalnız bırakmadığın için teşekkür ederimmm iyi ki varsın :pleading_face::two_hearts: doğuma giderken bile aklım sendeydi. Hemen numaranı verdim anneme. Yaz mutlaka haber ver diyip durdum. Annem o kadar sana odaklanmış ki abilerime haber vermeyi unutmuş :smile: İnşallah sağlıkla beraber el ele büyür kızlarımız bizim gibi sımsıkı güzel bir bağları oluşur Sister from another mom olur onlar da :smiling_face::two_hearts: çoookkk Seviliyorsunuz İlay kuşumla :heart::heart:

4 Beğeni

Çooookkk teşekkür ederim inşallah bundan sonra hepimiz mutluluktan ağlarız :two_hearts:

3 Beğeni

Aminnn canimm amiinn insallahh annelik sana çok yakıştı eminim :heart_eyes: darisi biz doğuramayanların başına :smiling_face::smiling_face:

3 Beğeni

Yaaaa Babyshower’ı görmen lazım sancı çeke çeke yaptım :smile: evde başladı sancım. Resimlerde ama asla belli etmiyorum​:smile: Bari onu yapayım dedim :smile: Hepimiz o kadar güçlüyüz kiiii 9 ay bir canlı oluştu büyüdü içimizde Bir insan çıkıyor resmen inanılmaz bir şey yaaaa Annelik ne kadar farklı bir duyguymuş. Eşi benzeri yokmuş meğer. Bu ne kadar kuvvetli bir sevgi nasıl bir bağ İnanılmaz bir şey

3 Beğeni

Ne zamandı diye soracaktım tam baktım Ekim yazıyor benim de Ekim annesi yazıyor ya ismimin altında. Eylül annesi oldum resmen :two_hearts: 38+4 doğdu Kızım daha fazla dayanamadı yeter kordonumu da aldım geliyorum diyerek sıkı sıkı kordonundan tutarak geldi resmen :smile: Ay gözleri hep açık Kucağıma aldım beni izliyor :smile:

5 Beğeni

Yaaa cok güzeelll :heart_eyes: benim kizimda hep öyleydi gözleri elleri hep açikti cok degisik cok farkli bir duygu degil mi 10 sene öncesine götürdün beni ilk anne oldugum ana :cry: bol bol tadini cikar cok cabuk büyüyorlar ve unutma en yakin arkadasını dünyaya getirdin evet ikiside evlat ikiside can ama her kadinin bir kızı olmali bence yoldaşın oluyor bu hayattaki en iyi yardimcin oluyor şimdi herşeyi hayati bastan öğreneceksin kızınla yeniden büyüyeceksin bu yolculukda ayağiniza taş değmesin yolunuz hep çiceklensin inşallahh :heart::heart:

3 Beğeni

Allah hayırlı bi şekilde hastaneden çıkmayıda nasip etsin çok güzel bi doğum hikayesi olmuş video gibi yaşadığın her şey gözümün önünden geçti ve gerçekten duygulandırdı Allah sağlıklı uzun ömürler versin :two_hearts:

3 Beğeni

Hayırlı olsun :heart::palms_up_together::fairy:Allah analı babalı sağlıkla büyümesini nasip etsin inşallah :heart: çok duygulandım sanki ben o anı yaşamış oldum. Bende sezeryan doğumdan korkuyorum normal doğum çok isterim inşallah bedenim kaldırır nolmal doğumu. 23+1 deyim henüz yolum çok. Bende kızımın hareketlerini 1 haftadır net hissediyorum şimdi yazdiklarinizdan hayalini kurdum kucagim da olduğunu sıcaklığını hissettim​:smiling_face_with_tear::smiling_face_with_tear::smiling_face_with_tear::heart::heart::heart::fairy::cherry_blossom::cherry_blossom::cherry_blossom:

3 Beğeni

Tebrik ederim canım,sağlıklı,güzel ömrü olsun.Allah analı babalı büyütsün​:pray::smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni

Allah analı babalı büyütsün bizlerde kolay doğum nasip etsin . Yavrunla mutlu sağlıklı yıllar gecirmen dilegiyle :sparkling_heart::palms_up_together:

5 Beğeni

Allah analı babalı büyütsün canım doğum hikayeni çok içten hissederek okudum sanki ben yaşamış gibi. Sağlıkla bebeğini kucağına alıp saatlerce emzireceğin zamanlarda gelsin inşallah. :palms_up_together: :heart:

4 Beğeni