Miyde yanmasi mahfetti beni.😭

Cok fazla oluyo napim bilmiyorum neyesem oluyo gece ozelikle uyutmuyo cok kotu durumdayim kontrolum cuma gunu doktoruma danisicam ama ne iyi gelir yada ne yememem gerekir öneriniz tecrübenize ihtiyacım var 31 haftaligim 1 aydir başladı bu miyde yanmasi

4 Beğeni

Canım yoğurt yemiştim biraz iyi gelmişti ama Dr una söyleyip gaviscon şurup kullanabilirsin bende reflü olduğu için çok fazla oluyor şurup iyi geliyor

1 Beğeni

Ben de oyle oldugu zamanlar gaviscon surup kullaniyorum.iyi geliyor.bana da doktor yazmisti

1 Beğeni

Doktora gidene kadar yogurt yiyip yat belki iyi gelir bende gidene kadar ole yapmıştım

1 Beğeni

Bende öyleyim şuan dün zaten geberiyordum doktora daha bir aydır gitmedim randevu yok ve midem çok yanıyor şimdiden ölüyorum 26+6 haftalık hamileyim :tired_face:

1 Beğeni

Ben reniie içiyorum haftada bir sise bitiyor sabah ogle aksam 2 olcek yoksa napardim bilmiyorum. Doktorum yazmisti bana

1 Beğeni

Sade kefir çok iyi geliyor şifa olsun inşallah

1 Beğeni

Kizlar Cok tesekur ediyorum hepinize ayri ayri ay ALLAH razi olsun soylediklerinixi deniycem bakalım. Insallah işe yararya

1 Beğeni

ben de aynı durumdayım şurup kullanıyorum ama pek bi faydası olmuyo

1 Beğeni

Bende de cok vardı yemek borumdan bogazima kadar oluyordu yanma gaviscon şurup kullaniyorum bende doktorumun onerisiyle.Bana da cok iyi geldi.Mide yanmam oldukça tok karnina kullaniyorum.

1 Beğeni

Benimde başladı sade soda iyi geliyor şimdilik ama dr um şurup verdi oda iyi geldi çok şükür.

1 Beğeni

Merhaba canim öncelikle geçmiş olsun evde eğer arkadaslarin dediği gibi suruplardan yoksa bir bardak sıcak suyun içine bir kaşık şeker atıp için ama ağzınızi yakmiyacak şekilde. 2 alternatif de çörek otu bir çay kaşığı ağzınıza alın hafif çiğneyip bol su ule yutun ağrınızı ve yanmanizi hafifletir

1 Beğeni

Mide bulantısına, Beyaz leblebi, limonlu su, kuru ekmek, çubuk kraker, taze zencefil, ayva, beyaz peynir, naneli şeker, firında patates

Notlarımda bunlar yazıyordu.

Ama bana en iyi gelen kızarmış ekmekti.Firinlarda satılan galetede olabilir susamsız olacak.

Çok siddetli ise en son çare 1 su bardağına yarım çay kaşığı karbonat. Bazı yerlerde karbonatin kullanilmamasi gerektigini okumuştum ama ben mecbur kaldığım günlerde denedim yine de dikkatli olunmalı. Fazlası zarar diyen çoğunlukta.

1 Beğeni

Mide yanmasına en güzel çözüm yatağa aç girmek hanimlar. Akşam yemegini olabildiğince erken yiyip 5-6 saat sonra yatınca mide yanması olmuyor. Benim de çok vardı. Resmen kireç kuyusu gibi kaynıyor ve boğazıma kaçıyordu sıvı. Böyle çözüm buldum.

1 Beğeni

sizin biraz erken başlamış olips mentollü çok iyi geliyor birde sade soda onun dışında bazen gaviscon bile geçirmiyor malesef

1 Beğeni

Bende maf oluyordum burda biri tavsiye etmişti bende uyguladım üç gün ve şuan hiç yok mide yanması iki tane zeytin çekirdegini yut demişti bende yuttum ve kurtuldum umarım sizede iyi gelir

1 Beğeni

Ben de gaviscon tarzı tablet kullanıyodum şekerli ya abartısız günde 6-7 tane alıyodum hatta gece eşimi yataktan kaldırıp ilaç almaya göndermiştim sonunda rapunzel saçlı bi kızım oldu. Yesiklerine ne kadar dikkat de etsen bence gaviscon veya benzeri bi ilaç tek çözüm

1 Beğeni

Sade tahin çok iyi geliyo benim kurtaricim oldu resmen sabah akşam aç karna bir tatlı kaşığı tüketiyorum reflü gastrit ne varsa hemen geçiriyo düzenli kullanımda daha etkili

3 Beğeni

Gebelikten once mide tedavisi goren biriydim. Hem reflu hem ulser hem de mide kapagi sinirleri olmadigi icin surekli asit ureten bir mideye sahibim. Kafamı duvarlara vuracak kadar siddetli mide yanmalari yasiyorum gebelikte daha da artti tabi. Yeme seklini degistirince cidden hafifliyor bu surecte zorlaniyorsan 0 baharat ve 1 2 yemek kaşığı zeytinyağla yapılmış yemekler tüketmeni tavsiye ederim. Zencefilli su ve sade soda aşırı rahatlatıyor ve ozellikle patatesi haslanmis sekilde hazir tutabilirsin mide suyunu cekiyor :pray:

1 Beğeni