Meme Reddi

Kızlar merhaba

2 gündür meme reddi yaşıyoruz biz. Korktuğum başıma geldi. Ne yaptıysam emmiyor mememden. Sağıyorum ya da mama veriyorum, onları içiyor.

Öneriniz var mı, ne yapabilirim ? :pleading_face::pleading_face::pleading_face:

1 Beğeni

@NURAN Meme reddini biz 3cü günümüzde yaşamıştık. Cok korkmuştum.

Ne için yasamisdim bu reddi soyleyeyim.

Ameliyatliydim hastanede bakamiyordum.dotkorlar annelerim uzerine atmişdi bebegi.

Bende o gun emzirdigim icin belim çok agrimişdj bende sut yerine mama yapip vermisdim iki kez. Sabah olunca mememi emmedi. Redd etdi hep. Com korkmuştum gercekten. Ama o gun hic mama vermedim memenj tutana kadar cabaladım yavaş yavaş tutmaya başlamışdı.

Sende acaba mamamı verdin?

Bebegin memeni tutana kadar vazgecme. Orda bir anne vardı vacgecdi diye artik mama veriyordu. Ben çabuk vazgecen biri degilim diye vazgecmedim. Şükür şimdi emiyor.

1 Beğeni

Meme reddi belirtisi olarak neler yapıyor detaylı anlatir mısın benim bebek de bir şeyler yapiyor ama meme reddimi anlamıyorum

1 Beğeni

Genellikle biberon verildiği için bebekte kendini yormak istemediği için oluyor düşünün ağzına dolu dolu geliyor biberonda ama memede kendini yoracak emecek emecek gelecek bebek kolaylığa alıştığı için öyle oluyor inşallah meme reddi olmaz biberonla vermeyi kesip sizi yavaş yavaşta olsa emmesine özen gösterin

4 Beğeni

Aynen bende mamayı kesmiştim. Memeni tutana kadar. @Nursemaayter

2 Beğeni

Eylül 2 günlükken kontrolümüz vardı ve doktor kilo kaybının sınırda olduğunu söyleyip hastanede mama verdi. Hâlbuki 2 günde 200 gr kaybetmişti ve bana göre bu normaldi ama doktor dediği için bir şey demedik eşimle. Doktor 1 hafta mama vermemi söyledi. Ben her gün mama vermemiştim yine de çünkü sütüm yetiyordu bana göre. Sütümü sağdığım zaman da yeteri kadar çıkıyordu sütüm. Günde 2 kez veriyordum mama. Başta biberonla vermedim mamayı. Kaşıkla verdim fakat kabul etmedi, öğürüp kustu anında. Şırıngayla denedik fakat yine aynı şey oldu. Sonunda biberonla vermek zorunda kaldım. Sonrasında mamayı bıraktım kilosu normale dönünce. Doktorumuz sonraki kontrolde haftada birkaç kere de olsa mama vermemi söyledi kilo kaybı olmasın diye. Haftada 3-4 kere veriyordum ben de. Aynı zamanda beni de çok güzel emiyordu zaten.

Ama son 2 gündür çok aç olmasına rağmen (hele dün sabahtan akşama kadar aç kaldı) emmedi, sürekli ağladı. Aç olduğunu biliyordum, çok denedim ama tutmadı. En sonunda sağıp biberonla verdim, içti. Gece yine direndim, kendim emzirdim ama hiçbir şekilde almadı aç olmasına rağmen. Birkaç kere emip geri itiyordu kafasını. İnat edip almadı, çok ağladı. Ben de inat ettim, aç sonuçta alacak o memeyi dedim ama sabah 7 ye kadar hiçbir şekilde almadı. Reddettiği bariz belliydi. Sabah sağdım sütümü ve biberonla verdim, içti. Sonraki yemek saatinde yine mememi verdim, yine almadı kesinlikle, ittirdi, bağırdı. Sağılmış sütüm vardı, onu verdim biberonla, içti. 2 gündür ne haldeyim bir bilseniz. Çok stresliyim yani. Herşey çok güzel gidiyordu, çok güzel emiyordu ama @Cansu 'nun da bir konuda bahsettiği gibi bebek hem biberonu hem memeyi aynı anda istemiyor. Tercih yapıyor. Eylül de biberon seçti gibi. Yine deniyorum ben zaten, pes etmiyorum. Ama uzun süre böyle red devam ederse biberonla devam ederim ben de. Çabalamak çok yoruyor, hele de bebek bas bas bağırınca :pleading_face:

@Cansu @Sevane18 @Didem.Nursema

3 Beğeni

En büyük belirtisi ne kadar aç da olsa kesinlikle memeyi ittiriyor ve almıyor @Cansu

İnşallah memeyi kabul eder eylul. Cunki bende anne olarak en uzuldugum ve korktugum sey memeyi redd etmesi.:roll_eyes: Başıma geldi diye anliyorum seni canim.

Sen biraz gayret goster inşallah memeni kabul eder Eylül.:cherry_blossom:

Eger sutun yetiyordusa ve bebeginin kilosu seni korkutmuyordusa doktorun bile soylese vermemeliydin bence.

Yani biberonu normal kullandım desen bile bebegi artik ona alıştıgı icin memeyi redd etmesi normal bi bakımdan. Allah yardimciniz olsun @NURAN

İnşallah meme reddi yaşamazsınız sizin içinde zorlu bi süreç olacak onun içinde Allah yardımcın olsun bu konuda

2 Beğeni

Rüya’da emziremediğim için kilo sorunu yaşamamıştık ama bunda emzirdiğim için doktor kilo kaybı sınırda dediği için vermek zorunda kaldım. Doktor kadar bilgim yoktu sonuçta, sadece annelik içgüdüsüydü benimki. Yani o an mamayı vermeseydim ve kilo kaybı devam etseydi daha kötü hissederdim.

Yazdıklarını ben de biliyorum zaten ama farklı bir öneri istedim. Pes de etmiyorum zaten, devam ediyorum emzirmeye. Memeyi reddetmesin diye günlük mama vermedim zaten, o yüzden şu an bir anda memeyi reddetmesi normal gelmiyor pek bana. Yani kolaylık için mama vermedim ya da biberon kullanmadım zaten, kilo kaybı korkusu olduğu için

Teşekkür ederim.

3 Beğeni

@Didem.Nursema Teşekkür ederim :pray:

1 Beğeni

Zor durumda kaldığını hisssederek annelik iç güdüsü ile aman bi şey olmasın biberon kullansın demişsiniz ve sizin yerinizde kim olsa onu yapar benim kuzenim sarılık olmasın diye biberon kullandı ama bebeği reddetti emmiyor kendisini Allah yardımcın olsun

1 Beğeni

@Didem.Nursema Aslında aman bir şey olmasın biberon kullansın diye de düşünmedim arkadaşım. Kendimi yanlış anlattım herhalde ben :roll_eyes: Biberondan önce kaşıkla ve şırıngayla denedim defalarca zaten ama kabul etmeyince biberona geçmek zorunda kaldım. Ki doktor günlük mama vermemi söylemesine rağmen ben yine de her gün vermedim. Haftada 3-4 kere verdim sadece. Çözebilmek için öneri istiyorum sadece ben

1 Beğeni

Galiba sen benim dediğimi yanlış anladın anlattığın her şeyi okudum bebeğime bi şey olmasın diye her türlü yöntemi denemişsiniz demek istedim

1 Beğeni

@Didem.Nursema Ha evet, denedim tabi ki. Ben yanlış anlamışım o zaman, kusura bakma :face_with_hand_over_mouth: Stres var üzerimde :pleading_face:

Yok canım ne kusuru stresli ve gergin olman normal senin için dua edeceğim iyi dileklerimde seninle Eylül hanım sizi yormaz inşallah

1 Beğeni

@Didem.Nursema Çok teşekkür ederim :pray:

1 Beğeni

@NURAN bebegin uyurken denedinmi?meme vermeyi. Bir cok bebek uyurken emiyor.

Ve farkli pozisyonlarda dene.

Mesela ben hep kucagimda emzirmiyorum. Bebegim istedigi gibi yapiyorum. Mesela uyuyor uyandigi zaman kucagima almiyorum. Bende yanina uzanip mememi veriyorum.tabiki verir vermez almıyor hemen. Başını cevirip duruyor zorlaniyorum memeni tutturana kadar ama sonunda tutuyor.

Kucaginda emzirdiginde ise. Eğer meme oldugu yöne degil kafasını bosluga donderiyorsa,diger memeni ver. Diger memeni istiyor deməkdir. Bende olnuştu diger memeyi verdigimde emmişdi hep.:pray:

Bende bir kaç kez oldu,aynı bu şekilde yaptım. Ve hâlâda yapıyorum. Sende dene eğer istersen.

1 Beğeni

Merhaba Nuran. Seninki kadar zorlu değildi benim tecrübem ama bende yaşadım meme reddini. Berbat bi durum gerçekten insan anlam veremiyor nedenine. Öncelikle biliyorum senin için zor olacak ama lütfen sakin ol güzelim. Benim nasıl çözdüğüme gelirsek ayakta emzirmekte buldum çareyi. Ağlama krizinde mesela aldım kucağıma kafasını kalbime dayayarak pış pış ve ritmik salınımlarla sakinleştirdim önce. Ağlamasının dinmesini bekledim yani, gezindim bu sırada evde. Sakinleşince memeye indirdim başını. İlk önceleri memeye indiğinde gene bastı yaygarayı ama tekrar baştan yaptım aynı şeyleri. Sonra emdi… Sakinlik gerçekten çok önemli bebeğinle iletişimde. İkinci çocuğun gerçi sen daha da teceübelisin zaten benden ama insan bazen her yolu denedim neden olmuyor sorusuna bu şekilde cevap bulabiliyor. Eğer evinde varsa plates topu üzerinde de deneyebilirsin evde gezinmek yerine, bende yoktu. Bir kuzun daha var süt sağıp her beslemede o şekilde beslemeye çalışmak hem fiziksel hem nental olarak yoracak seni. Umarım yakın zamanda çözülür bı sorunun :heart: İyi haberlerini bekliyorum :rose: @NURAN

2 Beğeni

@Esma Çok teşekkür ederim güzel tavsiyelerin için :pray::heart:

İnan ki ikinci çocuğum ama emzirme konusunda o kadar tecrübesizim ki… Aslında stres yapmıyorum onu emzireceğim zaman. Acıkıyor, veriyorum mememi, başta alıyor. Birkaç defa çekiyor, sonra almıyor, basıyor yaygarayı. Kucağıma alıp sakinleştiriyorum, tekrar veriyorum, bu sefer hiç almıyor. Bugün dediğin gibi gezinerek de denedim ama yine almadı. Sağmak çok zor ve yorucu cidden ve memelerimi çok acıtıyor. Hala pes etmiyorum, etmeyeceğim de. Gündüz çok stresliydim ama sonradan kendimi sakinleştirdim ve sakin düşünmeye başladım. Dediklerini tekrar tekrar yapacağım. Umarım bu süreç uzamadan biter :pray: Senin fikirlerin hep çok değerli benim için. İyi ki varsın :heart:

2 Beğeni