@Sevane18 Aksine doğduğundan beri uyurken hiç emmiyor. Uzanarak emzirerek sen de yanlış yapıyorsun aslında. Her yönden riskli. Birinci risk bebeğin yanında uyuyakalabilirsin. İkinci risk bebek yatar pozisyonda emzirdiğin zaman soluk borusuna kaçma olasılığı çok yüksek, Allah korusun boğulma olabilir. Üçüncü risk de bebeğin reflü olmasına ve daha çok kusmasına sebep olabilir. Bebeği emzirirken hafif dik pozisyonda eğimli tutarak emzirmelisin
Bu arada şuan kaçıncı haftadasınız? Belki de atak dönemidir bu. Güncelleme gelecektir bebeğe bu sebepten de olabilir. Tekrar memene dönecek hiç üzme kendini Teşekkür ederim sende iyi ki varsın
@NURAN
Tam 21 günlük olduk bugün. Atak dönemi olabilir mi bu haftada ? @Esma Umarım dediğin gibi olur arkadaşım

Biliyorum @NURAN Zaten emzirdiginde bası dik kendide bana taraf uzaniyor
@Sevane18 Başının dik olması değil, gövdesinin eğimli durması gerekiyor. Yani bebeğin yatar pozisyonda olmaması gerekiyor
@Esma Çok teşekkür ederim arkadaşım Gece berbat bir geceydi ve abartısız sadece 2 saatlik uykuylayım. Uyanıkken rüya bile gördüm düşün halimi
Umarım tekrarı olmaz
Mamaya cok oyretme ac kalsin memeni ver ben oglumda oyle yaptim bi daha almadi memeni
5 saate kadar aç kaldı emmediği için, daha fazla aç bırakamazdım @Medisim
Mecbur veriyorum şu an
Anladim canim ama mamanin tadi guzel oldugu icin cok yez ona alisiyolar
Mamayı zaten devamlı vermiyordum ben. Her gün verseydim dediğiniz doğru olurdu ama vermiyordum. Bir anda oldu bu meme reddi, umarım bir anda da biter
InseAllah belkide agrisi var ondanda ola biĺir iyiolur ve eskisi gibi memenizi alir uzulmeyin
Öncelikle çok üzüldüm yaşadığınız strese meme reddi çok karmaşık bir konu bana göre bence yaşadığınız stres üzerinizde çok baskı oluşturuyor ve ister istemez bu da bebeğinize geçiyor olabilir. İnternette birçok sebep yazıyor meme reddi için kullandığınız her hangi bir ürün bile etkileyebilir hatta ev içindeki yaşanan şeyler bile sebep gösterilirken bunun bir çok nedeni olabilir. Bence bir süre rahatlayın önemli olan bebeğinizin sağlıklı olması bir çok emziremeyen anne var toplumsal baskı bile var bu konuda çok gördüm ve gerçekten üzülüyorum bu konuya bazen olmuyorsa olmaz ki bence sizinki geçici bir durum.
Siz iyi bir annesiniz ve bebeğiniz sağlıklı
En önemli konu bu
Emzirme destek sistemi
Farklı pozisyonlarda emzirme
Karanlık ortamda emzirme
Bir saniyeliğine biberon verip arkasından memeyi verme
Bunları denemek ister misin?
Dün Günay meme almamakta direndi farklı bir poziyon denedim tuttu. Günay da bazen meme almak istemiyor ama acıkınca alıyor anlik bir ağlıyor bir emiyor. Yeni huy çıkardı başıma. Eskiden doyunca dudaklarıni bükerdi şimdi aĝlıyor ben de şu sıralar zor durumdayım
Bu dün akşam bizde de oldu. Bazen bu davranışlar gözükebiliyormuş. Stresini gerginliğini burdan görüyorum aslında sakinim diyorsun ama değilsin.
- Haftada başlıyor ama Günay’da 4.5 haftalıkken çok bariz belirtiler görüldü
@NURAN atak haftasında geçici meme reddi görülebiliyormus
@Zerrinirrez Desteğin için çok teşekkür ederim Umarım geçicidir. En çok gece streslendim. Çok inat etti çok
@Cansu Bunlardan birini deneyeyim bakayım, umarım olur
Stres yapıyorum evet, ona yansıtmamaya çalışıyorum ama galiba hissediyor. Hâlbuki sadece emmesini istiyorum. Keşke bebekler anlasa
Yaklaşık birkaç hafta önce aynı problemi Ben de yaşadım anlam verememiştim atak haftası falan sandım atak haftasının sonuna denk geliyordu aslında. Daha sonra Cansu’nun dediği gibi farklı emzirme yöntemlerini denedim Benimki de ayakta tuttu öyle emzirdim birkaç kere sonra dedim ya size önceden Ben sigara kullanıyordum ama hani bırakmıştım yani içmiyordum yaklaşık iki senedir falan içmiyorum. Canım bir şey çok sıkılmıştı bir tane bütün sigara içtim o gün o Sigaradan sonra öyle oldu zannediyorum Çünkü aynı deneyimimi daha sonra tekrar yaşadım ben yani şu an yine aynı şeyi yaşıyoruz ben dün arkadaşlarım geldi onlar içerken bir tane Ben de içtim sigara Muhtemelen ondan dolayı şu an hem huysuz hem Meme tutmuyor bilmiyorum yani Eğer içiyorsan sigara bir azalt belki etkisini görürsün hani sadece tavsiye Benimkisi anne olunca insan herşeyi düşünüyor belkide etkisi bile yoktur ama brn öyle zannediyorum. Şuan 12.hafta atağındayız belki ondan dolayı da tutmuyodur bilmiyorum gerçekten çok zor Allah yardımcımız olsun. Sakin kalmaya çalış stresin de geçiyodur. Dualarım seninle. Daha çok şey yazmak istiyordum ama umay asla durmuyor.
@Funda Teşekkür ederim arkadaşım Bu yazdıkların yetti