Lohusalığınız nasıl geçiyor 😊

Ben 28 günlük lohusayım değişik ruh hallerine bürünüyorum bebeğim bi kaç saat uyumadığında artık yorgunluktan ağliyorum o uyudğunda özleyip fotolarına bakıyorum ama lohusalıkta beni en çok sinir eden şey kayınvalidemin her evime geldiğnde sütün yetmiyor mu bu çocuk aç iyi beslemiyorsun diye laf sokması neymiş bebeği kucağına aldığında bebek ağzını açıyomuş aç bırakıyomuşum ne alaksı var ya elhamdülillah maşallah sütüm de yetiyor istediği zaman istediği kadar emzıriyorum o bırakmadan ağzından almuyorum benimle hep temas halinde olsun diye sütümü bile sağmıyorum emzirmek için bana dokunması için sanki ben düşünmüyorum bebeğimi benden iyi kimse onu düşünemez sonuçta ama hep öyle söylüyor üç kere doktor kontrolüne gittik üçünde de maşallah anne sütün yetiyor başka hiçbir şey verme böyle devam et dediler bana ama kimsye laf anlatamıyorum sinirlerim bozuldu valla ama onun dışında bebeğimle yaşadığım vakitten çok keyif alıyorum bütün dertlerimi unutturuyo resmen ilaç gibi bir şey Allah’ın bana gönderdği sizler ne durumdasınız merak ettim​:blush:

Biz de 22 günlüğüz. İlk zamanlar sürekli bi ağlama hissi geliyordu. Bebeğim sarılık oldu ama ağır değildi haff düzeydeydi. Uyandırmasam uyanmıyodu. Uyandıramadığım zaman ağlıyordum. Dediğiniz gibi ben de bebek uyumayınca yoruluyorum uyuyunca da bebeğimi özlüyorum. Hala dikişlerim tam iyileşmedi bazen çok zorlanıyorum. Kayınvalide sorunu bende de vardı. İlk 1 hafta yanımda kaldı, bebeğimin gece uyuması yoktu. Saçma sapan fikirlerle geldi bana. Mama mı versek, inek sütü mü versek vs vs. Emzik yapmış bu çocuk seni diyordu. Halbukiben memnunum sürekli emzirmekten. Bebekler sırf aç oldukları için emmezler, bazen anneden duygu almak isterler. Gün içinde emzirme sonrasında bebeğimi kucağıma dik yatırıp ten teması yaptığımda alıştır kucağına da yarın bir gün gör gününü diyerek sürekli psikolojik şiddet uyguladı. Uyuyan bebeği sevme bahanesiyle uykusunu bölüp huzursuzlandırdı. Allah’tan postaladım evine de rahatım. İlk 2 hafta psikolojik olarak çok gergindim öyle ki uçuk bile çıkardım tüm cildime yayılmış durumda, kremle tedavi görüyorum. Allahtan ki ağlama krizlerim bitti kafam biraz daha dingin. Uykusuzluğa veya bölük pörçük uykulara alıştım. İlk etapta zombi gibiydim beynim algılamıyordu hüçbir şeyi. Zamanla daha iyi olacağız inşallah. Rabbim evlatlarımızı her türlü beladan esirgesin

2 Beğeni

Cok yorgun ve üzgün geçiyor yine bugunume hamdolsun… Bebegim 25 günlük oldu dogumum guzel gecti hersey yolundaydı taki 14 günlük olana kadar bebegim aniden gece emerken tıkandı kızardı nefes almakta zorluk geçti. O gece arastırma hast gittik hemen ve bebegimden bir sürü kan aldılar burun sürüntü testi yaptılar. Sonuc adenovirus yani grip enf ayrıca sarılıgı da yükselmişti. Bizi aynı gün yogun bakıma sevk ettiler bebegimi ambulans gelip birkac dk içinde kucagımdan aldılar.o gece yasadıgım korkuyu acıyı anlatmam mümkün değil. Eşim ve ben ağlamaktan helak oldu. O gece tevafuken ablam bizdeydi eger o yanımda olmasaydı bende düşüp bayılırdım heralde zaten iki gecedir uykusuzlukla duruyordum ayakta… Bebeğim beş gün kuvozde kaldı aklımdan milyon kotu senaryo geçti hayatımın en kotu günleriydi halbuki tadını cıkarmam gereken en guzel zamanlardı ama ben üzüntüden ölüyordum… Sütümde azaldı akabinde… Tam taburcu olduk seviniyoruz derken bebegimde idrar yolu enfeksiyonu cıktı şimdide onun için iğne vuruluyor bir hafta sürecek snrw yine test verecegiz. Dua edin sizde lütfen… Oyle yorgun ve bitkinimki… Ayagımız hastaneden cıkmıyor… Kayınvalidem ve kayınpederimde bize kalmaya geldiler yardım için. Bir haftadır bizdelerdi ama dün basit bir konu yuzunden kvyle tartıstık ve gittiler… Aslında aramız kötü değildir ama süreçten dolayı hepimiz cok gergin ve stresliyiz onun yansıması oldu… Onun dısında anne olmak harika bie duygu ne kadar uykusuz kalsamda hiç onemli değil ben on yıldır bekliyordum bu zamanları yinede cok sukur bin sukur halimize ama işte oyle… Lohusalıgımı bilemedim gerçekten umarım sizlerin cok guzel gecer

Çok üzüldüm sizin adınıza Rabbim yardımcınız olsun inşallah tez vakitte bebeğinizin hayırla sağlığına kavuşmasını nasip etsin sağ salim evine dönmeyi bu günleri. Geride bırakmayı Allah nasip etsin inşallah çok geçmiş olsun Allah Şafii isminin hürmetine şifa versin inşallah dualarım siznle :palms_up_together:

1 Beğeni

Amin ins cok tesekkur ederim Allah razı olsun, bebeğim taburcu oldu cok sukur suan sadece idrar yolu enf için tedavi oluyor onuda atlatırsak Allahın İzniyle bi rahata erecegiz. Rabbim sizlerinde evlatlarına saglık sıhhat versin huzurla saglıkla buyutun ins

1 Beğeni

Amin inşallah ben anlamıyorum böyle kaynanaları yaw amaçları ne ki böyle davranıyorlar valla bana kimse karışmasın bi zahmet bebeğime nasıl bakacağımı da bilemiceksem niye çocuk yaptım o zaman niye o sorumluluğu aldım o zaman ha bilmediğm bi konu olur kendim danışırım neyse ama başka türlü yok sen bebeğe bakamıyorsun yok Sütün yetmiyor yok aç bırakıyosun doktordan daha mı iyi bileceksinz o yetmiyomuş gibi sezeryan doğum yaptım diye her defasında laf sokuyor normal doğuramadın normal doğuramadın diye sanki keyfime sezeryana aldılar ameliyattan çıktıktan sonra bile doktor Allah’tan bugün hemen aldık seni yarın sabaha almış. Olsaydık Allah korusun ölüm doğum olacaktı bebeğinin suyunun azaldığını söyledik ama tamamen kurumuş rahim duvarına yapışmış vaziyette aldık dedik böyle söylediğni söylüyorum o zaman görümcemde ordaydı inanmıyor ısrarla anlam veremiyorum

1 Beğeni

Geçer Allah’ın izniyle sıkmayın canınızı dua edin yeter Rabbim yardım edecektir şüphesiz

1 Beğeni

Virüsü nasıl kapmış peki

Boş yapıyorlar sadece. Ben artık kulak tıkıyorum. O ne derse tam tersini yapıyom valla. Bebeğimle gayet de mutluyuz hamdolsun. Annelik çok güzel, bir duygu

1 Beğeni

Bende hemen hemen aynı durumdayım valla 32 günlük olduk bugün aşırı yoğun bir lohusalık geçirmiyorum ama çevre insanı boğuyor cidden dediğiniz gibi benimde kaynanam sürekli görünce ayakları buz gibi onu giydir bunu giydir yapıyor dediğin gibi kucağına alınca bebeğim zaten hep bir arayış içinde bi ağzını açsa doymamış al tekrar emzir yapıyor. Ki benim sütüm de çok bol şükür birini emzirirken diğeri akıyo bebeğimde bol bol yiyor ama yiyip de kilo alamayan bebiş oldu sanırım dün kontrole götürdüm doktor tavisyesi ile günde 1 2 sefer mama takviyesi yapmamı söyledi sütüm de oldğu halde. Gidip kaynanama al mutlu musun diyesim geliyor. Kayananmla sorunum yok şükür seviyorum kendisini ama lohusalıktan dolayı sanırım her lafları batıyo bana. Birde eski zamanda yaptıklarını anlatmıyo mular ayrı bir ayar oluyorum. Sanki bir onlar büyütmüş onlar bakmış arkadş ya

2 Beğeni

Rabbim şafi ismiyle şifa versin inşallah tez zamanda sağlıkla tekrar kavuşursunuz inşallah Allah yardımcınız olsunn :pray:

2 Beğeni

Ay benimde valla kucağımda tutuyorum yavrum alıştı göğsümde uyuyor yada memede uyuyor sürekli bir kucağına alıştırma sonra çok çekersin demeler. Diyoki at kenarda kendi uyusun alışmasın. Ya bebeğim daha 1 aylık nasıl bırakayım da kenarda uyusun anneyi istiyor kuzum hep memede uyur. Çok nadir ayağımda yavaşça sallarım uyur. Ya çevre çok tuhaf vallahi allah yardımcımız olsunn

3 Beğeni

Aynen valla sürekli kendi zamanından bahsediyor biz böyle baktık şöyle büyüttük diye diye başımın etini yiyor tamm Allah razı olsun geldi iki gün baktı o ve görümcem ben bakamıyordum sezeryan olduğum için eğilip kalkmakta zorluk çekiyordum çeken bilir onun devamlı lafını ediyor bebeğim daha 29 günlük görümcem geliyor öyle bi öpüyor ki tamm halasıdr seviyor ne güzel hoşuma gidiyor ama bu kadar ıslak ıslak öpmesi daha bağışıklığı yok virüs kapacak hasta olacak diye endişeleniyorum kibar bi dille bu kadar fazla öpmesen olur mu hastalık var Allâh korusun küçücük bebeğe bulaşır falan korkuyorum dedim benle yeğenimin arasına girme dedi annesi de kızını savundu hiçbir zaman ona karışma istediği kadar öper sver araya girme onun bu bebeğin üstünde çok emeği var diyip duruyordu neymiş efendim doğum yaptığım geece refakatçi olarak o kaldı yanımda diye bebeğe o gün o baktı diye onun bile lafını defalarca ettiler Allah bi daha muhtaç etmesin dedim

1 Beğeni

Bebegimi hiç kimse opmedi ben dahil sadece kafasından optum. Acildeki dr ailede grip olan biri varmıydı diye sordu yoktu dedim. Zaten yeni dogum yapmıstım hastaneye cekirdek ailemiz ziyarete geldi sadece onlarda hasta değildi. Bebegimin şimdiki druna da(yogun bakım cocuk dru) aynısını soyledim nasıl grip oldu anlayamadım dedim o da dediki kimsenin öpmesine gerek yok havadan bile kapılıyor bu virus…Biz dogumdan sonra haftada iki gun hastaneye gittik sarılık için kontrole cagırıyorlardı hastane ortamında asansorde vs muhtemelen orada kaptı. Şimdide domuz gribi cıkmıs dr bir süre ziyaretci kabul etme dedi. Zaten bu koktu bana yetti nisan ayına kadar kalabalıga girmeyecegiz eve misafir kabul etmeyecegim. Küsende yerini ayrı sersin umrumda değil… @Selma1 cnm asla izin verme öpmelerine sen annesisin bu kadar ezdirme kendini. Bak ben yasadıgım kabusu anlattım sizlerde yasamadan onlem alın diye. Bırakın opmeyi havadan kapılıyor bu virusler. Bebeklerimiz daha cok minik bagısıklıkları yok o yüzden kuvozde tedavi ediliyorlar. Allah kimseyi düşürmesin cok zor sadece yasayan bilir… Bir grip virusu bile hayati tehlike anlamında yenidoganlar için o yüzden ben katkat korku yasadım… Benim annem ablam yani ailemde dahil kimseyi kabul etmiyorum.Gerekirse dr yasakladı deyin ama opturmeyin. Evede surekli misafir kabul etmeyin. Salgınlar basladı malum okul doneminden dolayıda herkes hasta. Hasta olmayanlarda tasıyıcı olabilir sonucta… Rabbim korusun yavrularımızı @aynur25 Amin ins tesekkur ederim

1 Beğeni

Çok çok geçmiş olsun Rabb’im Şafi adıyla şifa versin inşallah :palms_up_together:

1 Beğeni

Ay haklsınız valla çevre çok sinir bozucu takmamak gerekiyo

Ne yapicaz bu geri zekalı kaynanaları benim de bebeğim 2 .5 aylik hala da buraya gelince bebek aglarsa. Diyo bu bebeğin sancısı mı var yok bilmem karni mi aç yok senin sütün yetmiyor bende bu sefer mama verdim hemsire dedi mama verme cocuk falza kilo almıs obez olacak hemde gaz yapıyor bende sadece bi defa veriyorum gece onu bide hasta hasta gelip sapur supur öpüyor tuvaleten geliyor elini yıkamadan bebeğe dokunuyor sinir oluyorum :rage::rage::rage::rage::rage::rage:ama bisey diyemiyorum konuşuyor konuşuyor dinlemiyorum onu herşeyi istediğim gibi yapıyorum nefret ediyorum o salak kadindan

1 Beğeni

O salak geri zekalı mal kadın o kadar sinir ediyor ki beni bu laflari benim söylediğime inanmıyorum

1 Beğeni

Hepsi aynı maalesef sutun yetmiyor bilem.ne saçma sapan