Lekelenme Sorunu

Şimdi nasılsınız, lekeleme geçti mi :innocent:

Merhaba ben hemen bayramdan birkaç gün önce evde birkaç idrar ile gebelik testi yaptım pozitif çıktı. Araya bayram ve düğün vs. girdiği için bir de randevu bulamadığım için henüz doktora gidemedim bu hafta gideceğim. Ama sorum şu bayramın ilk günü adet ağrısı gibi bir ağrı hissettim ve tuvalete gittiğimde önce kahverengi sonra kırmızı bir akıntı gördüm çok korktum. Bu aslında 2. Gebeliğim ama ilk gebeliğimde hiç alıntı veya leke olmamıştı sonra belki tutunma kanaması olabilir diye biraz beklemeye karar verdik. Ama o günden beri her gün genelde kahverengi bazen koyu kırmızı şeklinde akıntım oluyor miktarı adet kanaması gibi değil ama yine de oluyor. Başta daha sakindim ama hala devam ettiği için biraz korkmaya başladım sizce bir sorun olabilir mi bunun gibi bir durum yaşayan var mı?

kahverengi veya kırmızıysa doktora gitmelisin normalde açık şeffaf akıntı oluyo hamileyken ama kırmızı ve ya kahverengi tehlikeli

2 Beğeni

Merhaba cok sagolun ara ara lekelenmelerim devam ediyor dun teshis kondu cok sukur bebek eşi aşagidaymis rahimdeymis o yuzden 2 aydir lekelenmeler oluyormus birsuru yasak koydu dr bol bol dinleneceksin dedi progestan a devam dedi benimde kizim geloyor hayirlisi ile onceki kontrolde erkek gibi demislerdi cok sasirdik hala sok u atlatamadik​:heart_eyes:

1 Beğeni

Sizinn yazdiginiz gibi yani plasenta previası yani

1 Beğeni

İmkanınız varsa acilden giriş yapın. Düşük riski varsa hemen tedaviye başlamış olursunuz. Gebelik haberinize çok sevindim inşallah endişe de biter sağlıklı gebelik geçirirsiniz.

1 Beğeni

Kız annesi olmak çok güzel. Oğlanlar için evde kalas beslemişiz diyorlar. Düşük riski erken doğum riski olunca hamilelikten keyif almak biraz zor oluyor ama bebek sağlıklı olsun yeter.

2 Beğeni

İnşallah teşekkür ederim en hızlı şekilde gitmeye çalışacağım

1 Beğeni

Aynen kesinlikle yatmak bana cok zor geliyor ben hic yatmayi seven biriissi degilim ama mecburen bebisler saglikli olsunlar yeter

1 Beğeni

Merhabalar, gebeliğin 6. haftasındayım ve iki gündür gün içerisinde kahverengine çalan akıntılarla karşı karşıyayım. Sizlerde bu durumu yaşadınız mı ? Normal mi yoksa endişelenmeli miyim ? Yardımcı olursanız sevinirim :blush:

1 Beğeni

Hamileliğin erken dönemlerinde bu tür lekenmeler gayet doğal. Lekelenme kan kımızı şeklinde olursa sorun olabilir ama kahve rengi lekelenme seni korkutmasın. Daha fazla bilgi için aşağıdaki yazıyı okumanı tavsiye ederim. Bu arada mucize annelere hoş geldin :hugs:

3 Beğeni

Merhaba @Lydmr hoşgeldiniz benim de 8. Haftamda kahverengi lekelemem oldu. 3 gün sonra geçti ama doktorum rahim etrafında kanama alanı gördüğü için progestan başladı. Bence her ihtimale karşı doktorunuzla görüşmelisiniz Geçmiş olsun

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Neyse ki kırmızılık yok. Hoşbuldum :sparkling_heart::smiling_face:

3 Beğeni

Haklısınız. Önerilerinizi dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim ve hoşbuldum :sparkling_heart::smiling_face:

2 Beğeni

Bende de 7. Haftamda bir kaç damla gelmişti devam etmedi benimkide çok açık pembeydi ama doktor problem görmedi olabileceğini söyledi

1 Beğeni

@Kubra0 Leyla Hanım da şuan bu konudan muzdarip. İnşallah lekelemeniz biter. Benim 8. Haftamda kahverengi lekelemem oldu 3 gün sonra geçti. Leke oldugu gün doktorumu aradım prigestan 100mg başladı. Rahim etrafında da kanama alanı oluşmuştu. 16. Haftada risk tamamen bitti. Kübra Hanım yarın randevunuz vardı. Bakalım doktorunuzun yorumu nasıl olacak. Arama imkanınız varsa aramanızı öneririm :innocent:

Nasılsınız nasıl oldunuz doktorunuzla görüştünüz mü

Benimki beyaz akıntı arada koyulasiyor onun dışında lekelenme gibi değil suanlik en azından böyle

Doktorunuza bilgi vermeyi aksatmayın :blush:

Doktora gittim, her şey yolunda o tümör gibi dediği şey kistmis ve hamilelerde bazen oluyormuş 34 mm’den 29 mm’ye düştü bebek 3mmden 7,5mmye çıktı 3 hafta sonra bebeği görmeye gideceğim inşallah birde kendisini göreyim de bu sevincim katlansin :heartbeat::heartbeat::heartbeat: sizinle paylaşmak istedim o gelen aralıklı kahve akıntıya normal dedi vücut yorgunluğu veya adet dongusundeki gün olabilirmis bol bol su icmemi ve stresten uzak olmamı istedi :slightly_smiling_face::slightly_smiling_face::slightly_smiling_face:

2 Beğeni