Ben kürtaj sonrası 2 ay korun dedi korunma sonrası hamile kaldım ama kimyasal gebelik oldu ve ondan sonra malesef asla hamile kalamadım sonradan öğrendim ki kürtaj da bazen tüpler yapışıyormuş sanırım ne kadar doğru bilmiyorum kürtaj olduğuma pişman olmuştum bebeklerim ikizdi biri gelişmedi yok oldu birisinin de kalbi atmadı mecburen alındı bebekler su içinde değil kan içindeydi keşke kürtaj sonrası yaşayabileceğim şeyleri birisi söyleseydi en azından ilaç alarak düşürme olsun derdim çünkü nerden baksanz 1 sene çocuğum olmadı sonra rahim filminden sonra hamile kaldım tüpler sıkılan ilaçla ayrıldı sanırım yani bugünkü aklım olsaydı kürtaj yerine olabilecek şeyleri doktordan isterdim
Öncelikle merhaba cnm seni çok iyi anlıyorum rabbim sabır versin inşallah bende 6 aylık bebeğimde kürtaj oldum biride 4 aylıkken kalbi durmuştu kürtaj oldum en sonunki 4 aylıktı işte ondan sonra doktorda bana dedi iki üç ay korun bende 2 ay sonra hamile kaldım şuan 35 haftalık hamileyim rabbim inşallah sağlıkla kucağımiza almayı nasip eder inşallah yani kısmet olmayınca olmuyor bazen ne yaparsan yap hani derlerya su akar yolunu bulur diye bende çalışıyordum bitanede oğlum var ellerinizden öper 3 yaşında oğlumda kaynanamla birlikte mevsimlik tarım işine gitmistik çok çalışıyordumda aç da kaldım.ama birşey olmadı bu iki bebeğimde ne kadar dikkat ettiysem olmadı illaki gittiler demekki olacağı varmış sende sıkma canını rabbim görüyor belkide imtihan ediliyoruz
Çok geçmiş olsun Benimde 10 haftalıkken bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmuştum. Doktorum 3 ay korun dedi ama ben dinlemedim çünkü çevremde tüp bebekle uğraşan ablalar korunma yumurtalıkların tembelleşir şuan daha iyi tutunur bebek dediler bende kürtajdan sonra ilk adetimi gördüm sonrasında hamile kaldım. Gerçekten sağlıklı bir şekilde gebeliğimi bitirdim şuan bebeğim 4.5 aylık iyiki korunmadım diyorum. Rabbim size hayırlı şekilde tekrar nasip etsin inşallah
Anlattıkların gerçekten çok kıymetli bir tecrübe, Allah bir daha böyle zor kararlarla sınamasın kimseyi. Duaların kabul olmuş, sonunda bebeğine kavuşmuşsun ama çektiğin yollar hiç kolay olmamış belli ki. Rabbim seni evladınla birlikte hep korusun inşallah.
Senin söylediklerini okuyunca birkaç şey sormak istedim, cevaplarsan çok sevinirim çünkü ben de benzer bir süreçten geçiyorum ve gerçekten neyin doğru olduğunu bilmeden karar vermek çok zor.
– Kürtajı vakum yöntemiyle mi yaptırmıştın?
– Devlet hastanesinde mi yoksa özelde mi yapıldı?
– Tüplerin yapışmasının doktorlarca doğrulandığı bir tanı mı oldu, yoksa sen daha çok hislerine göre mi böyle düşündün?
– Rahim filmi sonrası tüplerin açıldığında doktorların sana açık açık söylediği bir şey oldu mu?
Son olarak şunu da demek isterim ki… Böyle paylaşımlar gerçekten yol gösterici oluyor, iyi ki açıkça yazmışsın. Allah gönlünden geçen evlat sayısını sana sağlıkla nasip etsin.
Rabbim evladını sağlıkla, huzurla kucağına almayı nasip etsin inşallah, kalan haftalarında da melekler gibi korusun seni ve bebeğini.
Yaşadığın kayıplar da öyle kolay şeyler değil… 6 aylık, 4 aylık demek artık canlanmış bir evladın gitmesi demek, Allah sabrını da mükâfatını da versin inşallah.
Ben de aynı süreçlerden geçerken neyin neye sebep olduğunu anlamaya çalışıyorum…
Seninle birkaç şey paylaşmak ve bir şey sormak isterim:
– O iki gebelik kaybının sebebi olarak doktorlar ne söyledi? Herhangi bir genetik, enfeksiyon ya da rahimle ilgili bir durumdan şüphelendiler mi?
– 4 aylık bebekte kalp durması neden olmuş, öğrenebildiniz mi?
– Son hamileliğinde özel bir tedavi ya da ilaç kullandın mı korunmak için?
Duaların için çok teşekkür ederim, Allah gönlü temiz kullarına sabrın sonunda en güzelini verir inşallah. Dediğin gibi; bazen ne kadar çabalasak da olmayınca olmuyor… Ama yine de insan bilmek istiyor, öğrenmek istiyor. Bu yüzden senin gibi samimi kadınların tecrübesi çok kıymetli.
çok geçmiş olsun… O acıyı yaşamış biri olarak yine umutla kavuştuğunu duymak gerçekten içime su serpti. Rabbim evladını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, sana da huzurla, neşeyle analık etmeni…
Senin söylediklerin çok dikkatimi çekti çünkü ben de benzer bir durum yaşadım ve açıkçası korunup korunmamak konusunda çok kararsız kaldım.
Doktorun “korun” diyor, çevre “tam tersi şimdi daha kolay tutunur” diyor, akıl karmakarışık oluyor. Senin yaşadıkların bu konuda fikir verdi açıkçası, iyi ki yazmışsın.
Eğer paylaşmak istersen bir şeyi daha sormak isterim…
– 10 haftalıkken bebeğin kalbinin durmasına sebep olan bir şey söylendi mi doktor tarafından?
– Herhangi bir kromozom, pıhtılaşma ya da enfeksiyon gibi bir neden araştırıldı mı?
– Sonraki gebeliğinde özel olarak ilaç, destek ya da takviye kullandın mı?
Cevabın çok kıymetli benim için… Allah isteyen herkese senin gibi sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.
Amin amin çok sağol canım benim inşallah rabbim en kısa zamanda sanada nasip etsin inşallah 6 aylık olan bebeğimde kan uyuşmazlığı vardı bizde tarlada olduğumuz için iğneyi yapma imkanımız olmamıştı o yüzden düşük tehlikesi vardı en özele gittim ilaç verdiler bir hafta kullandım ama fayda etmedi yani öyle gitti 4 aylık olanda yovmiye işinde kazma çapa iş derken sıcaktan nefesiz kalmış kalbi durmuş bu hamileliğimde de hiç bir tedavi gerekmedi kendiliğinden oldu yani cnm
Teşekkür ederim Allah razı olsun
Daha, evladıma kavuşmadım 34 haftalık olduk Allah nasip ederse inşallah az kaldı
Ben evlendikten sonra 1 adet gördüm sonra hamile kaldım hamileliğimde öğrendim ki çikolata kisti de var ama ona rağmen hamile kalabilen şanslı kesimdensin demişti doktorum başkaları kalamayabiliyormuş
Sonraki kimyasal oldu sonra bi daha da olmadı araştırınca tüpler yapışma olabiliyormuş ondan dolayı olmazmış sonra 8 ay sonra bi doktora gittim çatlatma iğnesi tavsiye etti onun sonrası hamile kaldım o da boş gebelikti düşük yaptım sonra ben pıhtılaşma testi yaptırdım rahim filmi çektirdim sorun ne öğrenmeye çalıştım genetik yaptıramadan hamile olduğumu öğrendim gerek kalmadı ama rahim filmi çektirdiğim yerdeki hekimle de konuşunca bana öyle dedi hamile kalırken kalmadıysan tüplerini yapıştırmış olabilirler demişti vakum ileydi sanırım kürtajım bayıltılmştm hastanede oldum rahim filmi çektirirken ben birde çizik atılmasını rica etmiştim açıkcası yapacağız dediler yapmışlar da yaptık demişti sonra hemen hamile kaldım şükür
Amin inşallah rabbim isteyen herkese nasip etsin anne olmayı inşallah rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın
Bu arada size de çok geçmiş olsun rabbim bi daha yaşatmasın böyle acı şeyler inşallah
-Kürtajdan 6 ay sonra hamile kaldım 3 ay doktorların verdiği sureydi benim ilkinde tam temizleyememisler 2. Defa kürtaja aldılar 4 ay korunacaksin dediler
biz korunurken sıkıntı yaşamadık sonrasında bebek istediğimiz için korunmayı bıraktık
bebeğimin kalp atışı oluşmadığı için aldırmak zorunda kaldım insan beklemek istiyor belki olur diyor ama 9-10. Haftaya gelmemize rağmen kalp atışı yoktu doktor zehirlenmeye başlarsın hemen alalım dedi mecbur aldırdım
aslında söylenecek çok birşey yok evet bu durum çok zor ama alışmak zorundasın toparlamak zorundasın özellikle tekrar hamile kalmak istiyorsan hem fiziksel hem de psikolojik olarak sağlıklı olmak zorundasın
Çok zor olmuştur ilk defa kürtajı alınmak çok geçmiş olsun
Kalp atışı gelmeyince de mecbur kalmışsın, bu senin tercihin değil, hayatın sana yaşattığı bir zorluk olmuş. Doktorun “zehirlenmeye başlarsın” dediği bir durumda başka çare de yoktu zaten…
Söylediklerine de sonuna kadar katılıyorum… Evet, toparlanmak zorundayız. Ama bu “zorundalık” kendimiz için, tekrar sağlıklı bir bedende ve huzurlu bir zihinde anne olabilmek için… Hem fiziksel hem de ruhsal olarak kendini iyileştirmen, şefkatle sarman çok önemli.
Allah dilerim gönlünü ferahlatacak bir bebek nasip eder sana… Bu sefer sağlıkla, kalp atışıyla, kucağına alacağın bir bebekle… Dualarım seninle canım
Aslında 2. Defa kürtaja alınmak canımın değerini hatırlattı ilkinde hep bebeğim için ağlarken ikincide beni bu ağrıdan kurtarın diye ağlıyordum bu kürtajın peşine birde kanamali düşük yaptım ondan sonra tekrar hamile kaldım çok şükür Allah’ım nasip etti oğlum oldu şuan 9 aylık olmak üzere evde bana kök söktürüyor ama iyi ki var Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah