Benim de bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmuştum. Doktor ilk adetinden sonra hamile kalabilirsin 1 ay korun yeter dedi. Kürtajdan sonra 2.ayımda hamile kaldım. Şu an 9 haftalık hamileyim ve her şey çok iyi maşallah. Hamile kalmadan da kürtajdan sonra kontrollerimi yapmıştı hiçbir sıkıntı yoktu elhamdülillah
Çok sevindim bende 10 haftalıktım şu an devam etseydi gebeliğim. Birlikte hamile kalmışız meğerse. Benimki olmadı Rabbim sizinkini sağlıkla nasip etsin. Kalp atışı ne zaman duydunuz bu hamilelikte
Hayır her hangi bir senet görülmedi genetik testi falan yaptırdık birşey çıkmadı
Kürtaj sebebi belli miydi gerçi kalbi durmış benim ikinci düşüğümdür sebebini araştırıyoruz
Merhaba ben 10 haftalıkken gelişmediği için kürtaj olmuştum sonrasında doktorum korunmana gerek yok tıp gelişti tekrar deneyebilirsin demişti ama ben 7 ay korundum 8. Ay hamile kaldığımı öğrendim kürtaj sonrası dikkatli ol doğum yapmış gbi yat dinlen sıcak tut ben kürtaj sonrası hemen ayaklandığım için enfeksiyon yaşadım ve o acı çok zordu hem psikolojik hem de gerçekten enfeksiyondan dolayı çok ağrım oldu dikkat etmeni öneririm
Uyarın için çok teşekkür ederim
Enfeksiyon yaşaman gerçekten çok üzücü… Üstelik doktor da “korunmana gerek yok” deyince insan içi rahatlıyor ama vücut o kadar hassas ki… Belki senin o anki bağışıklık durumun, müdahale sonrası yeterince dinlenememen, steril olmayan küçük bir detay bile enfeksiyona neden olmuş olabilir. Bazen üşütme olmadan da içeride oluşan hassasiyet enfeksiyona zemin hazırlayabiliyor.
Ben de şu an sıcak bir yerdeyim, kendimi üşütmedim ama senin yaşadıklarını okuyunca daha çok dikkat etmem gerektiğini fark ettim. Doktorun verdiği ilaçları da düzenli kullanıyorum, inşallah enfeksiyon oluşmadan atlatırım. Senin uyarın bu yüzden çok kıymetli benim için
Bir de… Senin 8. ayda hamile kaldığını okuyunca içimde bir umut ışığı doğdu. Ben de hemen olsun istiyorum, kalbim o kadar çok istiyor ki… Ama senin hikâyen bana sabretmenin güzelliğini hatırlattı. Her şeyin bir vakti, bir zamanı var biliyorum… Allah o zamanı bizim için de en güzel şekilde ayarlasın inşallah
Senin gibi yaşadığını paylaşan, uyarılarını içtenlikle yapan kadınlara gerçekten çok ihtiyacımız var. İyi ki yazdın. Dilerim Rabbim seni hep sağlıkla, huzurla, mutlulukla sınasın. Ve o yaşadığın zorluklar bin kat güzellikle geri dönsün
4+6’da keseyi gördük. Sonra bi dahaki kontrolüm 7+6’da oldu. O zaman duydum çok şükür
Çok şükür Rabbim kucağınıza aldırsın inşallah. Benim 6 da gittim kalp atışı yoktu, haftaya gel dedi, gittim yine yoktu. Sonra 8 de gittim bebek var kalp atışı haftaya duyulur dedi. Bir hafta sonra gittim 9. Hafta olmuştu kalp atışı var ama haftaya dinletiriz dedi. Bende daYanamadım başka doktora gittim o bana bu sağlıksız gebelik dedi gelişeceğini sanmıyorum kalp atışı yok dedi. Dünyam yıkıldı ama yalan söylüyor bilmiyor dedim. Sonra kendi özel doktoruma gittim doktorum evet haftasına göre biraz geridir ama geç döllenme olmuş normaldir deyip gönderdi. Sonra iki gün geçti kanamam başladı. Acile gittim betam 2 binlere düştü. Düşünsenize 10. haftada beta 2 bin. Sonra düşük yapıyorsun dedi. Yine inanmadım özele gittim oradaki doktor hemen almamız lazım dedi çok umut ettim çok ama nasip işte. Bide benim beş sene sonra olan bir gebelikti.
Merhabalar . Öncelikle geçmiş olsun aynı durumu yaşadım. Beslenmeme ve sporuma dikkat ettim bende . Sonra ek takviye kullandım hamilelik için doktorum vermişti 5 ay sonra kürtajdan sonra daha doğrusu hamile kaldım
Eğer paylaşmak istersen birkaç şey sormak isterim canım… Kürtaj sonrası senin kilon fazla mıydı, spor yapmanı doktorun mu önerdi? Hangi egzersizleri yaptın, ağır mıydı yoksa hafif yürüyüş gibi şeyler mi? Bir de en çok merak ettiğim, doktorunun verdiği o takviyeler nelerdi acaba? Belki benim için de faydalı olur, öğrenmek çok isterim
Senin hamile kalman benim için umut oldu, lütfen kendine çok iyi bak. Sevgilerimle
Sebebini bilmiyorum canım patoloji de yapılmadı. Özel olarak ilaç kullanmadım bir kere lekelenme oldu onda hemen duphastona başladım ama ben kürtajdan sonrada folik asit yutmaya devam ettim çünkü rahmi beslermiş döllenme kolay olur tutunurmuş. Doktorum sadece sağlıksız bebeklerde kalp durması olacağını söyledi. Çok şükür 2. Gebeliğimde herhangi bir sıkıntı olmadı sağsağlim kucağıma aldım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım. Rabbim sana da gönlündekileri nasip etsin tekrar hayırlı sağlıklı bir gebelikle beraber bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
Ben 85 kg idim sadece yürüyüş yaptım 40 dakika yememe dikkat ettim . Bana kürtaj sonrası thancos woman adlı ek takviye verdi onu kullandım ben ondan sonra folik asit başlangıcı yaptı sonrasına hamile kaldım . Hepimizin hikayesi farklı elbette ama benim hikayem bambaşka yani mucize diyebilirim o yüzden akışına bırakın ve olumsuz düşünmemeye bakın kürtaj hepimizin başından illa geçmiştir . Tekrardan geçmiş olsun
ÖElden neden mucize olduğunu konuşabilir miyiz benimde olsa mucize olur benimde zor herşey
Tabiki konuşuruz
Çok teşekkür ederimm güzel dileklerin için en güzel vakitte en güzelini nasip etsin Allah sana
Çok sağolun Allah razı olsun