10 yaşımda Kur’an’a geçtim fakat sürekli taşındık ve ailem de ilgilenmedi şuan yaşım 25 kuran öğrenmek istiyorum hemde çok ama ne yapmam gerekir nerden başlamam gerek hiç arkadaşım da yok evde kendi başıma öğrenmek istiyorum bana yardımcı olurmusun bunları size söylediğim için de utanıyorum
@AcizBirKul yardımcı olur musun?
Cüz lerle başlayabilirsin canım internette eğitim videoları illaki vardır bunun için uygulamalar var mı bilmiyorum ama uygulamalar da olabilir ama elime cüz alıp internetteki videolarla pekiştirmen iyi olur alt yapın olduğu için daha kolay olur öğrenmen. Bu arada asla utanacağın birşey yok öğrenmeye çalışman çok güzel bence
Çok teşekkür ederim
Yakınlarda gidebileceğin bir diyanet kursu varsa gidebilirsin… bende bu şekilde ilerlettim kursn okumayı… en baştan öğretiyorlar. Cemaatleri tavsiye etmiyorum… gidebileceğin bir yer yoksa davut kaya nin dersleri var internette. Çok işe yarıyor
Tamam teşekkür ederim
Rica ederim… umarım hayallerine vesile olabiliriz. Bize de dua edersin
Olurum tabi bulaşığımi kaldirip geliyorum
Utancak hiçbişey yok hatta seni tebrik ediyorum. Önce cüzlerle başlar. Google playdan de kuran la ilgile appler var yükleyimte öğrenebilirsin.
Teşekkür ederim
Yaa MAŞALLAH MAŞALLAH ne güzl ALLAH zihin açıklığı versin şimdiden ben cok mutlu oldum YouTubdan birinci cüz dinle sende takip et bnde şuanda mevlit okuyorum kuran-ı kerim de okudum ELHAMDÜLİLLAH ALLAH herkese nasip etsin yeter ki nefsimize yenik düşmiyelim
YouTubdan mevlit acıyorum arkasından tekrar ediyorum öyle ce okumaya devam ediyorum İNŞALLAH ama beni cok mutlu etiin gerçekten
Öncelikle selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu af buyurun anca müsait olabildim. Estağfurullah güzel kardeşim imanindaki o nur o çiçeklerin kokusu ta buralara kadar geliyor utanmak kalpteki edeptendir ne mutlu ahir zamanda kurtuluşa ulaşmak için kendi gemisini kendi azigini hazırlayana elhamdülillah sana da Maşallah öncelikle kendini rahat hissetmen için ben şuan 19 yaşındayım 7 yaşında aadece kuran kursuna gidip Kur’an’a geçtim bir iki sene daha baştan başlayıp kurana geçmiş ve ondan sonra hiçbir eğitim almamıştım imam hatipde okumadım ailem de bilmiyordu ben de senin gibi kendim öğrenmeye başladım ne buyuruyor Alemlerin Rabbi bana bir adım gelene ben bin adım giderim sen bir bilgi öğrenmek istersin ilim yolunda yürürsün o sana kainatın sırrını veriverir elhamdülillah Kur’an’ı Kerimin ilk emri nedir İKRA oku ilim bilmez isen kendini bilmezsin ilim bilmez isen dini yaşamı yaşantıyı bilmezsin ilim bilmez isen bildiğini din sanar ubudiyeti zedelersin sen ilk adımı başarmış sin hem de yardım isteyecek kadar mütevazi bir cesaretle ben istiyorum deyip niyet etmişsin Maşallah kısa bir süre kuran kursunda elif bayi öğrendiğini var sayıyorum şayet öğrenmesi isen YouTube dan video izlemeni önermem çünkü orada reklamlar olacak altında farklı videolar olacak nefis taşıyoruz sen ders dinler iken şeytan bunu istemez ve biraz su videoya bakayım ne olacakki diye başlayan cümlelerin ardı arkası kesilmez ve Kur’an öğrenmeyi erteleyebilir istemeyebilir sin bunun yerine telefona indirilen uygulamalar daha rahat edip odak noktası olarak hızlı bir şekilde öğrenmene yarayabilir elinde bir cüz mutlaka olsun kaleminle orayı takip eet sesli şekil dinledikten sonra gözünle harfleri tanıyarak ağızdan harfin sesini çıkartmaya bak sonra ilerleyen zamanda harfleri birbirine bütünler iken harekelerini de birleştirecek sin bunları hizlandirdiktan sonra kuranı okuddun say
İlk başta kuranı kerimi kekeleyerek yavaş çok fazla hata yaparak okuyabilirsin bazen bunalabilirsin asla pes etmek yok buharı de ne diyor Sizin en hayırlılarınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.” sana en güzel teselli ve ikram nedir bilir misin Tirmizide şöyle geçer Kim Kur’ân-ı Kerîm’den bir harf okursa, onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; bilâkis elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir.” düşün her bir hece değil her bir harf başına Seval alıyorsun sübhanallah ne büyük ikram Ayriyeten kendine gün içinde devamlı surdurebilecegin küçük bir kuranı kerim ogrenme okuma anlama saati ayır 15 dk olabir 30 dk olabilir 1 saat olabilir bunu bir müddet devamlı yap şeytan yine aldatmak isteyebilir ancak unutma nefsine iraden ile duvar örer isen kazanan daima sen olursun burada asıl mesele öğrenmek değildir öğrendikten sonra devamını getirebilmektie öğrenip bırakan unutan yüzünü dahi acmayan çok kişi var estağfurullah Rabbim kendine zulm edenlerden eylemesin
Ama zor gibi geliyor bana korkmam yanlışmı bununla nasıl başa çıkabilirim
Müslim de der ki Kur’an okuyunuz. Çünkü Kur’an, kıyamet gününde kendisini okuyanlara şefaatçı olarak gelecektir” buyururken işittim, demiştir. Şimdi düşün sana her harfi ile şefaatçi olacak biri var bu çok büyük bir nimet hem kalbin huzur bulacak hem hayatın degisecek hem aklin fikrin o tarifsiz duygular düşünceler bu dünya hayatinda imtihanlarda harcanacagina Allah yoluna harcanacak ilim ile cihad etmis olacaksın bu yola eşini de cekmelisin elif bayi söktükten sonra sesli şekilde kendine okumaya başla takıldığında ayet başına geri dön tekrar tekrar oku ki pekişsin sonra istersen video aç o okusun sen takip et ama bundan daha etkili bir şey varsa o da senin okuyup seni birinin takip etmesidir tevekkülü elden birakma kendine sueekli bir sinir belirle mesela bugün Allah’ın izniyle 5 ayet okuycam yarım sayfa okuycam bir sayfa iki sayfa beş sayfa okuyacağım de
Yaradn diyor ki zoru kolay edecek kuvvete sahibim sen Derman Ya Rabbi de o sana Fettah ismi hürmetine yettim kulum diyecektir kalbi niyetini kalbi duanı yapmışsın şimdi fiili duanı yappip bir yerden başlamaya gelmiş
YouTube dan öğrenmeni tavsiye etmiyorum telefonuna uygulamasini indirsen daha verimli olur bunu altı çizili yazı varsay
Rahmet peygamberi Hz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem kitabından başladım hayatını özetliyor yeni kitaplar sipariş verdim elif ba yok bende alcam kuranı kerim Arapça alcam elimden geleni yapacağım birde benim işitme problemim var ve biraz peltek konusyorum kuranı Kerim’i doğru okumam icap etmezmi
Aaa ne kadar güzel senin için tam doğru anlatamasam da diyor ki söyleyin o dili sürtuserek kurani zorla okuyan kimselere Allah’ın rızasini almak için gösterdikleri bu gayret kuranı en güzel okuyan kimseden dahi ustundur zorlanmalarina rağmen okurlar bunlar bir harf üzerine iki katı sevap alirlar elhamdülillah bunu sana düşündüren şeytandır vesvesedir
Riyasuz salihin hadis kitabını tavsiye. Ederim şuan onun üzerinden hadislere çalışıyorum Ömer Nasuhi bilmenin İslam ilmihali en doğru ilmihaldir Sahabe hayatlari var bak kardeşim evet bunların hepsini okuyum bilgiye bilgi katmak gerek ancak tavsiyem önce kuranı kerimi öğren sonra diğer dini kitaplaro okumaya basla kuranı kerim öğrenirsen onları anlamak daha kolay olacak hayatına da daha kolay geçireceksin