Korkuyorum 🥺

Kızlar selam 39 yaşındayim 9 yaşında oğlum var ve 5 haftalik hamile olduğumu öğrendim içimden bir ses yapamicam tekrar başa sarıcam yaşı geç bakamam yetemem bebeği istememe gibi düşünceler var oğlum eşim çok mutlu ama ben korkuyorum ve panik atagim var :frowning: kendimi çok caresiz hissediyorum beklemiyordum sok oldum öğrenince :sob:

1 Beğeni

Sedacigim öncelikle hosgeldin iyi ki geldin
Benim de yasim sana yakin uc tane kocaman
Oglum var Allah bagislarsa
Rabbim 15 sene sonra bana bu mucizeyi gonderdi
Tabiki kapimiz acik.
Bende 10 sene panik atak gecirdim
Sonra kendiligimden tedavi gördüm hatta insanlara yardim ettim bu konuda guruplara katildim.
Hatta bence bu bebek sana oyle iyi gelicekki.
Ama bastan kotu dusunme ki sonu da kotu olmasin
Ben herzaman diyorum mucize
Bu gurup da iyi gelicek cok iyi arkadasliklar kurarsin
Kisa sürede.
Tekrar hosgeldin kardesim iyiki geldin.

3 Beğeni

Merhabalar hoş geldiniz öncelikle. Kendimi sizin yerinize koyarak cevap vermeye çalışacağım. Ben yaşınızın geç olduğunu düşünmüyorum sizin yaşlarınızda ilk bebeğini kucağına alan anneler var. Ayrıca bebeğe yetemeyeceğinizi düşünmeniz bile aslında ona verdiginiz değeri gösteriyor kendinizi eksik görmeyin çok güzel bir anne olacağınıza eminim. Tecrübeli olmanız da işinizi kolaylastiracaktir. Eşiniz ve oğlunuz mutluysa bu konuda sizi desteklediklerini düşünüyorum. Hayatınızda yeni bir başlangıç ve sizin için de güzel bir yolculuk olmasını diliyorum. Aklınıza güzel düşünceler sokmaya çalışın sürekli korku ve panik halinde olursanız gebeliginiz de etkiler. Ayrıca bu konu aklınızı çok kurcalıyorsa ben psikolojik destek almanızı da öneririm :smiling_face:

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim ama korkumu yenemiyorum yapamam bakamam panik atagim ne olduğunu biliyorsunuz insan çok caresiz hissediyor sağolun

1 Beğeni

Cok teşekkür ederim terapi alıyorum panik atagim var ve ilacı biranda kesince kendime gelemedim ve hep olumsuz düşünceler var yetememek baştan başlamak enerjim olmazsa ilgilenemessem gibi düşünceler beni iyice darliyor olumlu düşünemiyorum :persevere::cry::pleading_face:

1 Beğeni

Haklisin birden ilaci kesmissin dunyan tepe takla olmus.simdi aklindan geciyor dusunceler kac yasina geldim zaten hayat yormus yoracagi kadar
Bide tekrar bastan say iste cocugum olucak onun bakimi ayri dert buyudumu ayri dert.
Dusnuyorsun dusunuyorsun icinden cikamiyorsun
Sonra birden kalbin SIkisyo nefesini karnindan alamiyorsun.
Ama iyilesince fark edeceksin bunlarin
Hepsinin beynin yarattigi kurgu.
Etraftakilere sinirleniyorsun seni anlamiyolar.
Bak ama ne guzel hangi konuda panik atak
Gecirdigini biliyorsun.
En azindan onun farkindasin.
Sana tavsiyem o SIkintini sana yardim edecek
Kisiyle konus korkularimizdan kacarak malesef
Onlari yenemeyiz daha fazla eziyet etme kendine.
Allaha sukur rabbim ne guzel baska dert vermemis
Kaldıramayacağın yuk de vermemis
Guzel bi hediye vermis
Hatta dedigim gibi ben suan daha bilincliyim
Daha iyi bakabilecegime inaniyorum.
Sende yaparsin

1 Beğeni

Ebelerle konus bu Sikintini ozelini onlara ac
Inan sana yardimci olacaklar

1 Beğeni

Icimi okudun :pleading_face:aynen Allah a yalvarıyorum yardım et diye bana herşeyden var bir hayır dua ediyorum hayırlı ise versin rabbim ama süreç çok zor ve yolum uzun 5 hafta hiç birşey hissetmiyorum bebege karşı hiç ama :frowning: buda beni ürkütüyor sevemem diye oğlum gibi :persevere: sizinki kaç aylık Allah bağışlasın :pray:

1 Beğeni

Cunku oyle canim yasadim birebir artik annemsiz nefes bile alamiyodum yada esim olmazsa
Her gece annemi cagirirdim yazik kiyamazdi
Da gelirdi kadincagiz.
Iki ay icinde 16 kilo verdim
Hastanede yattim.
On sene sivi seyler yedim
Yutkunma sorunu yasiyorum halen
Mide bagirsak sorunum olustu.
Ama rabbime sukurler olsun
Insan gercekten asabiliyormus
Kendi kendime yendim şükürler olsun.
Kafamda yer oldu bunu ogrendim
Sadece bir dusunceden ibaret oldugunu.
Sende yenersin merak etme hemde kisa zamanda
Gecen sene dusuk yapmıştim cinsiyetini ogrenmeye
Gittim.hava ne düşünüyorsun dedi erkek mi kizmi
Oglan dedim.oglan dedi ama olmus dedi kalbi atmiyo dedi.ne yapacagimi bilemedim simdi eve git dedi sonra konusuruz dedi.
Eve zor vardim.
Aklima geldikce agladim gunlerce
Allahim kimseye yasatmasin.
Rabbim bu sene nasip etti inşallah.
19 haftama girecem canim.
Seversin oyle bi seversinki senin icinde buyuttugun parca o.
Tamam canim

1 Beğeni

Istedigin zaman yaz kapim acik

1 Beğeni

Çok üzüldüm yaşadıklarına ,rabbim sağlıkla kucağına almayi nasip etsin sana duam bu cook teşekkür ederim derler ya derdi olanın halinden dertli anlar diye Rabbim sağlık versin sanada bebisine de :pray:

Sanada canim benim benim dualarimda seninle

Herseye ragmen iyiki geldin keyifli bi hamilelik cikaralim.

1 Beğeni

@Sda hoş geldin oncelikle.:rose:Agabeyim 18 yaşında vəfat etdi ,bir tane erkek abim vardı başka yokdu.
Annemin o zamânlar 38 babamın 39 yadı vardı ve erkek bebek istiyordu babam.oglum olsun diye.annem o sırada hamile kaldı kardeşime.o dertle kardesimin buyutdu. .şimdi 5 yasında .
Cokta iyi buyutduler şükür .
Şimdi durmuş ben beceremem diyorsun.
Sende beceremem deme .
O bebeği sana Allah verdi , kendinde diyorsun işte ,hic beklemiyordum diye, Demekki Allah uygun gormuş vermiş o bebeği sana ,sahip cıkacagını bildigi için.
Beceremeyecegim diye bişey yok .
Allah kadına her turlu guç veriyor onlardan biride 3 isterse 5 çocuğa ayrı ayrı sahip cika bilme sabrida.
Yani sende oyle deme ,beceremem falan.
İlk bebek degilki oyle soyleyesin.ikinci bebegin ve becereceksin, iyi düşün iyi olsun.

4 Beğeni

Artık hamilesin kullandigin ilaçları önce doktora soyle bakalım izin vericekmi kullanman için :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Merhaba @Sda hoşgeldiniz
Böyle hissetmeniz çok normal
Siz o kadar ilgili ve güzel bir anne olacaksınız ki acaba ikisine de yetebilir miyim diye çok ince çok güzel düşünmüşsünüz
Ben de hamile olduğumu öğrendiğimde bebeğime örnek olamazsam, annesi ile gurur duymazsa diye ağlamıştım korkmuştum.
Hormonların da etkisi ile çok derin düşünüyoruz.
Kendinize bu kadar yüklenmeyin

3 Beğeni

Teşekkür ederim ama olumlu düşünemiyorum elimde değil :pleading_face:

1 Beğeni

Merhabalar ben sizin yazdıklarınızı okuyunca teyzem aklıma geldi çünkü aynı şeyi yaşadı 39 yaşında 10 yaşında oğlu varken hamile kalmıştı ve panik atağı vardı ki hala var şimdi maşallah biri 16 yaşında biri 6 yaşında. O ufaklık hepimizin neşesi oldu teyzeme bile herkes bunu iyi ki doğurdun diyoruz. Öncelikle panik atak gerçekten çok zor hala tek başına teyzem dışarı çıkamıyor ama bir şekilde idare ediyor büyük oğlu sağolsun hep yanında. Yanınızda size destek olan kişiler varsa gerçekten korkmamalısınız.

3 Beğeni

Merhaba hanimlar nasilsiniz, Ben bu ara cok duygusalim bir oglum var 4 yasinda dün hamile oldugumu ögrendim aslinda reglimi bekliyorum stres falan oldum belki ondan uzamistir dedim ama test cift cizgiydi inanamadim tekrar aldik test yine cift cok sukur ama ben kendimi kotu hissediyorum yetemiyecegim gibi daha belli degil 4 haftalik olmasi lazim panik atagim var, o engebeli yollari tekrar atlatabilirmiyim bilmiyorum :disappointed: 27 yasindayim bu arada com takinitliyim oglumu buyuturken bile en ufak bisede evhamlaniyorum hala daha bebekkrn daha zor oluyor aklima geldikce agliyorum :frowning:

3 Beğeni

Merhaba @oburhanim hoşgeldiniz. Sizinle aynı endişeyi taşıyan bir annemiz daha var sizi tanıştırmak isterim.
@Sda birbirinizi yakından tanımak ister misiniz

1 Beğeni

Yok tanıştırma evhamlanacaklar.
İkiside aynı dusunceyi taşıyorlar çünki.
Daha da uzulmesinler

3 Beğeni