** ### Anne doğum çantası listesi:
Hamilelik dosyası
Hastane evrakları
Cüzdan
3 adet gecelik veya pijama takımı
Şal veya gecelik
Bol miktarda iç çamaşırı/atlet
Terlik
1-2 çift çorap
Hijyenik ped
Birkaç adet havlu
Taburcu günü için rahat kıyafetler
Göğüs pompası
2 adet emzirme sütyeni
Göğüs pedi
Göğüs ucu kremi
Vücut nemlendirici losyon ve dudak kremi
Kirli torbası **
Tulum
Çıtçıtlı body
Pijama altı
Eldiven
Zıbın
Yelek veya hırka
Çorap
Şapka
Mevsime uygun kalınlıkta 2 adet battaniye
Biberon
Emzik
Alt değiştirme örtüsü
Bebek bezi
Islak mendil
Pişik kremi
Bebek koltuğuna uygun ana kucağı
Çarşaf (hastanenin verdiklerini kullanmak istemezseniz)* 2 gun icin şampuan krem v.s fazla ve gereksiz bence benim fikrim ben bebeğe fazla koyarim ama kendime bu kadar abartmam
@Ebruvpr bence listeye ek olarak kendiniz için uzun elbise tarzı pijama almalısınız
Tunik boyunda falan demi
Hayır canım elbise boyunda olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Doğum yapan tesettürlü arkadaşlarımın hepsinin ısrarla almamı söyledikleri benimde kafama yatan bir şey
Tamam canım teşekkür ederim
Bence hijneyik ped değil de hasta yada lohusa bezi götürün, ped pek uygun olmuyormuş kanama miktarı için. Bir kaç gün özellikle.
Şubat’ın kaçına geliyor doğumunuz
İç çamaşırına hiç gerek yok depend alın bol bol ben 1 aydır kilot giymiyorum yaşasın depend aşırı rahat
bebege bez bize deped yandı adamlar
Leyla hanım Büyük bezde almalısınız kendinize. Ben hep buyuk bez kullandım ,akıntı cok oluyor diye pedden gecme ihtimali cok. 3 gun sonra normal ped kullandim ben.
Benim kanamam az oluyor normal ped kullandim 2 oğlumda hastane yatağa bulaşmaması icin hasta bezi koydu o bile temizdi herkes kendi bünyesini vücuduna göre koyar orda örnek liste ben attim diye herkes onu koyacak bir sart yok canim ben bi paket normal ped bi paket deped bi paket hasta bezi yedek olarak koyuyorum ama gerek kalmiyor
Bebek için banyo havlusu doğum anından sonra yıkadıklarında mı gerekli oluyor?
Bu liste örnek liste istege bağlı gerçi sezeryan dogumda 2 gun yatis normal doğum da 1 gun gereksiz geliyor bana bu kadar fazla seyler
Aa hiç bu açıdan bakmamıştım. Ben annemin bezlereni alı alı verdim
Ben de hastane cantam icin alcam fakat M beden mi L mi alsam kararsiz kaldim. 167 boy suan 72 kiloyum bel çevrem doğru ölçtüysem 97-100 civarında. 31 haftalik hamileyim. Ocak 20 gibi doğumum. Dogum sonrasi bel incelecegi için ona göre mi secmeliyim bedeni? Siz kaç kiloya hangi beden aldiniz
Ben de doğum çantam icin alcam da bedenine karar veremedim. 167 boy 72 kilo 31 haftalik hamileyim. Bel çevrem doğru ölçtüysem 97-100 civarında. M ile L beden arasinda kaldım. Dogumdan sonra bel de küçülecekse nasil tercih etmeliyim
Ben L alacagim trend yolda bakicam olmadi yorumlara gore alacagim benim doğum martta hayırlısı ile bakalim suan 78 kg 1.68 boy
Ben de trendyoldan baktim da. Benim boy kilomdakiler de kimisi M almış kimisi L . O yüzden kararsiz kaldim . Iade de edilmez. Fiyatıda ucuz değil ki israf olmasindan korkuyorum