Merhaba kızlar. Doğumdan sonra karına uygulanan baskı guya masajmış ama dayanılmaz ağrı diye anlatıyor herkes ne kadar önemli? Yapılmasına izin vermezsem sonrasında büyük sorunlar yaşarmıyım? Kan azlığımda var.
dogumdan sonra karına uygulanan masaj derken tam acık yazarmısınız böyle birsey yok normal dogumdanmi bahsediyorsunuz
Anlatmak istediginiz ve kendimce anladigim kadariyla o masaj degil normal dogumda bebek çıktıktan sonra dogum bitmis olmuyor tekrar karina bastirmaya devam ediyorlar bebeğin eşi oluyor icerde o düşurmek icin o yuzden dogumdan sonra karnimiz baski aldigi icin 3 4 gun cok acıyor sezeryanda ise karin kesilince direk bebegi kesi yerinden alalim diye birsey yok o kesi yerinden cikartmak icin yine karına baskı uygulanip bebek oÿle cikiyor ben sezeryan oldum o esnada hic acı hissetmiyorsun ama masanin sallanişından bebegi cikarmak icin baski oldugunu anladim 3 4 gün hani vücudumuz et keser deriz agrir ya o sekilde cok acıdı zamanla gecti ama masaj degil canim
Yok abla öyle değil içerde kan kalmaması için günde 1 kez olmakla 2 3 gün karına bastırıyorlarmış acısını dayanılmaz birşey gibi anlatıyor herkes . Peki sezeryan doğumda en çok acıtan neydi ve ne kadar acıtmışdı
kuzum bu kisiden kisiye degisir ama yemin ederim 10 kez dogursam 10 kez sezeryan olurdum o kadar rahatti benimkisi uyusukluk gecti sonda cikti ben hemen turumeye basladim aksamina yatakta diz çöküp oturdum benim cocugu cikartirke karnima cok bastirmislar o acidı içı 3 4 gun baskada acı hissetmedim canim eger sezeryan olursan agrisina acisina bakma bol bol yürü hemen ayaklaniyosun ben hastanede sonda cikinca merdivenlerden inerek disariya sigara icmeye inmistim azimli ol acin azalir kuzum
bu arada hic kan kalmamasi icin bende boyle birsey olmadi canim ama norml dogumda oluyormu bilmiyorum normal yapan arkadaslar gelir cevap verir canim en dogrusunu![]()
Ben 2 sezaryen oldum ikisinde de yaptılar kuzum. Sebebi içeride kan birikmesin diye. Eğer birikirse kötü olur. Aslında o işlem can yakmıyor ama biz canımız acıyacak diye düşündüğümüz için hemen alev alıyoruz ![]()
![]()
Merhaba sezryandan çıktıktan hemen sonra karnina bastırmak zorundaymis yani korkutmak gibi istemem ama gerçekten benim için acı biseydi kan alt ksimdan alsın diye bunu yapmaları lazımmış … masaj değil yani
Hastanede sezeryan sonra karna bı kere baskı yapılıyor oda içerde pıhtılaşma olmasın diye o kadar ağrılı bı şey değil aksine beni en çok rahatlatan şey oldu çok rahatlattı korkmanizi gerektirecek bı şey yok doktor zaten kan azliginizi bilir kan pihtilasmasi olmasın lohusa kanamaniz düzgün olsun diye yapıyorlar
İçeride kan kalmasin diye yapılan işlem . Bende ağrılı oldu, gece 4 TE gelip hemşire yaptı annneee diye bagirdigimi hatırlıyorum . Her vücudun acı eşiği farklı tabiki .
Çox teşekkür ederim abla çok iyi geldi yazdıklarını okumak yemin ederim korkum o kadar azaldı ki sözlerinden sonra İnşAllah gerçekten korkucak kadar değildir![]()
İnternette hep dayanılmaz acı gibi anlatıyor herkes abla. Beni dahada korkutuyor normal doğum yaparsam sancıya dayanamamaktan korkuyorum sezeryanda karına basmalarından korkuyorum
Evet herkes böyle anlatıyor doktorla konuşup istemediğimi söylemek istiyorum ama sonra yine hastanelerde kalmak istemem bebeğimi bırakamam
İnşAllah gerçekten söylediğin gibi olir abla sezeryanda en çok korktuğum şey
Abla ya benim ağrıya dayanıklılığım çok az. Bende bütün sülalaeyi çağırıcam galiba![]()
![]()
bende yapilmadi bile yapildiysada hatirlamiyorum acisa beynimde kalirdi hic acı hissetmedim Rabbim kolaylikla kurtarsin insallahhh![]()
Kuzum bana ağrı kesici iğne vurulduktan sonra yaptılar bu yüzden hissetmedim. Hatta benim kanamam çok yoğundu iki kere yaptılar. Öyle çok canım acısa emin ol hastaneyi yıkardım ben çünkü canım çok tatlıdır. Sen korkutma kendini. Hem herkes bir değil ki. Böyle şeyleri araştırıp köyü anıları okuyup canını sıkma sakın. Çocuk çıktı iş bitti diye bişey yok. İçerideki kanamayı akıtmaları lazım yoksa içeride birikir Buda büyük sorunlara yol açar.
Çok teşekkür ederim abla. ![]()
İnşAllah sonrasında güzel hatırlarım abla ilk bebek olduğu için çok korkuyorum bide dilini iyi bilmediğim bir ülkedeyim benim için ekstra zor. Desteğiniz için çok teşekkür ederim çok mutlu oldum yazdıklarınıza![]()
rica ederim canim![]()
![]()