Kızlar alışverişimi bitti sayıyorum. 23+2 haftalığız ve 14. Haftada başladım ve yavaş yavaş alarak bitirdim sadece isimli hastane çıkışı ve isimli anı küpü ve tarak yaptıracağım. Onun dışında bebek bezi ve temizleme pamuğu kaldı. Tabi kendine aldın mı bir şey diye soracaksanız almadım sadece göğüs uçu krem aldım ve tansiyon aleti aldım.
Pijama gecelik VS almadım çünkü bedenimi bilmiyorum. Zamanında doğarsa kızım inşallah Nisan ın ilk haftası doğacak şubatta alırım pijama takımı ve emzirme atleti diye düşünüyorum.
Öyle herşeyi bol bol almaya hiç gerek yok bütün alışverişimi internetten yaparım.lazım olacaksa kıyafet konusu da baktınız yetişmiyor sipariş verin gelsin kapınıza. 8-10 takımım var hastane çıkışlarıyla birlikte 5 Çorap 4 eldiven 4 5 tane şapka 4 zarf zıbın aldım. Zıbın çok az diyen olacak hiç az değil. Normal ideal kirlenince hemen elinizde yıkarsanız çabucak kurur. İlk aylar için öyle dolu dolu alıp masrafa girmeye hiç gerek yok. Bu kıyafetleri bulamayan bebeklerde var annelerde var. Ben öyle düşünüyorum. Battaniyeleri müslinleri de var. 2 müslin var battaniyeleri hiç saymadım ama 4 5 vardır rahat. Göğüs pompası, burun aspiratörü biberon seti emzik VS hepsi tamam. Şimdi kızımı beklemekle geçecek zamanım. Rabbim hepimizin kucağına bebeklerimizi almayı nasip etsin inşallah.
İlk bebeğim düştü hemen ardından hamile kaldım ve inanın sırf bu yüzden mi bilmiyorum sanki yıllardır hamileyim gibi hissediyorum. Yaşım 34 olunca birde tabi Nisan da ilk hamile kalmıştım şimdi Allah nasip ederse Nisan da doğum olacak 1 yıl hamilelik geçmiş olacak lohusalığı saymıyorum bile
Kızlar sizin de hamilelik süreci hızlı mı yavaş mı geçiyor? Alışverişi ne yaptınız? ![]()
![]()
Bizim de alışveriş bitti çok şükür ama son haftalarda hiç zaman geçmiyor hiç ![]()
Kuzum bende yenidoganlari az almıştım hep 3 6 ay aldım ama inan çok lazım oluyor herseyler büyük geldi kızıma zıbın çok lazım oluyor sürekli degisiyoruz ya kusuyor ya kakasını tasirtiyor yani fazlaca almamda fayda var elde yikansa bile kuruması peki peteğin üstün edahi atsan saatler alır
Doğru söylüyorsun yazın olsa hemen kururda kışın nemli kalıyor tam kurumuyor günde 3 4 kez komple üstünü değiştiriyorsun bence biraz daha almalısın
Evet,ah hemde kaç kez degiisyorum sürekli makina caliisyor,dün kusmadi sevindim ama minnoş altını taşırdı ![]()
![]()
![]()
Bencede zıbın çok lazım oluyor kusmalar bezden taşmalar herşey olabiliyor eğer bebeğin hiç uyumayan bir bebekse birde onu yikamaya vaktin bile kalmıyor şuan kıyafetten çok zibinimiz var
Benim 2 kızım var şimdi erkeğe hamileyim dolayısıyla erkege uygun kızların beyazları haricinde hiçbir şeyimiz yoktu. İkişer üçer kendim aldım çevremden de kullanılmış ama yepyeni kıyafetler geldi sağolsunlar şimdi birsürü şeyimiz oldu belki de giyemeden büyüyecek ilk dönemler için fazla küçük kıyafet almaya gerek yok çünkü çok çabuk büyüyor ve kullanamıyor yazık günah yediği helal giydiği haram derler
Benim ilk zamanlardan beri zaman geçmiyor ![]()
Ben de 3-6 AY aldım yorumlarda bir beden büyük alın yazıyordu ebatı küçükmüş sanırım. Birde ben annemlerde yaşıyorum kızım olacak inşallah o yüzden çamaşır yıkama kısmında annem yardımcı olur ya da bebeğe bakarken ben yıkarım. Nisan da doğacak tam bahar ayında çok soğuklarda doğmayacağı için çabuk kurur kurumazsa hemen sipariş veririm artık. Bebekler çabuk büyüdüğü için bedeni ne olur nasıl olur bilemiyorum o yüzden zıbın bu kadar az tuttum.
Bahar ayında doğacağı için kurur hemen diye düşünüyorum. Birde annemlerde yaşıyorum ben annem bebeğe bakarken çamaşırı elimde hemen yıkarım olmadı sipariş veririm hemen bedeni ne olur bilemiyorum küçük gelir büyük gelir kullanamayız VS diye.
Bakalım biz neler yaşayacağız
Annemlerde yaşıyorum o yüzden vaktim olur annem bebeğe bakarken ben hemen yıkarım elimde artık olmadı hemen bir 5 li zıbın sipariş veririm.
Çok haklısın canım ben de aynı şeyleri düşünüyorum bana da hediye gelecek kargoya verecem dedi bir manevi ablam sağolsun bir sürü şey almış sanırım biraz daha bir şeyler katıp içine öyle kargoya verecek o yüzden pek bişey almadım. Gönderdiği fotoğrafta ip kollu Zıbın VS de gördüm o yüzden az tuttum. Hatta takım bile almadım hep alıp göndermiş birde kızının kullandığı takımları da göndermiş yeni aldıkları sıfır takımlarda var sadece kızıma Çorap zıbın aldım birde ağız mendili onun haricinde inan bişey almadım. Doğunca yetip yetmediğini anlarız zaten Fuzuli harcama yapmak yazık günah onun yerine başka şeyler alınır. Doğunca bezi temizleme mendili ıslak mendili VS masrafı çok olacak. Fazladan şeyler almayı istemiyorum. İlk bebeğim doğacak çok heyecanlıyım ben de görünce ay bunu alsam çok güzel diyorum sepete ekliyorum sonra kendine gel var şimdilik doğsun büyüdükçe daha çok kıyafet alınacak alma diyorum kendi kendime. Anakucağıymış hamakmış inan hiç almadım gereksiz kapitalizm köleliğinden başka bişey değil. Ayrıca kızımı sallayarak uyutmak sakinleştirmekte istemiyorum alışmasın diye. Ve bebekler o şekilde uyumuyor bayılıyor biz uyuyor zannediyoruz. En önemli sakinleştirici anne teni anne kokusu
Valalhi kuzum evet bende hep yorumlara baktım da büyük aldım küçüğü az tuttum şimdi perişanım vakitte olmuyor gidip mağazaya bakmaya internnetn aldık bı Kac birşey ama inan ki yetişmiyor hem doğum sonrası olduğu için yani ayiotir söylemesi elimde dar kısıtlı aldım şimdi siparis verip ama pişmanım o kafar çok şey aldım ki şimdi ihtyacimkz olanlar kaldı hep .bnmde annem yanımda hergun yıkıyoruz kurutma makinal da var ama inan yetişmiyor bn zıbın olaran tek degik kiyaget olarak da alınmalı diye düşünüyorum keisnlikle ve inan o yıkamaya fırsatın kalmayacak …gece hiç uyumuyorlar yenidoganlarim hepsi sabah geç kalkıyoruz ki gündüz bütün gün temizlik yapmamıza rağmen sabah savaş alanı.ben pişmanım 3 6 bu kadar çok alacağıma yenidoagni çok tutsaymisim keşke zaten o kıyafetler zamanı kusması bile azalır ama şimdi temiz kıyafet yetismiyor
22 haftalıgız daha hicbirsey almadım inşallah alabilirim
35 haftalik oldu sadece takimlarini zibinini aldik esim ne zmn alacak bilmiyorum dün doktor hastane cantan hazir olsun dedi her gün esime söylüyorum ama umrunda değil. Her gün internet sitelerinden birsey bakmaktan yoruldum.sadece ben endiseliyim galiba.
Kıyamam cnm erkekler heo daha ilgisizler ama merak etme bebek dogduktan sonra çok degisiyorlar öyle bir bağlı oluyorlar ki ![]()
Hic zannetmiyorum gercektende su hamilelik zamanimda o kadar yoruldum ki
Yok kuzum gerçekten degisiyorlar hemde çok bende eşimle çok kavga ettim beşik için kiyafeterler alıyordum diye kızıyordu hatta bana sizi istemiyorum bıle demisligi vaf kavgada ,şimdi işten geldi başında bekliyor uyansın diye ![]()
Peki canım kaç tane olmalı zıbın ve takım en az sence? Zıbınlar istediğim gibi bulamadım inan zarf kısakol zıbın arıyorum bulamıyorum çıtçıtlı bir tane yerde buldum o da inşallah güzel çıkar.
Bence de endişelenme lisin hiç bir şey almadıysan ben olsam ben de tedirgin olurum. Ben nafaka parasıyla aldım hepsini hamile olduğum için mesleğimi yapamıyorum şuan riskli gebelik olduğum için. Ama 23. Haftada bitirdim 6 şar 7 şer sipariş verdim trendyolda gece gündüz nerde uygun ve yorumları iyi varsa beğendiğim onları favorilerim ve sepete ekledim liste yaptım listeyle gittim ve Aldıklarımı işaretledim yani şuan kızımın Allah a şükür herşeyi var. Hiç bir şeyden eksik kalsın istemedim ama fuzili şeylerde asla almadım. Anne bebek çantası, burun aspiratörü biberon seti emziği temizleme fırçası içinde. Babynest reflü yatağı, şampuan Pişik kremi yağı göğüs ucu kremi set halinde aldım Çorap zıbın müslin ağız bezi müslin battaniye örtüsü penye battaniye kalın battaniye yorganı yastığı Alt açma örtüsü Çantalı aldım ekstradan yıkanabilir Alt açma örtüsü aldım hem Alez niyetine kullanacam. Takımları 3 yaşına kadar hediye geldi. Bornozu da hediye geldi şapkası eldiveni takımların içinde zaten var almadım ekstradan. Göğüs pompası tırnak bakım seti tansiyon aleti aldım Ateş ölçeri var yani almadığım bişey kalmadı kendime hiç bişey almadım ama olsun. Sadece bezi ve temizleme pamuğu kaldı 2 paket ıslak mendili de var. Bakınca çok masraf gibi durmuyor ama alışverişe başlayınca liste yapınca çok şey çıkıyor hele ki ilk bebek doğacaksa. Ben hem uygun fiyatlı hem indirim yakaladım hem de çok önemli ihtiyaçları olacakları aldım ona rağmen çok tuttu yani. Annem de bebek arabası ve pusetini aldı Battaniyeler ve yorgan nevresim takımı yine annemden ona rağmen cidden alışveriş yaparken acaba yetişecek mi tedirginliği oldu.