Kızla acillll bakın 31 haftalık doğuma aldılar

Kizlar ikiz bebegim olacak 31 haftalık dün suyum geldi diye yatısim yapıldı cuma günü sezaryene alacaklar bu haftada doğum yapan varmı korkuyorum bebeklerim iyi olucak mi

2 Beğeni

Kizlar bilgisi olan yok mu :pensive:

31 hafta da doğan bebekler bir süre küvezde kalırlar. inşallah sağlıkla kucağına alırsın canım

1 Beğeni

Korkmayın Allahın izniyle herşey güzel olacak. Burada bir arkadaşımız vardı erken doğum tanısı ile yatışı yapılmıştı ve doktorlar 28. haftayı görmesi için tedavi uygulamıştı. O da ikiz bebek bekliyordu. Hepimiz çok dua ettik ve yanılmıyorsam 31 ya da 32 haftada bebeklerini kucağına alıp taburcu olduktan sonra buraya fotoğraf bile atmıştı.

İnşallah biri 1750gram biri de 1700 gram

2 Beğeni

Benim cok yakinim erken dogum yapti 2 hafta kadar kuvez de kaldi bebek ama sonra hersey iyiye gitti su ufaklik 3 yasinda gayet saglikli korkma stres yapma rahat ol Allahin izni ile saglikli bir sekilde alırsın, kucagina

1 Beğeni

31 haftalık doğum yapmak erken bir doğum olsa da, bu dönemde dünyaya gelen bebeklerin hayatta kalma oranları oldukça yüksektir ve modern tıp sayesinde bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi için birçok destek sağlanabilir. Özellikle ikiz gebeliklerde erken doğum riski daha fazladır, ama hastaneye yatışın yapıldığı için şu an en iyi yerdesin ve doktorların bebeklerin sağlığı için gereken her şeyi yapacaklardır.

31 haftalık bebekler genelde kuvözde özel bakım alırlar, çünkü akciğerleri ve diğer organları tam olarak gelişmemiş olabilir. Ama bu haftalarda doğan bebekler, yoğun bakımda uygun destek alarak çoğunlukla gayet iyi toparlanır. Senin ve bebeklerinin bu süreçte iyi bakılacağından emin olabilirsin. Ayrıca doktorların, bebeklerin akciğerlerinin gelişimini hızlandırmak için kortikosteroidler gibi ilaçlar vermiş olabilir, bu da bebeklerin dış dünyaya adaptasyonunu kolaylaştıracaktır.

Şu an yapabileceğin en iyi şey, kendini rahatlatmaya çalışmak ve doktorlarının yönlendirmelerine güvenmek. İkiz bebekler genelde biraz erken gelmeye meyilli olurlar ve bu haftalarda doğan birçok bebek güçlü ve sağlıklı bir şekilde büyüyor. İnşallah her şey yolunda gidecek, güçlü kalmaya çalış ve kendine iyi bak. Biz buradayız, seni desteklemek için. :people_hugging::two_hearts:

2 Beğeni

Çok saol morel oldu bana teşekkür ederim

İnşallah doktor genelde bebeklerin sağlıklı diyor değerleri yüksek ve güzel

İnşallah cnm işte eve boss dönmek de çok kötü ne güzel olurdu benimle donselerdi

İnşallah en kısa zamanda hep beraber yuvanızda olursunuz​:palms_up_together:t2: dua edicem sizin için. 27 28. haftalarda doğup sağlıkla eve dönen ikizler o kadar çok ki, 31 hafta onlara göre daha iyi. Anne karnında kaldıkları bir gün bile çok kıymetli, o yüzden güzel düşün, bol bol nefes egzersizi yap doğuma kadar, bebişlere de iyi gelir :cherry_blossom:

İnşallah sağlıcakla alırsın kucağına

Benim iki kızlarimda 30 ve 31 de doğdu ama tek gebelikti rabbim sagliklica kucaniza aldirsin insallah

Maşallah kiloları gayet iyi beninkiler 1440gr ilk kizm ikincide 1595 he doğmuştu

Cnm benim kaç gün kaldılar kuvezde

Bizim kuzenimizin 32 haftalık bebeğini almışlardı. O da tansiyonu yukselmiş bebekle anne arasindaki kan akişi bozuldugu icin erken almak durumunda kalmislar. Yaklasik 1 ay kadar kaldi küvöz de o da kilosunu tamamlamak için bekletmişlerdi. Onun hqricinde sağlık durumu iyiydi. Strese girme sende sen moralini yüksek tut ki dirayetli olasın ve bol bol sütün olsun bu süreçte sen de önemlisin

30 haftalık olan 30 gün kaldı 31 haftalık olanda 20 gün kaldı ama ciğer gelisitirid falan yapılmadı hemen doğdular kanamayla gititm doğuma alındım direk 4 cm açıklık vardi

Seninkinin kilosu iyi az kalır bence bana veridkleride büyük kızım 1.650 Gr di öbürü de 1850idi

Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebişlerinizi :hibiscus:

1 Beğeni

Anldm cnm aslında hani doğuma girip çıktıktan sonra belki modum daha çok düşer ayrı kalacam diye onlardan