Kış bebeği

Kızlar merhaba. Nasip olursa doğum kışa geliyor bu zamana kadar beşik yatak anne bebek bakım çantası ve bir tane 10lu hastane çıkışı aldım bu hafta sonu alışverişe çıkacağım. Yeni doğan ve 0.3 ay arası alışveriş yapacağım kaçar tane zıbın almam gerekiyor çok çabuk büyüyor diyorlar tulum alacağım bol bol 2 3 tane de 5li hastane çıkışı alacağım yine sizler neler aldınız kesinlikle gerekli dediğiniz ve gereksiz dediğiniz şeyleri paylaşırmısınız benimle :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

@aralik-anneleri
@tecrübeli-anneler Fikir alışverişi yapalımm​:smiling_face_with_three_hearts:

Benimkide kış bebişi ben 5 tane sıfır kollu zıbın 5 tane kısa kollu zıbım 5 tanede uzun kollu zıbın aldım bunları alırkende 0-3 ay 3-6 ay olarak aldım 6-9 ay 74 cm ve üzeri bebekler içinmiş yeni doğan bir bebek max 50 cm oluyor büyümesinide baz alarak ben sadece 0-3 ay ve 3-6 ay beyaz zıbınlar dan aldım toplam 15 tane takım olarakta uzun kollu patikli zıbınlı şeklinde 15 tanede öyle aldım onlarıda yine 0-3 ay 3-6 ay şeklinde aldım zaten hediyede geliyor aralarda çok nadir 6-9 ay şeklinde bir kaç parça eşyası var. 2 kalın battaniye 3 müslin battaniye aldım. Birde biraz alt üst ayrı takım halinde bir kaç parça kıyafeti var bir de tulum aldım peluş tulumlardan ben kafamda böyle taslak çıkardım yaza doğruda 6-9 ay şeklinde birşeyler alırım dedim

1 Beğeni

Patikli zıbınları ayaksız almak mı mantıklı ayaklı almak mı

Ben kış çocuğu olduğu için ayaklı aldım bazılarını bazıları ayaksız

Oda yaptınız mı

Yok ben sadeve park yatak aldım anne yanı beşiği oluyor hemde rahatlıkla toplanabiliyor başka yere götürebiliyor diye 1 yaşına kadar oda yapmayı düşünmüyorum çünkü anne yanında uyuycak onun dışında puset ana kucağı reflü yatağı aldım park yatakta 70x120 ebatlarında biberon emzik olarakta lansinoh markayı tercih ettim çünkü ucu anne memesi gibi oluyormuş ve bebek rahat kavrıyormuş benim bebiş alışverişim bu şekilde

Bende park yatak aldım 2 yaşına kadar bende oda yapmayı düşünmüyorum banyo ürünlerinde hangisini tercih ettiniz bide bebeğin eşyalarını nereye koyacaksınız kendi odanızdaki dolaba mı yoksa çekmece tarzı şeymi aldınız

Benim evim 3+1 yani oda sıkıntım yok yatak odamda bir bölmeyi onun bebek eşyası için ayırdım ben yazlık kışlık kaldıran tiplerden olduğum için gardrobumda yer var zaten eşyalarıda küçücük bişey kıyafetlerini oraya koyıcam bide çekmecelei şifonyer gibi vbirşeyim var orayada ıvır zıvır tarzı şeyleri koycam organizatör aldım hurç gibi asılanlar varya beziydi alt açmasıydı onuda öyle ayırdım bakım eşyası olarak daha almadım ama favladığım mustela oldu takım halinde şampuanı yağı falan banyosu içinde küvet olarak şu fileli trendyolda takım halindr satılan var onu düşünüyorum ben öylr aşırı kıyafet almadığım için bi bölme yetiyor benim aldığın kıyafetler genellikle kış ağırlıklı yaza doğru alırım yine 6-9 ay gibi çünkü çok hızlı büyüyorlar bebeğin giydiği haram yediği helal mantığıyla kafamda zıbın ağırlıklı davranarak uzun kollu şeyler aldım bide hediye ihtimallerinide göz önünde bulundurun ama hediyelerde genelde 6-9 aylık geliyor çok çol yakınlarınız anca 0-3 3-6 getiriyor gözlemlediğim duyduğum kadarıyla kendimeyse daha hiçbişey almadı süt sağmak için pompa lohusa geceliği fln bakmadım daha

Benim evimde 3+1 yazlık kışlık bende kaldırırım ama kaldırdığım halde dolaplarım dolu hep anlam veremedim bir türlü çocuk odası depo gibi fazlalık herşeyim orada çok kalabalığım var yani bakalım zamanla azaltırız herhalde yavaştan azaltmaya başladım ama daha çok azalacak var :smile:

Aa benim evimde tablo süs eşyası vs gibi şeyler dahi yoktur o kadar sade dümdüzdür gardrop içinde heralde öyle 2 kapağı eşimle bana yetiyor ben bir büyük gözüne elyaf yorgan yastık koymuştum aslında onlarıda artık yatağın altına koyup bebişe yer açtım :slight_smile:

1 Beğeni

Bende de yok öyle süs eşyaları ama yemek takımları çatal kaşık seti tencere seti vs çok hepside kutulu açmadım hiçbirini salondaki konsoloda sığdıramıyorum kutulu olduğu halde bunlarda hep çocuk odasında durur

Şuan kıyafet alma havalar serinlesin biraz sonra şuan kışlıklar yok ben acele ettim aldım çoğu yazlık ekim ayında doğumum

Yeni doğan içn baktıklarım hep kışlıktı aslında benim ya

O zaman al yavaş yavaş çok pahalı herşey yetiştiremiyorsun ben 1 ayda zor bitirdim annemle beraber oda düşün hiç ara vermeden bakına bakına aldım ki daha ne beşik ne araba ne puset yok içinde almadım onları daha ben ilçede yaşıyorum diye acele edip aldım onları

1 Beğeni

Benim 2.gebeliğim ve gerçekten çok hızlı büyüyorlar aldığım çoğu şeyi 1 kez giydirebilmiştim sadece.0 3 ay zıbın aldım 5 tane 5 tane de 3 6 ay.Yenidoğan takım 2 tane aldım 0 3 ay da 3 takım aldım 5li set şeklinde bana göre 10lu takım gereksiz geliyor diye almadım 5li tercih ettim uzun kol zıbında almadım zaten evde olacak sürekli kat kat giydirmemim anlamı yok diye düşündüm

1 Beğeni

Yeni doğanın ayağında çorap durmuyor çok haraketli olduğu için çıkıyor yeni doğan tulumları patikli alın

1 Beğeni

Deneyim olarak :blush: Sağım yaptığım sütü lansinoh biboranla veriyorum meme reddi yaşamıyorum :innocent::innocent:

1 Beğeni

Uni beybi şampuanını stok yaptım keza ıslak mendilini de ama ilk ay olabildiğince kimyasalları cildine temas ettirmemeye çalıştım altını temizlemek için sıkıştırılmış mendil kullandım bayağı bereketli bir ürün tavsiye ederim. Saklama kabına kaynamış dinmiş bi miktar su koyarak bebek çantamda da taşıyabiliyorum . Pişik kremi olarak bepantol aldım günde iki kezden fazla kullanmıyorum pudrasız bezlemedim şimdiye kadar da pişik problemi yaşamadım. Yeni doğan bebek bezi 8 paket kullandık zayıf doğdu bebeğim ama hızlk kilo aldı bez stoğu da yapmanızı tavsiye ederim. Aklıma gelenler şuanlık bunlar :innocent::cherry_blossom:

1 Beğeni

Bizde yeni doğan bezi alalım diyoruz da o kadar fazla gidiyormu ya 3 4 paket yeter diyr duşunmuştum acikcasi

1 Beğeni