Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi🥘

Yarın kırmızı mercimek çorbası yapacağım,güzel tarifi olan varmı?:yum:

soup eating GIF

2 Beğeni
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 litre su
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 baş soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı salça
  • tuz ve baharat
2 Beğeni

Ben genelde bu tarifi yapiyorum

1 Beğeni

Ben ek olarak salça eklemiyorum ve karnabahar sarımsak ekliyorum

1 Beğeni

Evet bi kere denemistim öyle de tadı çok güzel oluyor​:pinched_fingers:

1 Beğeni

Zerdeçal ve sarımsak mercimek çorbasında vazgeçilmezim :star_struck:

1 Beğeni

Kırmızı sevmiyorum salça eklemiyorum yeşil oluyor​:rofl:

1 Beğeni

Teşekkür ederim arkadaşım.

Sarımsakta katınca güzel oluyor dedi eşim birde limon sıkınca.

Senin yazdığın bu tarif kaç porsiyon acaba :smiling_face: Birde blendr yok bende blendrla karıştırmasam olurmu?

Blendrla karştrınca güzel oluyor soğan doğrayanın varsa onunla yap

1 Beğeni

Elektriksiz olandan bendeki,elektrikli olsa bile onunla olmazki hem

1 Beğeni

O zaman çok kaynat mercimeyi iyice pişsin

1 Beğeni

4 kase çıkıyor orta bir kaseyle blendrla yapıyorum iyice cekiyorum ben eger yoksa sizin iyice kaynata bilirsiniz karıştirarak afiyet olsun simdi den​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Ocak gücü ne kadar olmalı azmı çokmu

Mercimegi ilk basta pisirirken orta ateşte amma kaynayinca kısın basinda durun taşabiliyor kaynadiktan sonra normal ateste pisirebilirsiniz

Çok sağol canım yordum senide :smiling_face::tulip:yarın bu tarifte yapacağım ama anlamadığım bişey var ki blendrla cekemeyecegim diye benim patatesler diri mi kalacak yani küp küp

Evet mallesef öyle kalacak içlerinde iyice pisirseniz bile veya kucuk kucuk dograyarak yapabilirsiniz sonra piserek yok olabilir

Sağol canım :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Yağ ve 1 kaşık unu kısık ateşte hafif kavur daha sonra 2 diş sarımsak rendele ve 1 çay kaşığı kadar zencefil tozu koy. Tuzunu zaten kendin ayarlarsın düdüklüde 15 dk da hemen pişiyor. Piştikten sonra blender dan geçir. Lokanta usulü tarif bu canım :yum::yum::yum: mmmmmmm :smiling_face::smiling_face:

1 Beğeni

Tel çırpıcın varsa çırpa çırpa pişir. Patatesler ezilir hatta belli bile olmaz. El rondosu varsa ipli falan onunla ya da rende yapabilirsin. Öyle büyük kalmazlar. Tel çırpıcı ile de çırparsan tertemiz olur. Ben önceden hep öyle yapıyordum.

1 Beğeni

Blendır çok kullanışlı aslında. Öyle gayet makul fiyatlıları da var. Yerinde olsam alırdım bir tane. Ben sürekli kullanıyorum

1 Beğeni