Bu çok güzel fikir oldu sağol arkadaşım
Blendrdan geçecek yemek hiç pişirmedim ,o yüzden yok bende.
Zaten almayı düşünüyorum,ek gıdaya geçtik diye ,lazım zaten alacağım inşallah canım
Bu tarifide deneyeceğim teşekkür canım
Afiyet olsun
Ek gıdada blender kullanmayı önermiyor doktorlar canım. Gıdaların besin değerini düşürüyor
Öylemi bilmiyordum ,ısrarla bana al diyenler oldu.
Teşekkür ederim canım
Aslında ben bişey düşündüm acaba patatesi ve soğanı rendeleyipmi dökeyim yemeye ne dersiniz kızlar @NURAN @Cananevleksiz @Nergiz13 @Müzeyyen42 @Zühre @Özgül
Olur daha iyi olur hatta
@Sevane Mən mərciməyi yuyub atıram qazana üstünədə aparacağı qədər su . Soğan, kartof, kökü rəndələyib atıram üstünə isdədiyim ədviyyatlarıda əlavə edib duzunu atıram qoyuram qaynasın qaynadıqdan sonra qazı biraz azaldıram qatılaşsın deyə blendr istifadə etmirəm çünki ən sonda da yağını əlavə edib qarışdırıb servisdə də nanə qurusu səpib, limon sıxıb yeyirəm
@Sevane Ben
1 yemek kaşığı tereyağı
1 baş soğanı (4 de bölüyorum)
yarım yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı kırmızı mercimek (bol su ile yıkanmış)
1 tane tavuk bulyon (ben kendim yapıyorum buz kalıplarına koyuyorum)
5 su bardağı sıcak su
Az tuz
Bütün malzemeleri katıyorum çiğden kısık ateşte kavuruyorum az sonra suyunu ekliyorum piştikten sonra blenderdan geçirip ufak bir cezvede az sıvıyağ ve nane kavurup ekliyorum aşırı güzel oluyor lokanta usulü afiyet olsun
Olar həə elə et
Bir de ben kesinlikle tarifte yazandan fazla su ekliyorum yoksa çok katı oluyor mercimek çorbası. Patatesli yaparsan özellikle.
Olabilir canım
Evet bak daha iyi olur
Hepinize çok teşekkür ederim canlarım
Hepinizin yazdığı tarifte deneyeceğim ,pismemiş mercimeğim var daha
Bugun
@Cananevleksiz verdiğin tarifi yaptım ek olarak sarımsak katıp sonda limon sıktım
Çok lezzetli bir tarif oldu çok sağol
Bende öyle yaptım canım sağol
@Aysell @Leyla1991 mutlaka deneyeceğim
Ellerine sağlık
Çoook güzell görünüyor @Sevane ellerine sağlık,afiyet şifa olsun
Teşekkür ederim canlar @Cananevleksiz @Müzeyyen42