Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi🥘

Bu çok güzel fikir oldu sağol arkadaşım​:tulip:

1 Beğeni

Blendrdan geçecek yemek hiç pişirmedim ,o yüzden yok bende.

Zaten almayı düşünüyorum,ek gıdaya geçtik diye ,lazım zaten alacağım inşallah canım

1 Beğeni

Bu tarifide deneyeceğim :yum:teşekkür canım :tulip:

1 Beğeni

Afiyet olsun :hugs:

1 Beğeni

Ek gıdada blender kullanmayı önermiyor doktorlar canım. Gıdaların besin değerini düşürüyor

1 Beğeni

Öylemi bilmiyordum ,ısrarla bana al diyenler oldu.

Teşekkür ederim canım​:blush:

1 Beğeni

Aslında ben bişey düşündüm acaba patatesi ve soğanı rendeleyipmi dökeyim yemeye ne dersiniz kızlar @NURAN @Cananevleksiz @Nergiz13 @Müzeyyen42 @Zühre @Özgül

1 Beğeni

Olur daha iyi olur hatta

1 Beğeni

@Sevane Mən mərciməyi yuyub atıram qazana üstünədə aparacağı qədər su . Soğan, kartof, kökü rəndələyib atıram üstünə isdədiyim ədviyyatlarıda əlavə edib duzunu atıram qoyuram qaynasın qaynadıqdan sonra qazı biraz azaldıram qatılaşsın deyə blendr istifadə etmirəm çünki ən sonda da yağını əlavə edib qarışdırıb servisdə də nanə qurusu səpib, limon sıxıb yeyirəm

1 Beğeni

@Sevane Ben

1 yemek kaşığı tereyağı

1 baş soğanı (4 de bölüyorum)

yarım yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı kırmızı mercimek (bol su ile yıkanmış)

1 tane tavuk bulyon (ben kendim yapıyorum buz kalıplarına koyuyorum)

5 su bardağı sıcak su

Az tuz

Bütün malzemeleri katıyorum çiğden kısık ateşte kavuruyorum az sonra suyunu ekliyorum piştikten sonra blenderdan geçirip ufak bir cezvede az sıvıyağ ve nane kavurup ekliyorum aşırı güzel oluyor lokanta usulü afiyet olsun :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Olar həə elə et

1 Beğeni

Bir de ben kesinlikle tarifte yazandan fazla su ekliyorum yoksa çok katı oluyor mercimek çorbası. Patatesli yaparsan özellikle.

1 Beğeni

Olabilir canım

1 Beğeni

Evet bak daha iyi olur

1 Beğeni

Hepinize çok teşekkür ederim canlarım​:heart::blush:

Hepinizin yazdığı tarifte deneyeceğim ,pismemiş mercimeğim var daha :blush::grin:

Bugun @Cananevleksiz verdiğin tarifi yaptım ek olarak sarımsak katıp sonda limon sıktım :blush: Çok lezzetli bir tarif oldu çok sağol

3 Beğeni

Bende öyle yaptım canım sağol :heart:

1 Beğeni

@Aysell @Leyla1991 mutlaka deneyeceğim​:star_struck:

1 Beğeni

Ellerine sağlık :relieved:

1 Beğeni

Çoook güzell görünüyor @Sevane ellerine sağlık,afiyet şifa olsun​:heart::smiling_face_with_three_hearts::pinched_fingers:

1 Beğeni

Teşekkür ederim canlar @Cananevleksiz @Müzeyyen42 :heart::heart:

2 Beğeni