Kızlar mrb,kimyasal gebelik yaşadım,hamile kalmak için beklemeye gerek varmı? Nasıl bir yol izlemeyelim yaşayanlar yazabilir mi ?
Benim en baştaki testim büyük ihtimal kimyasal gebelikti sonra bir düşük ve şimdi tekrar hamileyim elhamdülillah kimyasal da beta degisince vücut ister istemez tepki veriyor uzun uzadıya ara vermene gerek yok ama en az 1 ay vermelisin bana kalırsa iki reng dönemi geçtikten sonra kadın 2 donmede bir vücudu rahmi yenilenirmis istersen 2 regl dönemini bekle istersen en az 1 ay kendini psikolojini vücudunu dinlendir bence tabi bu benim görüşüm nasıl istersen
Çok teşekkür ederim çok haklısınız en az 1-2 ay beklemeyi düşünüyorum sonrası kısmet diycez artık
Ben de yaşamıştım 3 ay beklemiştim daha iyi toparlanır rahmin demişti doktorum.
Tavsiyem en fazla bir ay beklemen zaten hemen gebe kalamıyoruz eğer ilk gebeliğinse bir ay sorma yine dene derim
Bence 2 ay bekle, rahim kendine gelsin, vücudun toparlansın biraz. Daha sağlıklı olur
Bence kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman düşünmelisin ben böyle yaptım. Doktorlar hala 3 ay bekleyin diyor ama güncel makaleler 3 ay beklemenize gerek yok rahim şuan büyüdü yumurtanın tutunması yerleşmesi daha kolay olur diyor.
İlk gebeliğim değil bitane kızım var bakalım kısmet olursa 1-2 ay bekleyip sonra tekrar düşünmek istiyorum. Evet belki çocuğumuz olmasa genetik araştırma vs giderdik ama bebeğimiz var. Ve doktorlar genel olarak karından alttan kandan baktılar sıkıntı yok dediler kısmet hayırlısı bakalım, Allah’ım isteyen herkese nasıp etsin inşallah
Alttan baktılarsa iyi ama bir ara rahim filmi çektirmeni tavsiye ederim. Bazı kadınlarda kız çocuktan sonra rahimde perde oluşuyor. Kontrol amaçlı baktırabilirsin canım
Bugün kan ve idrar testi verdim doktor değerlerimw göre hamilensin dedi ama Ultrasonda kese gözükmedi hiçbir şekilde kimyasal gebelik olabilir dedi morelim çok bozuldu hanımlar sizce nedeni ne olabilir
Geç döllenme olmuş olabilir canım bilemedim ki
Doktorda öyle söyledi Çarşamba günü tekrar vercem kan testi. Kafama bişey takıldı beta değerim normalmi canım
Kese 5 haftalikken net gorulebiliyor sanirim. Benim ilk olcturdugumde 1300 kusur cikmisti beta hcg, ertesi gun doktor baktığında kese gorunuyordu ve 5 haftalik oldugunu soyledi. Sizinki henuz 2-3 haftalik falan olabilir belki de.
Hımm öyle mi derseniz bende bu şekilde düşünüyorum ama doktor kafamı karıştırdı sanki hamilelekten çok dış ve kimyasal gebe olma ihtimali üzerinde çok durdu. Yakın zamanda başka doktora gidip tekrar test vermiştm devletti o doktor baya ilgiliydi yumurtalıklarımla ilgili bi sıkıntı olmadığını söyledi. Özeldeki doktor açıkcası bi çok test yaptı olumsuz konştu
canim ben kan verdigimde 310 cikti doktor ne kese ne bebek gormedi haftaya gel dedi ben gitmedim biraz bekledim acilde kan verdim 3792 cikti sonra randevu aldim gittim bebegide kalp atisinida gordum
Bence hamileligin baslarindasiniz su an o sebeple kese gorunmuyor. Olumsuz ihtimaller de tabii ki her zaman hepimiz icin var ama onlara yogunlasmak icin bi sebep yok bence. Herhangi bi sikayetiniz vs yoksa biraz daha bekleyip tekrar kontrole gidebilirsiniz.
Anladım canm bnmde kafam çok karıştı şimdi çarşamba güni gitsemmi yoksa siz gibi beklesem?
Tabiki doğru söylüyorsun canm
Aslında normal ama geç döllenmeden dolayı kese görülmemiş olabilir ama kesin sonuç doktor bilir biraz daha bekle bu hafta içinde tekrar test ver bakalım kaç çıkacak