Kizlar merhaba sata göre 7+2 günlük hamileyim bugün doktor kontrolünde 6+3 dedi doktorum ama gelişim vs herşey normal dedi buna göre uygulama da bende değiştirmeli miyim? Ayrıca 6+3ken yine muayene de kalp atışını duydum bugünde duydum ama çok fark yoktu arada problem mi bu?
Geç döllenme olmuş olabilir canım zamanlar haftasını yakalıyor merak etme canım
Bilmiyorum ama 4 haftalıkken öğrendim doktor demedi geç döllenme diye daha adetim bile gecikmemsti
Bunu bilemezki cihaz ne gösterirse onu söylüyorlar canım ve zaten en son regl tarihi baz alınıyor merak etme
Anladım teşekkür ederim bu ara bulantılardan çok beslenemiyorum o yüzden diye düşünüp üzüldüm
Bulantı için bir konu altında toplandı herkes ordan bakabilirsin
Hamilelik boyunca hafta degişmeleri çok oluyor benim 3 hafta önden gittiği bile oldu ama hep son adet tarihime göre takip yaptım
Bazen acile gidiyoruz soruyor kaç haftalık diye şuan 7+4 diyorum ultrason da bakıyor 6+4 diyor mesela nasıl bilmiyorsunz vs deyip tersler gibi konuşuyor ondan dolayı sordum yine sat tarihini söylüyoruz yani
Benim 2 hafta geriydi simdi 1 hafta ileri yakaliyorlar merak etme
Terbiyesizlik etmişler size. O nasıl laf öyle nasıl bilmiyorsunuz falan. Hiç kafanıza takmayın böyle aptal insanları siz hamileliğinizin tadını çıkartın. Hamilelik süresi hesaplanırken zaten hep extra 1 hafta katılıyor üstüne, yani adet haftamız. Bebek aslında hep 1 hafta küçük oluyor ama siz 7 haftalık hamilesiniz. Yani adetinizle birlikte olan sayı doğru hafta sayınız. Benim de çok kafam karışmıştı, gayet normal böyle sorularınızın olması uygulamadan da değiştirmeyin haftanızı, biri sorarsa kaç haftalık diye 7 haftalıksınız. Sağlıkla gelsin bebişiniz 🫶🏻
Çok teşekkür ederim hepimzn sağlıkla gelsin inşallah
1 hafta oynama, çok normal. Ultrasondan ultrason ‘a göre değişir. Örneğin geç döllenmemi değil mi doktorunuzun zaten son regl tarihini şu tarih olarak kabul edelim der . Böylece eşitlenir tarih. Ki bu tarih belirlemeyi doktorun bu haftalarınızda yapması lazım? Bu arada devlette mi takiptesiniz?
Gebeliğin ilerleyen haftalarında son regl tarihi sabit tutulduktan sonra o tarihe göre bazen bebek ileri bazen geri olabilir. 3 haftaya kadar gerilik normal kabul edilir. Ama şuan sizin gebeliğinizin çok başı, öncelikle döllenme tarihi tespit edilemeli.
Evet devlet hastanesinde takip ediliyorum öyle söylüyorlar ama yine de tecrübeli annelere sormak istedim içim rahat etsin diye teşekkür ederim bilgiler için
Ben zaten zayıf olduğum için korkuyorum ya iyice zayıflarsam ve bişey olursa diye inşallah öyle olur benimki de