Kızlar ilk trimester bulantılarınız ne zaman bitti? Bazı kişilerde hiç bulantı olmuyormuş. O şanslı azınlıktan arramızda kimse var mı
Maalesef şanssiz ben. 2ci trimestr deyim ama hala bulantım oluyor,bugün bile oldu.peşimi birakmiyor bulantı
- Trimester’a geçtikten sonra azaldı ama ara ara yokluyor hala. Ama 1. Trimesterdaki gibi yemeden içmeden kesecek kadar değil çok şükür
Benim 16. Haftamda yavaş yavaş bitti. Beni en çok sigara kokusu mahvetti. Ben hiç bulantıdan şikayetçi olmadım. Bulantım olsa da olur yeter ki kanamam olmasın diyordum. İlk üç ayım korku ile geçti
Neden sigara?eşinmi kullaniyor?
Evet eşim içiyor. Dedeler içiyor
Bugün 7+5 . Bulantı nerdeyse ilk testi yaptığımdan bu yana var ama normal hayatıma devam edebiliyordum. Son 4 5 gündür sabah uyanınca kusmaya çevirdi. Kussam da bastırsam da her türlü akşama kadar kendime gelemiyorum bi şey yiyemiyorum. Bi de sabah uyanınca decavit ve omega 3 kullanmam lazım bari yarım saat midemde tutabileyim diye uğraşıyorum gerçekten çok zorluyor. Doktora giden var mı bununla ilgili ? Randevuya da 1 hafta var tam
Ben omega 3 gibi vitamin minerallere 4. Aya doğru başladım. İlk 3 ay folik asit kullanıyordum Ben de doktoruma sormuştum kusarsam folik asit etkisini kaybeder mi bebek beslenir mi dedim Diyette olduğum için biz bulantıyı kesmek istemedik. Bulantıyi kesersek iştahın artar dedi Bebek ilk 3 ay anne deposundan besleniyor. 4. Ay anne yediklerinden besleniyor. Kisaca bi şey olmaz dedi @eceaydın Bu arada aramıza hoşgeldin
Hoşbuldum teşekkürler @Cansu Ocak ayında 5 haftalık hamileymişim farketmedim düşük yaptığımda öğrendim hamile olduğumu. Kürtaj olmadı ilaç verdiler evde tamamladım sancıdan öle öle. Bekleme kararı aldım hazır olana kadar. Ocaktan marta ailemin yanındaydım evime döndüğüm an hamile kalmışım Bu arada korunma yöntemleri araştırıyordum ama çoktan hamile kalmışım Böyle olunca belki takviyelere erken başladı. İğne de yaptırdık. Normalde hamilelik başından itibaren pilates yürüyüş yaparım diye planlıyodum önceden şu an hepsi yasak. İnşallah ilk 3 ayı geride bırakınca duruma göre onay verebilirmiş. Peki kusmadan sonra boğazımdaki o parçalanma hissini geçirmek için ne yapabilirim akşama kadar kalıyor o orda
Duygularını çok iyi anladım. Benim de ikinci hamileliğim. İlki 7 haftalıkken kendiliğinden düştü ama parçaları kalmış kürtaj yaptılar. Benim hiç ağrım olmadı. Doktor da ağrımın olamamasına şaşırdı. Tıbbi genetiğe gittik pıhtılaşma yatkınlığım varmış. Hamile oldugumu öğrendiğim günden beri kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Kendimizi hazır hissettimizde ikimci hamileliği planladık. Şimdi şükürler olsun 25+1 olduk. Ben de hamilelik başından beri spor yaparım diyordum. 16. Hafataya kadar yatak istirahatinde kaldım. Son kontolde doktorum günde yarım saat yürümemi istedi. Allah evlat acısı göstermesin. Biz eşimle etkisinden aylarca çıkamamıştık. Şimdi gebelik okuluna yazıldım orda bol bol hareket öğretecekler. Boğazda kalan o his için su içip bi şeyler atıştırmanı öneririm. Kendiliğinden geçiyor. Sormak istediğiniz sorular olduğunda çekinmeyin. Cevabını bilmiyorsam bile beraber araştırırız. Bebeğiniz sağlikla gelsin @eceaydın
Merhaba,aynisi bende yaşaniyordu.ilac kullaniyorum.biraz hafifledi …ilacın adı vomiklon,ilaç dun bitdi diye .miyde bulantı yine kendini gosteriyor…bende alacağım yine
Allah tekrarını yaşatmasın @Cansu Çok şükür sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim. Daha doğrusu hepimize Çok teşekkür ederim Reflüm var bi 6 yıldır o yüzden de bu kadar boğazımda yanma oluyor olabilir asit birikmesi oluyordu Bol su içmem gerek ama su bulantı kusma yapıyor şu an kör gibi el yordamıyla ilerliyorum resmen hamilelikte Salatalık iyi geliyor gibi ordan devam artık
Merhaba @Cesurumm Daha küçücükken ilaç kullanmayayım mide bulantısı sonuçta dayanabilirsin diye düşünüyordum kusmalar başlamadan önce ama şu an emin değilim 1 hafta sonra kontrol var günlük kusma devam ederse sanırım doktora rahatsız olduğumu söylicem
Reflünün çok bunaltıcı olduğunu biliyorum. Zaten biliyorsunuzdur ama baharat ve yağlı yemekeleri azaltmak fayda eder. Süt de mide asitini dengelediği için rahatlatabilir. Bulantılarım varken sadece yoğurt, meyve ve nesquik kahvaltı gevreği yemek iyi geliyordu. 6 aydır hiç kola içmiyorum. Geçen gün canım çekti biraz içtim. Hemen midem yanmaya başladı. Hamilelik vücudu daha da hassaslaştırdı.
Evet zaten kahvaltıyla yaşıyorum gibi bi şey haşlanmış yumurta en yakın arkadaşım oldu Süt de midemi rahatlatırken bağırsakları sıkıştırıyor hangisi daha kötü bilemiyorum ama dün yumurta da midemi bulandırınca gidip nesquik aldım hiç yoktan iyidir diyerek. Kola ve Nescafe bağımlısıydım resmen kolada zorlanmadım ama Nescafe hala içiyorum eşim süt tozu yerine süt koyduruyor sadece . Sigara da kullanıyordum 32 gün olmuş normal sigara içmeyeli Bulantı ve grip aynı anda geldiği için sigarayı özlemiyorum bi de berbat koktuğu için 9 ay bırakıp sonra içmem inşallah deli işi gibi
İlk üç ay hiç bitmeyecek gibi geliyor ama bitiyor. Ben de bulantı olunca sigaradan tiksindim. Şuan sadece sigara kokusu duyunca midem bulanıyor. Bazen radyoda ahmet kaya şarkısı çıkıyor o zaman sigara dürtüyor. Sigarasız yaşarsam bebeğimin faydasına olur diye kendimi avutuyorum. Umarım tekrar başlamam. Bebeklerimiz yeşilaycı olacak gibi
9+5 teyim çok azalmaya başladı şükür
İnşallah öyle olur @Cansu Ben de çok severim Ahmet Kaya En çok temizliği bitirip türk kahvesiyle yaktığımda keyif alırdım ama çok uzun zamandır onu bile içemedim Eşim de bıraksa keşke diyorum ama bebek kucağına gelmeden baba olduğunu anlar mı bilemicem
Merhaba @afrikanın_gelini54 hoşgeldiniz
Çok sevindim darısı başıma inşallah @afrikanın_gelini54