Kek tarifleri

Trilice kesinlikle cok severek yaptigim bi tarif

Kesinlikle deneyin kisceler

Çok severim. Daha once yapmak hiç kısmet olmamıştı bu vesile ile en kısa zamanda yapacağım. Teşekkür ederim :star_struck:

Kesin dene sekerim asiri derecede lezzetli

Yazmaya eriniyorum ama sizin için yazayım

1 su bardağı şeker 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 adet rendelenmiş havuç 1 çay bardağı ceviz 1 adet kabartma 1 adet vanilin Göz kararı un koyuyorum

Yapılışı Derin bir kaba 3 yumurta 1 su bardağı şekeri koyup kabarıp rengi sarımtırak olana kadar çırpıyoruz üzerine süt ve sıvı yağ ekliyoruz ve iyice karıştırıyoz daha sonra üzerine rendelenmiş havuç ve cevizimizi ekliyoruz (ben üzerine ek olarak bir adet limon sıkıp onunda sarı kabuklarını rendeleyip beyaz kısmına değmeden ondan da koyuyorum) daha sonra şekerli vanilin ve kabartma tozunu elekten geçirip koyuyorum daha sonra unumu hiç ölçmedim hep kıvamını tutturduğum için göz kararı da un koyuyorum kek kalıbını ilk önce margarinle yağlayıp içinde un gezdiriyoruz çok güzel çıkıyo çünkü öyle yapınca 20 dakika 180 derece de pişiriyorum kürdan testi yapıyorum fanusumda bi beş dakka ağzı kapalı dinlendiriyorum yumuşacık oluyo afied olsun herkese

Ellerin dert görmesin teşekkür ederim :star_struck::smiling_face_with_three_hearts::tulip:

Rica ederim yaparsanız nasıl olduğunu duymak isterim

Tabi fotoğraf bile atmak isterim eksik malzemi (havuç ve süt) tamamlar tamamlamaz pişiricem :smiling_face_with_three_hearts:

Pişirdim arkadaşım tarif için teşekkür ederim bi limonu unuttum. Bir de sıvı yağı birazcık azalttım. 30 dakikada pişti. Tadı harika oldu. Çayın demlenmesini bekliyoruz

Afiyet bal şeker olsun inşallah beğenirsiniz çok mutlu oldum denemenize afiyet olsun tekrardan :two_hearts::white_heart:

Tadını çok beğendik. Eşim normalde havuç sevmez. Kekin tadına baktı, beğendi. Teşekkür ederiz :rose::star_struck:

Islak keki yorumlayan varsa,farklılık katan varsa,püf noktası bu diyenler tarif paylaşa bilirmi? Bu gün yapacağım sizlerede sorayım

Hamuruna elma rendelersen kek daha yumuşak oluyor. Benim de canım kaç gündür kek isiyor ama bir türlü elim el vermedi

@Cansu Deneyeceğim

Denedin mi arkadaşım nasıl oldu

Arda’nın Mutfağı

Portakallı Çikolatalı Kek

Portakallı Çikolatalı Kek Malzemeleri 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı süt 1 adet portakal kabuğu – rende 1 adet portakalın suyu 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı damla çikolata Çikolatalı Sos için Malzemeler 1 su bardağı damla çikolata 1 su bardağı krema Kek için; Bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından ayçiçek yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Portakal kabuğunu rendeleyin ve portakal suyunu ekleyin. Çikolata hariç bütün kuru malzemeleri elekten geçirerek sıvı harca ekleyin ve bir spatula yardımıyla dışardan içeri doğru karıştırın. İyice yağladığınız kek kalıbınıza kek harcınızı dökün. Üzerine damla çikolataları ilave edin ve bir çatal yardımıyla hafif içeri doğru karıştırın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.

Çikolatalı Sos için; Bir tavada kremayı ısıtın ve ocağın altını kapatıp içine çikolataları ilave edip karıştırın.

Birleştirmek için; Fırından çıkan kekinizi servis tabağına alın üzerine hazırladığınız çikolata sosunu gezdirin.

Dün ilk kez bu keki yaptım biz çok beğendik kesinlikle tavsiye ederim :heart_eyes:

Eve portakal girdiği gün yapıcam :innocent:

Yaptığın da yorumunu yazarsın :smile: bakalım beğenecek misin?

Hanımlarr yeni kek tarifi yokmu? :pie::yum:

Malzemeler= 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı vanilya 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 2 adet elma Fındık kırığı Yapılışı =

1. Diğer kek hazırlanışından farklı olarak karıştırma kabına öncelikle sıvı yağ, yoğurt, şeker ve vanilyayı alarak şeker eriyene kadar çırpalım.
  2. Krema şeklinde hazırladığımız karışımımızdan 1 su bardağı kadarını sos olarak kullanmak için ayıralım ve buzdolabına kaldıralım.
  3. Kalan karışımımıza yumurtalarımızı ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
  4. Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Koyu bir kıvam alan kek harcımız hazır.
  5. Kabuklarını soyduğumuz elmalarımızı ince olacak şekilde dilimleyelim.
  6. Kekin tabanının yapışmaması için kelepçeli kek kalıbımızın altını yağlı kağıtla kaplayalım. Benim kullandığım kalıp 25 cm çapında idi. Eğer kelepçeli kalıbınız yoksa borcam ya da farklı kalıplarda da yapabilirsiniz.
  7. Hazır olan kek harcımızı kalıbımıza boşaltalım ve düzeltelim. Kalıbımızı sağa sola sallayalım ve harcın eşit şekilde yayılmasını sağlayalım.
  8. Elma dilimlerimizi kekimizin üzerine dilediğimiz şekilde dizelim.
  9. Son olarak kekimizin üzerine fındık kırığı serpiştirerek önceden ısıtılmış 180°C fansız fırında yaklaşık 40 dakika kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım.
  10. Sürenin sonunda keki fırından çıkartalım ve ilk sıcaklığının çıkması için 1-2 dakika bekletelim.
  11. Ayırdığımız sosu kekin üzerine boşaltalım ve fırça yardımı ile kekin her yerine gelecek şekilde yayalım.
  12. Tamamen soğuyan kekimiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun

Ben bu keki yapıyorum herkes çok beğeniyor. Normal elmalı keklerden farklı ve bence çok çok güzel. İsterseniz deneyebilirsiniz.