Kek tarifleri

Merhaba hanımlar sevdiğiniz kek tariflerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz

2 Beğeni

Kuru fasulyeli keki denedin mi :rofl::rofl: @Betuesk

1 Beğeni

Öyle bir şey yok değil mi Bu sadece bir şaka değil miiii​:joy::joy: Gerçekten var mı öyle bir şey Ama nedeeeennnnn ahahhahaha

2 Beğeni

Çok güzel bir tadı var. Kestaneli kek yemişsin gibi tat alıyorsun. Canım çekti yapılışı da çok kolay

3yumurta, 1 su b. Toz şeker, 1 su b. Dökülmüş ceviz, 2 su b. Haşlanmış kuru fasulye, yarım su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilin

Yumurtayı şeker ile çırp haşlanmış k. Fasulye blendırda ezilir, kalan malzemelerin hepsi bileştirilir, yağlanmış kek kalıbına dökülür, önceden ısıtılmış 180 derece 40 veya 45 pişirilir bıçak veya kurdan ile pişip pişmediği kontrol edilir afiyet olsun

4 Beğeni

Değişik tarifler severim denicem bakalım nasıl olcak

2 Beğeni

Afiyet olsun begenirseniz yorumunuzu bekliyorum

Kekin böyle bir görünümü var rahmetli ananem üstüne sos da yapardı

8 Beğeni

Benim en sevdiğim kekim havuçlu cevizli olan kekim bayılıyorum

2 Beğeni

Paylaşmak ister misin :star_struck:

1 Beğeni

Amaa neden böyle bir tarif var ki :smiling_face: o kadar hamur işi bilirim kuru fasulyeliyi ilk defa duydum :smiling_face:

3 Beğeni

Ben güzel kek yapamıyorum evlenmeden önce hiç kabarmıyordu tepsiye koyduğumdan daha ince alıyordum şiödi biraz kabartmaya başladım. Keki yapamıyorum ama baklavayı yapıyorum. :rofl::rofl::rofl:

2 Beğeni

Benim ve yiyenlerin favori keki elmali kekim ıslak kek gibi oluyor cok lezzetli hemen tarifini vereyim :smiling_face:

3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardagı sıvı yağ 3 adet elma 2 tatli kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un

İlk önce elmalarin kabuklarini soyup bir tavaya rendeliyoruz üzerine cok degil iki yemek toz şeker atıyoruz ve elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz soğumaya bırakıyoruz daha sonra Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar karıştırıyoruz sütü ve yağı ekleyip tekrar karıştırıyoruz elma ve tarçını da koyup karıştırdıktan sonra kalan diğer malzemeleri de ekliyoruz yağladığımız kalıba döküp 180 derece fırında içini çekene kadar pişiriyoruz ( dilerseniz siz içine cevizde ekleyebilirsiniz)

Not: size doğru bilinen bir yanlışı da söyleyeyim yaptığınız kekleri sıcak değil Soğuk fırına koyarsanız daha çok kabarır​:smiling_face:

3 Beğeni

Eşim kahvaltı yapmaz sabahları kek yer hep ona bundan yapıyorum herkes beğenir kekimi :slight_smile: Nutellalı kek 1 su bardağı süt 3 yumurta 1 su bardağından biraz az sıvıyağ 1 buçuk su bardağı şeker 2 su bardağı un Kabartma tozu vanilya 2 3 yemek kaşığı nutella ya da torku fark etmez sürülebilir çikolata olsun Biraz kakao isterseniz ceviz fındık da çok yakışıyor :heart::pinched_fingers:

4 Beğeni

Oda koşullarında olacak malzemeler dolaptan önceden çıkaracağız en son kabartma tozunu dökeceğiz pişerken fırını da açmayalım nasıl oluyor dene bak :smiling_face:

3 Beğeni

Afiyet olsun beğenirsen yorumunu bekliyorum. İstersen piştikten sonra üstüne krem şanti üstüne de çikolata sosu da ekleyebilirsiniz

2 Beğeni

Kek kabını değiştir istersen, kek sönüyorsa biraz daha un eklemek gerekiyor. Baklava yapmak da kolay değil ellerine sağlık :smiling_face_with_three_hearts::innocent:

3 Beğeni

Aaa muhakkak deneyeceğim ellerine sağlık :star_struck:

2 Beğeni

Aynı benim kocam da kahvaltı sevmez kek yer. Sabaha kadar uyuduğu için sessiz grevdeyim. Kek yapmıyorum :rofl: zaten vaktim de yok. Tarifi en kısa zamanda deneyeceğim :blush::tulip:

2 Beğeni

Yakın olsak verirdim yarısını :smiling_face: farklı tarif kalıp deniyorum hep aynı şeyi yemesin sıkılır diye :joy: bide bisküvi pastasını da sever ama çok kalorili diye istemiyor :see_no_evil:

3 Beğeni

Çok ince düşünceli bir eşsin :smiling_face_with_three_hearts: beni de düşündüğün için teşekkür ederim :star_struck: Bende kek tarif kitabı var oradan bakıp yapıyorum. Bir sayı söyle sana o sayfadaki tatifi paylaşayım :blush: Bisküvili pasta nasıl puding arasına petübör konulan tatlı mı?

2 Beğeni

Sütlü irmik tatlisi yap kalorili sevmiyorsa esin benimki de hafif seyleri sever en cok yedigi tatli o :smiling_face:

3 Beğeni