Kedi hakkında

Bebekle kedinin aynı evde olmasını deneyimleyen oldu mu? Tüyle ilgili beni cok korkutuyorlar. İki tane kedim var. Tavsiyeleriniz ya da araştırıp öğrendikleriniz neler?

1 Beğeni

Ben evcil hayvanın olduğu evde bebeklerin daha mutlu daha güzel büyüdüğünü duyuyorum ve okuyorum hep ama hijyen açısından bir fikrim yok :slight_smile:

4 Beğeni

Ben de bu konuda çok endişeliyim. 1 kedimiz var. Kedimiz bebeği kabul eder mi ekmezsse nasıl yaparım. Bebeği kabul ederse dibine uzun süre yatar da kılları birikir mi? Nasıl yemeklerden kıl çıkmasın diye temizliğe çok önem veriyorsak. Duruma göre tetbir alacağım

1 Beğeni

Doktorla görüştüm, kediler düzenli olarak aşılarını oluyorsa hiçbir sorun olmaz dedi. Alışma süreci ise tamamen size bağlı bu konuda çok araştırma yaptım. Bebeginizin oyuncakları, kıyafetlerini koklatin ve oynamasina izin verin ki yabancilamasin. Bebek ilk eve geldiğinde yüzü kapali olacak şekilde kedinize koklatin muhakkak. Eve birinin geldigini öğrensin:) Daha sonra kontrollü olarak emzirirken, severken, kucaginizdayken koklamasina izin verin. Vücuduna da dokunabilir fakat yüze dikkat :slight_smile: Ben de aynı şekilde yapacağım. Kediniz kabul eder diye düşünüyorum bir endiseniz olmasin. Benim endişem hijyenik :frowning:

2 Beğeni

Benim annem kedileri çok seviyor evi bahçeli olduğu için kedinin biri geliyor biri gidiyor. Anne ne yapcan bu kadar kediyi diyoruz kediler aç mı kalsın diyor. Bir tanesine bak diyoruz kediler sokakta üşüsün mü diyor. Hangi birine aşı yaptırsın? O kadar kediye rağmen yemeklerinden bir kere bile kıl çıkmadı. Oturmaya gidiyoruz üzerimde bir kıl tanesi bile yok. Ben bir ara 2 kedi ile ilgilendim. Evimin her yerinde kıllar uçuyormuş gibiydi. Galiba evi her gün süpürmek lazım. Ben mesela yemek yapmadan önce kedimi kucağıma almıyorum. Kucağıma alıp sevdiysem yemek yapmadan önce üzerimi değiştiriyorum. Yoksa sanki üstümden yemeğe uçacakmış gibi geliyor. Ama annem çok rahat.

1 Beğeni

Doktorum, kedinin sürekli evde olduğunda sorun olmadığını ancak dışarı çıkan bir kediyse malesef sorun olduğunu söyledi. Tüy yolu degil malesef dışkı yolu ile bulaşan bir hastalık var Toksoplazma adında. Hamileligin ilk ayında kan örneği alınıp buna bakılıyor. Dışarı çıkan kediler, dışarıda birçok yere dokunduğu ve diger hayvanlarla temas ettiği için bu mikrop kediye yerleşebiliyor. Hamileyken Toksoplazma mikrobuna yakalanırsanız siz değil malesef bebeğiniz etkileniyor. Siz yine de doktorunuzla bu konuyu görüşün derim.

Ben aşısız kediye, köpeğe dokunmuyorum. Toksoplazma testimiz temiz çıktı. Kedimizin de tuvaletini mama kabı vs eşim ilgileniyor.

1 Beğeni

Kör bir kedi yavrusu hep kapimiza geliyor yemek veriyoruz arada süt veriyoruz yiyor .ama gozleri tutulmuş halde. Eşim ilaç alalım diyor bir ilaç bulmuş internetden. İlaxır alana kadar ben çay küfü ile silmesini soyledim 2 ,3 kez sildi .2 ,3 gün içinde. Gözleri açıldı biraz.sizce ilaç almalimiyiz yoksa çay küfüyle devammı edelim?etkisini iyi gosterdi siz ne dersiniz peki.

Sen hamilesin kedi aşısız olduğu için dokunma. Eşin ilaç alsın. Süt yerine başka bir yemek tercih etmelisin Yoğurt gibi köfte gibi

Ben dokunmuyorum yok,eşimde dokundugunda mahalle kedisi diye eline poşet falan geciriyor,sonuçta mahalleli cocugu :sweat_smile:yani mahalle kedisi . Ama hep annesini emmek istiyor annesi izin vermiyor.bende süt istiyor galiba diye süt dokup verdik eşimle .yedi

Tavuk dogradigimda icinden cikan. Deri ve s gibi yumuşak şeyleri atıyoruz yiyor

Annesi sütten ayırmaya çalışıyor galiba Yeterince büyümüşse

Alınma sakın Türkiye’de bazen tepki gelebiliyor Kediye süt verilmez kendi yediğiniz yemeği vermeyin mama alıp verin diye tepki gelebilir Öyle bir tepki gelirse kızma sinirlenme Türkiye’de böyle bir tepki almak normal tamam mı

1 Beğeni

Tepki almakicin sormadım soruyu.canm. Fikir almak için sordum.tepki verən önce bunu hatırlasin. Normal köy sutuydu diye verdim .annesinin sutunu istiyrodu diye .odaki ilk kez oldu oda bugün oldu .normalde et atiyordum yiyordu.

1 Beğeni

yeni öğrendim ben de bunu , bizde aksine normal bakıyolar yediklerimizden veriyoruz kedilere beyenorlerse yerler ama ilk defa duydum demek sizde tepki veriuolarmış:roll_eyes:

2 Beğeni

Ben kedime mama veriyorum ama kendisi yumurta köfte de yemek istiyor. Ben burda veya internette kedime yumurta ve köfte veriyorum diye yazarsam bana da tepki verebilirler Normal karşılayın olur mu

1 Beğeni

peki neden tepki veriliyor?

2 Beğeni

Kedinin midesi bizim yediğimiz besinler için uygun değilmiş

1 Beğeni

Benim annemin kedileri var bir sürü. Daha doğrusu bir taneydi ama ha bire doğuruyor, annem de aşılarını falan yaptırıp bakıyor. Vallahi paket paket ciğer alıyor yediriyor onlara :joy: ‘Kızım yazık, başka bir şey yemiyorlar, ben de ciğer alıp pişirip veriyorum’ diyor. Bize bu kadar ciğer yedirmedi belki de :joy::joy::joy: Ha eve almıyor annem, bahçeli ev olduğu için bahçede balkonun altına küçük bir oda yaptılar, orda yaşıyorlar :blush: Kedi maması ya da süt yemiyorlarmış. Annem asortik bizim kediler diyor :joy::joy::joy:

3 Beğeni

Cesur hepimizden biraz daha hassas oldugu için yine üzülsün istemedim

2 Beğeni