Kaynana terörü😱

Doguma o kadar korkusuz gitim ki basima geleceklerden habersiz bir sekilde gitim . Dogum hik . Var az cok bilen vardir . Cok zor bir dogum gecirdim ama hamileleligim boyunca hic korkmadim . Korktugum tek sey lohusalikti .ve korktugum olayda kaynanamgil bizde kalmasiydi . Kizim olali 4 gun oldu . Saĝ olsun kaynanam 9 ayda yapamadigi gicikligi 4 gune sigdirdi. O kadar sakinim ki hergun bir kilo azaliyorum eve geldigimde 65 kg simdi 61 kiloyum istah mistah birakmiyor . . . Tek basina kalmasini istemiyorum kizimin kaynanam hep bnm dedigim olsun doyor tabi bnde ondan inat tam tersini yapiyom. Kizimin memelerini sıkıyor sutlu olsun diye mi buyuk memeli olsun diye mi tam hatirlamiyom sıkmasa sit birikiyormus .kizim suan sarilik habire uyku halinde uyandiryom ellemn diyor uyusun . Bunu en cok kaynatam diy ellemen uyusun aglatman kucagniza alman vs mutfaga goturmen bebegi . Kaynam desen ya yatak odama girer temizlik yapmis ama bn istemiyorum boyle seyler . Benim aldigim pusete bu ne diger ana kucagi yok mu elde tutulandan . Kizin ustune kirmizi battaniye ortuyom nasil renk kirmizi ortme .bebegi seviyor ben mama hazirlamaya gidiyom gel kotu inek doyur diye bebege soyleniyor . Ben bebek usuyor diyom kizlar soguku sever doy birak kalsin diy . Gercekten beni cok darliyorlar .bebegimi tek birakmak uyumak bile istemiyom her an göğsüne tutacak emzircek korkusu olustu . Dikislerim gecmedi . Patliyqcak gibi suan bile agri var 4 gun olmasina ragmen sanki patladi dikisler . Canim aciya aciya cogu isimi tutmaya calisom kaynanma sadece mutfagi birakiyorum. Ilk evime geldigi gun domatesler curumus dolapta bna soyledi bnm dikisler yeni diye alamadim dolaptan oda almadi . Evine gidince havuc patlican fln getirmis benim evimde de patlican vardi dedim burda var ya oda dedi hec olmasin dedi bende dedim benim patlicanlar mi hec olsun dedim sustu. Havuc getirmis benim havuclarim kuvuk doy at onlari cope diy nasil atayim daha alali 4 gun oldu 2 ksiyiz diye kucuk havuc almisim. Bebegime sut vermeye calisyom pompa ile gogusmdeki ilk avuzu cope at diy en yarayisli yeri nasil cope atarim .goguslerim tas oldu sayamadim 2 gun canim aciyor olsun birsey olmaz gecer bir suru lafi var . Cok rahatsizim lohuslaigim berbat geciyor . Esimle arami bike acmak istiyom onlar bni sıktikca ben esimden uzaklasmak istiyom. Bazen o kadar cok daraliyom. Of of daha neler gorcem insAllh dahs kotusu olmaz .

:pleading_face::pleading_face::pleading_face:ah canım benim inan bana sabır dilemekten başka yazacak bişey bulamadım.rabbim seni unutturacak dert versin ne deyim​:smirk:

1 Beğeni

Canım annen neden yok yanında, bu şekilde hayatına devam edersen büyük travmaların olucak ve bebeğine bakamıcaksın benden söylemesi,gerekirse kaynananı gönder kavga çıkacaksa da çıksın zaten sen bu stres ve üzüntüyle bebeğini düzgün emziremezsin olan sütün de gidicek, hiçbir şey senden ve evladından önemli değil, bende ilk doğumunda 5 gün dayanabildim sonra annemi de kaynanamı da evden kovdum hatta baktım eşim tersleniyor kimi kovuyon evden bebeği bırak sen git ananla dedi bana dedim ki bebeği anamın evinden getirmedim burası benim evim bebek benim bebeğim ahhhh çok dokunduysa ananı da alıp kendin de gidebilirsin, paşa paşa annesini aldı götürdü herşeyimi kendim yaptım evet çok zor gerçekten ilk günler ağrın sızın var ama en azından kafan rahat olur benden sana bir abla tavsiyesi bazı kavgalar çıkmalı bazı kalpler kırılmalı, sakinleş Bi kafanı topla sen annesin o güç sende mevcut

7 Beğeni

Canım ne demek kızın memesini sıkmak ,ben bebekken aptal kuzenim yani kuzenim dediğimde babamdan büyük sıkmış memelerimi o kadar sıkmış ki her iki mememin alt kisminda bir iz annm hep der. Engel olamadım mahvettiler kızımı sakın birakma öyle bir şey yapılması gerekseydi Dr söylerlerdi .utanmasam foto atacağım gör lekeyi die meme ucunda kalmıştır leke ama meme büyüyünce tam mememin altjnda simdi

1 Beğeni

Bence bu durumu eşinle paylaş ve kaynananı evinden gönder onsuz daha mutlu olacağınızı ona söyle hissettirmsenin yerine ben sinir krizi geçirdim benim kaynanam gelip bebeğimin memesini sıkacak onun memelerini koparırım görür meme sıkmayı bence eşinle konuşup kaynanayı defet yoksa ne sen ne bebeğin sağlıklı olamazsınız o ortamda

2 Beğeni

He kalkıpta iş yapma akıllı ol bırak yorulsun emirler yağdır yorulunca kendi gider :joy:

1 Beğeni

Canım yah ne güzel dedin,bende panter gibi zıplar kim olursa olsjn vallahi elimden alamazlardi…meme sıkmak nedir küçücük çocuğun memesinde süt neden olsun

1 Beğeni

Canım sen mıydın acaba anneni anlatmistin evde abin baban huzur vermiyor kayınvaliden hep ise çağırıyor o sen mıydın acaba

1 Beğeni

Bizimkilerde uzakda ama malesf öyle sanki bebek büyütme profesöru herşeyi bilir .sende hiç ses etme ama bildiğini yap . Doktora sordum o böyle dedi diye kestirip at . Bizimkide uzakda yok yıkama yok şöyle yap akıl veriyor onların zamanında 40 yıl önceki akıllar yok artik bende sinir oluyorum

1 Beğeni

Evet bendim o

Senin kaynanqn çok kötü senide geçtim annene bile zulmediyor çok sinirlendim

1 Beğeni

Aslinda cok kotu degil de cok inat biri o yuzden bu durumdayiz.

Erkek anneleri hep oyleler ne yazikkine dertleri varsa

1 Beğeni

Ayn oyle ben diyom doktor soylerdi ben arastirdim fln sen bni hic dinlemiyom fln diy . Buyukleri dinle ben 7 tane cocuga baktim vs. Kizim 5 gunluk tirnaklari uzun yuzunu yirtiyor diyirum keseyim elleme kendi duser . Bende ben bildigimi yaparim dedim ufak capli tartistik . Yuzunu yirtiyor eldiven corap denedim hep cikariyor ucundan az birsey alacagim yani bn kizimin kotulgunu ister miyim

Canım hiç dinleme al bebeğini yavaş yavaş kes tirnagini onu dinleme tamam de ona bildiğini yap ki galeye alinmadigini anlasın .ne zaman gidecek evine ? Bizimkide dakika başı arıyor akıl veriyor eşimde onu dinlior nazar için bebeğin başına 7 tane sarımsak asiyorlarmis bizde aynısını yapalım diye beklior .eski hurafe şeyler

1 Beğeni

O cahil akliya yıllar oncesinin bilgisini veriyor ya insan buna sinir oluyor

1 Beğeni

Ama aslında şimdi bu kadar katı bakmayın eski şeylerden işe yarayan çok şey var ben bazı şeylerin tılsımına inanırım ve çokta işe yaradığını gördüm he çocuklarınıza müdahele ettirmeyin mesela meme sıkma olayı hiç dopru değil aşırı sağlıksız bir durum evet bebeklerin memelerinde bir sıvı birikiyor bu doğru ama doktor gerek görürse boşaltıyor zaten

1 Beğeni

Ya tamam bende anlarim eskilerden bazi seyler dogru ama ben de bir anneyim kizimin sagligi icin cabaliyorum . Eskilerin her dedigi dogru degil bana gore . Zaten en son tirnak kesme olayi oldu ben dedim bebgin tiranklari uzun keseyim o dedi kendiliginden duser elleme ben de dedim kiz yuzunu yortiyor hem eltimin bebegin tirnaklarini ikimiz kestik ya hatirla diyom olsun diyo o buyuktu bende ben keseyim dedim birsey olmaz oda sen bni dinlemiyon fln dedi esylarini topladi gitti . Esimle de bir guzel tartistik . Sinirlendim esmi de ben evden kovdum :woman_facepalming::speak_no_evil:defol git dedim keske demeseydim ama bianda agzimdan cikti . Oda benim annem babam bizim iyligimizi dusunur fln dedi. Biraz konustuk ama ikimizde birbirimize soguk yapiyoruz gercekten hic bu kadar caresiz hisetmedim …insAllh bebegime guzel bakarim . 65 kg ile eve geldim simdi 61kg 4 gun oldu bu kadar kilo bna zarar veriyor her gecen gun zayifliyom .kafaya cok takiyom daha dogumumu atlatamadim kimse anlamiyor beni iste bu cok sıkıcı. Bir anda herseyim alt ust olmus gibi kizim icin guclu olmya calisiyom . Kaynanam cok kotu biri demiyorum ama soze soruyorum hangi anne sakin karsilar. . Eltimin 2 aylik kizini gozumun onunde emzirdi o gun ben de 2 ay hamileydim dedim kayana benim bebegime boyle birsey yapma . Eltimin bebegi iken cok kizmistimm. Simdi telefonda konusurken duydum ogulu soruyor bunu da emzirdin mi diye kaynanam da cokta. Emzirdim diyo . Ben nasil sakin kaliyim . Bebegimin memsini sikma diyom dun uyardim annem gelmisti bu sefer de anneme diy memesini sık bebegin diye bende anneme dedim elleme . Cocugu sallama diyom ben tek basima kalcagim alismasin sallamaya ben yokken saliy . Bebegimi aliyor kucagina ben mama yapmaya gidince kizima diyor kotu inek gel besle fln size soruyom lohusa bir anneye bu denir mi ? Dogumum o kadar zor gecmisken bana destek olacagina kostek oldu. Belki iyligine yapiyor ama ben uyariyom diyom ben sevmiyorum boyle seyler bana yapma sen tek yemek yap doger isleri bn yaparim doyom . Daha ne deyim ikimiz birbirimizle inatlasiyok . Sonunda olacagi oldu esimle aram acildi ve esime sarilmak bile istemiyorum .Beni anlamdigi icin .

Ufak capli bir kavga cikti kaynanm da eşyalarını topladi giti. Tek dilegim cok arastirip kizima iyi bir annelik yapmak .

Sen haklısın canım benim çocuğumu kaynanamı bırak annem bile emziremez o benim çocuğumşa aramdaki en güçlü bağ ve zedelenmesine izin vermem iyi bir anne olma konusuna gelince hiçbir zaman kendini iyi yeterli bir anne olarak görmiyceksin çünkü annelik böyle bir şey içgüdülerine güven bizler içimizde annelik duygusuyla doğduk erkekler gibi sonradan edinmiyoruz bunu sen bebeğine alşısacaksın kendi yeni haline alışacaksın ondan sonra çocuğunu anlamaya başlayacaksın önünde güzel mucizevi ama zorlu bir yol var ağlayacaksın güleceksin bazen giçbiley hissetmeyeceksin bunlar çok normal ve doğal ama iyileşme sürecine dikkat et unutma ki sana bişey olursa çocuğun perişan olur o yüzden önce kendine çok iyi bak

2 Beğeni