Canim benim bak sutun kesilir umursama şu kadini konussun dursun bildigini yap sen duymazdan gel. Annen gelse kalsa biraz o gitse oyle bi imkan yokmu canim
Annem benimle kalamaz Bir suru buyuk bas
hayvan var eliyle sagmasa suten kesilir . Benim yanima gelse bu sefer babamgil perisan olur hastanede zor kaldi birde .kaynanam evi terk etti esimle bir guzel kavaga yaptik .oda dedi ne senin ailen ne benim ailem gelecek bu eve dedi . Aramizda bir guzel acildi Oh missimdi kizimla bas basa oturyok beni cok zor bir surec bekliy insAllh hersey guzel olur hic degil kafam rahat olur ama uyku sıkintim cok olcak bakalim nasil olcak
Sıkma canınıııı bebişini bol bol emzir hem sütün çoğalır hem sarılık olmaz ninni söyle hikayeler anlat kendine de çok iyi bak dikişlerine yemene içmene eşin mecbur sana bakacak hem emin ol böylesi daha iyi başbaşa olmak
Evet bebek icin guclu olacagim benim dogumum o kadar zordu ki simdi ayaktayim Allha sukur kizimda kucuagimda dogumu basardiysam insAllh bunu da basaririm ben cok guclu bir kadinim simdi daha da guclu olmaliyim kizim icin . Sizin dediginiz gibi takmamaya gayret edecegim.
Ya birsey diycem . Ben kabiz olmusum ve sivi tuketiyom ama olmuyor kabizliga ne i$i gelir dogumda cok ikinditim icin mi oldu bilmiyorum dikislerim de enfeksiyon kapmis galiba yeni dogum yapmisim gibi aciyor . Simdi tentirdiyot aldim birde enfeksiyon icin toz iciyom . Ama diikislerim patlar mi ondan da korkuyom cok haraket etme ile birsey olur mu acaba ?bir bilgin var mi ?
Bak ben normal doğum yaptım alttan dikişlerin vardı kestiler beni birde bebeğin eşi sırtıma yapışıktı kürtaj oldum baya zorlu bir doğum geçirdim ama çok şükür evladımı kucağıma aldıpım vakit geçti bitti hepsi neyse memlekette doğum yaptım ailelerin ısrarıyla bir gece hastanede kaldım inanılmaz bir kanamam vardı neyse hastaneden çıktık anneme gidecektim eşim dedi ki önce annemlere gidelim iyi dedim gidelim biliyor kaynanam geleceğimizi inanırmısın eve bir gittik bana bir yatak bile açmamıştı yemek bile yapmamıştı zaten ağrıdan acıdan duramıyordum birde o muameleyle karşılaşınca çok zoruma gitti tabi eşimde kızdı kaynanama neden yatak açmadın diye şimdi açarım dedi dedim yok anne açma sağol biz gidicez zaten ama bir ağlamaya başladım birden bana o değer vermeyişi zoruna gitti daha bir sürü şey yaptı da bu ağırdı sonra ben uzandım bir koltuğa oğlumu da yanıma aldım gözlerimi kapadım uyuyorum sanıyor eşime dedi ki senin karın bu çocuğu öldürür bakamaz eşim sus dedi susturdu yani Kaynanalar vicdansızdır evine geldim bir rahat ettim ki sorma evet dikişlerin acıyordu daha iyileşmemiştim ama evimde olduğum için çok mutluydum o mutluluk beni ayakta tuttu çocuğumu tek başıma da yıkadım herşeyimizi eşimle birlikte yaptık çok şükür
O ıkındığın için oluyor canım dubalach diye bir ilaç var onu al iç rahatlıkla lavaboya çıkarsın Fito krem al yaran için sürekli yıkama idrarın üzerinde kalsın idrarın onu iyileştirir akşamları yatmadan önce duş almazsan belden aşağısı çok elini vurmadan yıka Fön makinasıyla güzelce dikişlerini kurut batikonu sür üzerine Fito merhemi bir süre 10 dakikada olsa açık bırak biraz hava alsın çok hızlı iyileşecek inşallah
Kız valah dedin be burda kına oldum bunlar ne tuvbe sana nesi ne konusyor bu insanı rahasiz ediyor misafir gibi geldin sus otur kendi derdimle urasacam yoksa senlemi buyleside olmaz insan zaten normal deyil birde buyle anormeller eksik insana
Sende yasamsin galiba butun annelr buna benzer seyler yasiyor . Ama dedigin gibi insanin kendi evi gibisi yok. Bende normal dogum yaptim ve stajer dikti 15 dk seyi yarim saate dikti yanlis dikti usutunden tekrardan dikti ve hepsini de hisetim . Uyusukluk muyusuluk yoktu o yuzden cok zorlaniyorum . Dediklerini yapacagim cok tsk ederim …
Sen tek basina daha rahat olursun bos ver iyi olmus canim halledersin en azindan canini skan bisey olmaz bebis uyudukca sende uyursun bi skilde alisiyo insan merak etme
Kıyamam kız sana zaten zor doğum gecirdin başlı basına tramvaydı bide kaynananla uğrasıyorsun bi kadın bi kadına nasıl böyle davranabiliyor birde diyor şu kadat çocuk dogurdum en iyi yasadıklarını onun biliyor olması lazımdı kaynan iyi biri değil bu kadar polyana olmaya gerek yok eşinle tartısırsanda tartıs olur öyle şeyler sonra geçer gider annesinin yaptıklarina şahit olmuyor galiba o bebek senin onu korumak kollamak büyütmek senin görevin ayaklarının uzerinde durana kadar senin sorumlulugun kimse bir sey diyemez bebegin memesini mıncıklamak ve emzirmek bana çok igrenc geldi açıkçası kimse kimsenim bebeginin orasini burasini ellemeyez pis memesini agzina veremez nasıl bi manyaklik anlamadim amacı da anlamadim herhalde ben dövmüştüm orada savunmasiz bi bebege herkes her istedigini yapamaz goguslerinde süt birikiyor buna da dokunulmuyor ovalanmiyor diye biliyorum doktorUn bilecegi bir iş sen onu bunu boşver lohusaligin tadini cıkar hersey yapabildigin kadariyla yap bebisinle bol vakit gecir ve iyilesmeye bak insanlar konusur birak konussunlar bugünler gecip gidicek üzülme takılma bir seye herhalde dogursam lohusaligimda stresim olsa herkesi kovardim gözüm bebegimden baskasini görmezdi esiminde olmasina gerek yok benim hayatimdaki tek askim gelmis dunyaya zaten derdim 40-60 gun de kankiyiz zaten görmesemde olur esim iyi biridir hakkini yemiim isten gelip yemek hazirlayan temizlik yapmaya yardim eden
biri
Güzel olmhs kuzum bence zaten senin annen gelemiyor ,kaynanan da gelmesin …yah ne güzel kizinla başbaşa
Ayn bakalım nasil olacak insAllh cok zor olmaz bebegimle bol bol vakit geciririm artik evde tek degilim usanmam da kizimla ikimiz oynariz hepinize de tsk ederim. Kafa dagitmaya bazen akil almaya bile ihtiyacim oluyor. MUCIZE BEBEK UYGULAMASI ILE YENI BILGILER OGRENMEYE CALISACAGIM .
Sen sakın tek başına daha güzel bakarsın emin ol gayette düşünceli bir annesin bence senin bebeğine senden güzel kimse bakamaz… Gitmesi iyi olmuş bundada vardır bi hayır de yoksa başında kalacakdi şimdi onunla çok samimiyet kurma buda sana fırsat olsun .aynı durumlar bizdede var eşimin anlayislzligi sanki bebeğe bakamiyormusum gibi açp anasına soruyor bizde kavga ediyoruz .sonucda lohusayiz anlayış yok yani hepsi aynı o sebeble kafaya takma
Ayrıca kaynanan anlatigina göre çok patavatsız konusuyir seni daha çok sinir eder sütun kesilir Allah korusun bebegide hiç sallama direk yatağına koy bende öyle yapıyorum alıştı bile bizimki dakika başı kucakda olması sallanması hoş değil yani bebeginin iyiliği için gitmesi iyi olmuş
Aman kız defolsun gitsin zaten yokluğu varlığından daha iyi olur kaynananın, eşini de hiç takma o da anlar seni erkekler geç ve yavaş anlıyor şuan annesine kötü davrandın diye tribe girmiştir ama emin ol eşin için sen vee kızın herşeyden önemli o kaynananı da yanıma yollasan o saçlarını tek tek cımbızla yolup memelerini kesip atsam içim soğumaz cahil cühela kadın
Ya resmen kendi lohusalık dönemimi anlatmışsın. Bende çok zorlandım çok ağladım çok yıprandım kaynanam bı yandan görümcem bı yandan bide ben doğumu yaptıktan sonra gidip kaynanagilde kaldım onlar lutfedip gelmediler bize hayatımın en zor dönemiydi. Ama ne zaman rahat ettim biliyor musun eve gelip bebeğimle başbaşa kalınca. Evet uykusuzluk çektim çok yoruldum ama psikolojik olarak iyiydim vücut yorgunluğunu bı şekilde tolore ediyosun ama o kafat yorgunluğu stres hicbir şekilde tolore edilmiyor. O yüzden hiç canını sıkma boşver iyi ki küsmüş gitmiş kafan rahat olur artık
Ayn oyle inşallah bebegime guzel bakarim gerci gece bende oluyordu bebek gunduz bi bakarsa bakiyordu cogunlukla bn bakiyordum alti ustu o severse seviyordu birde esimle 3 saat fln bakiyordu bn dr uyuyordum .Gitmesi iyi oldu cunku 1 hafta sonra rsim ise basliycak o zaman benim tek bakmam gerrkcek simdiden alistiriyim kendimi .
Kiz oyle deme oda bir anne kaynanam cok kotu degildir ama bilmiyom cok inat oldugu icin bu durumdayiz . Yoksa yardim fln eder ama ben istemem ondan yardin kendi isimi kendim yaparim.
Dedigin gibi benimde isime geldi gitmesi. kafa yorgunlugu cok zor .